Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 19:42, 08 lip 2015

Jak już wyszłam z aparatem, to kilka zbliżeń zrobiłam
Nie pamiętam, co to - było dodatkiem do tulipanów, jakieś maleńkie cebule

frezja 19:45, 08 lip 2015

na ostatniej fotce to ML?? piękne strojnisie z nich
Iwk4 19:46, 08 lip 2015

lojalna_ napisał(a)
no moja werbena w pelnym rozkwicie ))))

Jola, nie drażnij mnie. Wczoraj miałam doła przez tą werbenę, jak zobaczyłam to zdjęcie Ewy u mnie:
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/90/905408/original.JPG
Dobrze, ze chociaż róże u mnie dają czadu, to werbenie daruję
Iwk4 20:02, 08 lip 2015

frezja napisał(a)
Tego miskanta to sobie zamówię..i posadzę obok róż...jaki wysoki u Ciebie bo widać,że spory.Myślę jeszcze nad carex ice cream...takie niskie i planuję dać pod iglaki.

Tak, na ostatniej fotce ML
U mnie ML nie jest strasznie wysoki, ale dziewczyny twierdzą, ze będzie wyższy. Ja mam sadzony zeszłej jesieni i teraz wiosną. Różnicy w wysokości nie widzę między nimi.
Na carexach się nie znam. Ale się poznam. Rok temu nie wiedziałam, co to rozplenica
Nawet mam w związku z tym anegdotkę:
Wiosną Ewa zaprosiła mnie do swojego ogrodu i obdarowała mnie wszelkim dobrem, którego bym sobie chyba przez dwa sezony nie kupiła
Miskanty, żurawki, runiankę (ha, zapomniałam nazwy, musiałam wyjść przed dom i na nią popatrzeć, aby nazwa wróciła) i inne trawki. Zapowiedziała też, ze dostanę rozplenicę
Pakowałam roślinki i się zastanawiałam po cichu, kiedy tę rozplenicę dostanę, przejęta, jak małe dziecko, co mu zabawkę obiecali. Zamiast tego podarowała mi piórkówkę , ale nic nie powiedziałam, wszystko pięknie zapakowałam, podziękowałam za gościnę i pojechaliśmy do domu.
Całą drogę byłam zła na siebie, że o tą rozplenicę się nie przypomniałam W domu usiadłam do kompa i sprawdzałam w necie opisy roślin. Jakież było moje zdziwienie kiedy przeczytałam opis:
Rozplenica japońska - piórkówka
Ot, ogrodnik ze mnie Do dziś w duchu się śmieję.

Tak, tak, Ewa, wiem, ze ty też to przeczytasz. Buziak
lojalna_ 20:06, 08 lip 2015

Iwk4 napisał(a)

Jola, nie drażnij mnie. Wczoraj miałam doła przez tą werbenę, jak zobaczyłam to zdjęcie Ewy u mnie:
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/90/905408/original.JPG
Dobrze, ze chociaż róże u mnie dają czadu, to werbenie daruję

pieknie masz ....troche poczekac nie mozesz na jesczcze piekniej ? cos sie taka niecierpliwa zrobiła?
Iwk4 20:10, 08 lip 2015

lojalna_ napisał(a)

pięknie masz ....trochę poczekać nie możesz na jeszcze piękniej ? coś się taka niecierpliwa zrobiła?

No dobra, poczekam. Mam tylko nadzieję, ze zimę też będę miała później od Was
Mirka 20:38, 08 lip 2015

Iwonko moja werbena wysiana w lutym też już kwitnie .Brazylijska wysiała się sama i jeszcze nie zakwitła myślę że za 2 tyg pokarze kwiat.Znów fajne porównanie pokazałaś ☺
Anusia 21:09, 08 lip 2015

Moje jeżówki z własnego siewu też jeszcze nie kwitną a purpurowa nadal nie za duża. Przyjdzie mi chyba kupić i posadzić
Kacha123 21:15, 08 lip 2015

Metamorfozy cudne! I piękne fotki robisz
Karol99 21:21, 08 lip 2015

Śliczne zdjęcia. Padał u Ciebie deszcz? Bo u mnie nareszcie ogród podlany w całości.