Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 17:17, 09 lip 2015

ewsyg napisał(a)

A one to chyba tak mają, że na jednej roslince są różne kolory kwiatków ?

Warto o niej pomysleć.

Dlazcego wywaliłaś róże miniaturki ? Uschły ?

Tak portulaki mają Ewa, uschły mimo podlewania, posadziłam na brzegu rabaty, bo niziutkie, ale tam najgorsze miejsce, suche i upalne, jak na razie wytrzymują tam tylko lawendy, rudbekie i jeżówki, reszta po jakimś czasie pada. Muszę na nowo pomyśleć, co zrobić, bo będę bez końca robic i będzie źle
samosiejki rudbekie i jeżówki i w tym miejscu one wytrzymują, są niesamowicie wysokie

kosmos samosiejka, kolor stale niespodzianka

rozwary raz 3 lata temu 6 sztuk posadziłam, teraz same się sieją i stale gęstwina, pod Susan sobie rosną

te kolorki ogrodówek też fajne, chyba w lesie im dobrze

Milka 17:23, 09 lip 2015

a to fotki dla Kasya...Kasi

rok temu patyki ogrodowych wetknęłam i to one, fotki kiepskie, bo mnie Miśka nosem szturchała....ale wszystkie kwitną, za rok będą większe, aż w końcu będą ogromne, na to liczę

i oczywiście pełno anabelek i limek, a w tym roku z Vanilek wtykałam, zobaczymy ile czy może w ogóle coś przezyje
Zielona 17:27, 09 lip 2015

Wtykałaś wiosną po cięciu, czy jesienią? Z ukorzeniaczem, czy bez?

Ja dochowałam się własnych limek z patyków od Any, ale nie są tak duże jak Twoje. Mimo tego próbuję dalej. Darmowych roślin nigdy dość
Milka 17:30, 09 lip 2015

o tej porze lubię ten zakątek, smiało można powiedzieć, że hortensjowy
chyba mi świerki padają, jakas choroba, bo sypie się okrutnie, jak je zetnę, dosadzę tez coś nowego
w donicy widać tegoroczne patyki kwitnące, Nikko Blue i Anabelka

w rodkach zaraz werbena pokaże szał, jeżówki zaczynają i nawet kosmosy tu trafiły

z kilku czarnych dalii, jedna cieszy, reszta co zaczyna, zjedzona przez ślimaki, a tak sobie ładnie zaplanowałam, a teraz dziury

Milka 17:34, 09 lip 2015

Zielona napisał(a)
Wtykałaś wiosną po cięciu, czy jesienią? Z ukorzeniaczem, czy bez?

Ja dochowałam się własnych limek z patyków od Any, ale nie są tak duże jak Twoje. Mimo tego próbuję dalej. Darmowych roślin nigdy dość

Ogrodowe wciskałam wiosną, ścinałam z góry kawałki gałązek, tam gdzie ścięłam, na głównym krzaku nie kwitło, ale poszły nowe przyrosty, ale dzięki temu wiem, z których mam sadzonki; bez ukorzeniacza robię, w ziemię i najlepiej po deszczu, a potem wilgoc była przy okazji podlewania rodków i wszystkie kwitnągdybym była cierpliwa, to jeszcze te młode bym uszczykiwała, aby sie zagęszczały, ale byłam ciekawa czy wydadzą kwiat...i jest

pewnie Marta, trzeba, masz ogromny ogród, twój las, Polinka mi mówiła, hortki i rozplenica Black, to jest to dam ci nasiona jesienią
Milka 17:40, 09 lip 2015

no to jak jedna tylko żyje, to muszę ją dobrze przechowac przez zimę i pokazać światu, hi, hi
margeritki dzieliłam z jednej kępy, tez ładnie się rozrastają
a pod murem rosną Rubensy,za 2 lata będzie efekt

pod murem to po kawałku pokazywanie
trytomy przeżyły przesadzanie spod ambrowca, super
a ścięta stara lawenda do ziemi, żyje, werbeny dopiero tu zaczynają

i na dziś tyle

Ensata 18:05, 09 lip 2015

AAAAA, ale piekne hortensje. U mnie, nowa rabata do wymiany, nie daja rady od zachodniej strony A niby pod dachem
Kasya 18:24, 09 lip 2015

Milka napisał(a)
o tej porze lubię ten zakątek, smiało można powiedzieć, że hortensjowy
chyba mi świerki padają, jakas choroba, bo sypie się okrutnie, jak je zetnę, dosadzę tez coś nowego
w donicy widać tegoroczne patyki kwitnące, Nikko Blue i Anabelka

w rodkach zaraz werbena pokaże szał, jeżówki zaczynają i nawet kosmosy tu trafiły

sliczne widoczki

i jezówy bo takie wielkie ze juz nie jeżowki
bozga 21:04, 09 lip 2015

Piękny zakątek hortensjowy a czarną dalię widzę pierwszy raz, idealny kontrast dla trawki, ślicznie
monteverde 21:10, 09 lip 2015

Irenko przepięknie w ogrodzie hortki ogrodowe piękne maja kolory, a jeżówki jakie rozrośnięte, jak wysoki u Ciebie rośnie rozwar niebieski, bo mój w tym roku ma ok.1 m buziolki