Hosta w sumie mała małe ma liście, w tym roku niech rośnie spokojnie w przyszłym ją podzielę
a ja niezmiennie poproszę o rozeznanie się w trawkach u mnie jakieś strasznie drogie
już myślałam, że moja rozplenica padnie, ale jakoś powoli powoli daje radę
Trawa to rozplenica hammeln
Rozchodnik zostaje na zimę nie ścięty a rozplenica wiązana w snopki...
Na wiosnę są tulipany ale......rozplenica je zabija pomału ....trzeba dać więcej miejsca na rozchodniki bo i one potrafi zagłuszyć...ja mam posadzone co 35 cm ale to za mało...myślę że co 45 trzeba
Rozchodniki mam dwa jeden z zielonym liściem i jeden karminowy z ciemniejszym wpadającym w bordo....spróbuję znaleść zdjęcia z poprzednich lat to wstawię
A ja bym to chciała Bardzo mi się podoba i zrobię kopiuj - wklej, tylko tak dużo miejsca nie mam. Teraz żałuję, że nie kupiliśmy większej działki, ale bałam się, że nie ogarnę, a wszystko prawie robię sama.
Taka rabata u mnie koniecznie musi powstać - już zaczynam planować
Kilka pytań
A ta trawa to jak się nazywa - rozplenica?
Jak rozchodni przekwitnie to na rabacie zostaje sama trawa czy np. na wiosnę są jakieś cebulowe?
W jakim kolorze jest rozchodnik? Mam nadzieję, że pokażesz to miejsce jak rozkwitnie
Mnie moje odętki pochłonęła rozplenica ... Przesadzę w inne miejsce i nawet mi się ładnie rozsiały A przy tej rurze co ma iść do likwidacji to może jakiś żygacz ? czy jakoś tak
Jak dam cos na pniu to jedno będzie głupio wyglądało ,musiałabym dwie sztuki i to w miejsce rozplenicy .....tylko rozplenica wtedy aut bo się nie zmieści
Mi tam stożka brakuje tam gdzie rozplenice bym posadziła jakiegoś na pniu albo cyprysika i potem cięła w takiego kręciołka. Rozplenica tam fajnie będzie wyglądała bo nada lekkości wszystkiemu. Ale ja się tak tylko wypowiadam Decyzja jest Twoja Wybierz które Ci się podoba http://www.ogrodygalezewski.pl/galeria-zdjec/image.raw?type=orig&id=188
Tam jest wietrznie i patelnia jak posadzisz coś gęściej to przeżyje rozplenica , bukszpany też się będą miały lepiej, a jak nie to Ci padnie. Przynajmniej ja tak u siebie miałam.
własnie reklamuje 2 jarzminki - nie dość ze odmiana nie ta... to patrzcie co poslali...za 1 szt się zdecydowali oddac kasę(ale jeszcze nie dostałam) o drugą walcze
rośliny z mszycą przyszły stoją w doiczkach podlewam je czesto muszą kwarantanne przejść!
moje jarzmianki "venice" ale niestety to są jakieś inne odmiany ..... oni sami nie wiedzą co mi wysłali
Tak Kaska to ta nazwa tak mowil mily pan mlody ogrodnik tylko ja z wrazenia ....zas tylko patrzyłam na niego , wspomniał zeby chowac do garazu skad on wiedział, ze mam garaz? Hihi buziolki sobotnie