Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:41, 25 paź 2012

Do góry
Aniu głosuję za wariantem z brzozami
Ja cebule też grubo korą przysypuję i nigdy mi nic nie wymarza.
Ostnio mi krokusy nie wyszly, co było nieprawdopodobne , ale rabaty jesienia przekopałam i zapomniałm o krokusach... Ciekawam czy w tym roku wyjdą w tym miejscu

Aha i na jednej rabacie mi tulipany nie wyszły. Na takiej na ktorą cały śnieg z dróżki do domu sypaliśmy, po prostu zgniły od nadmiaru wody....
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 06:32, 25 paź 2012

Do góry
Dzięki zdjęciom Danusi foch minął
Widać źe bardzo Wam się przyjemnie gawędziło
Oj ciekawa jestem zmian i rewolucji ogrodowych pod wpływem Danusi. Irenko zdradź chociaż jedno słówko, którą rabatę będziesz zmieniać? Doczytałam, że chyba gabiony?
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:00, 25 paź 2012

Do góry
Ania zakochałam się w Evereście vel Miśku Odbijany???
Ogród z Czerwonym mostkiem 23:53, 24 paź 2012

Do góry
Kasiu cudowna wyprawka dla maluszka Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:48, 24 paź 2012

Do góry
Aga gratulejszyn z okazji trzysetki

Serię metamorfoz zaczęłyśmy mam nadzieję, że pozostałe dziewczyny też się zmobilizują
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:47, 24 paź 2012

Do góry
Dziękuj za odwiedziny i pochwały. Przyznam, że mam olbrzymią satysfakcję, że własnymi "ręcami" to zrobiłam. Buziam na dobranoc.
Szerokość podwójnej bramy wjazdowej 23:44, 24 paź 2012

Do góry
gruba_dynia napisał(a)
Ktoś z was pewnie ma bramę wjazdową podwójną przesuwną, taką że brama cała jedzie w jedną storonę
1. Jaka jest szerokość tego skrzydła bramy? Czy to sa standardy czy robi się na dowolny wymiar?
2. Jaka jest szerokość otworu w murze na tę bramę?
Przymierzam się do wylania fundamentów pod płot i nie wiem jaką mam zostawić odległość bez fundamentów na bramę.
Poradźcie plis

Kiedyś miałam taka bramę o szerokości 2,5 m, masakara
Widzialam baaaaardzo długie bramy, oceniam na 5 m więc można robić na dowolny wymiar, ale proponuję przejrzeć oferty firm specjalizujących sie w bramach ogrodzeniowych np. Wiśniowski aby sprawdzić co jest standardem
Ja rekomenduję szerokość bramy 4 m - mam dwuskrzydłową ale przy tej szerokości nawet ostro skręcając nie zahaczam o nią a przy 2,5 m to codzienna gimnastyka a zimą przy świeżym opadzie śneigu to już ekwilibrystyka ...
I Spotkanie Ogrodowiska na nartach styczeń 2012 23:40, 24 paź 2012

Do góry
Marta poleciłabyś coś dobrego do czytania
Baraga - może się skusisz ?
Ania - nie wyobrażam sobie narciarskiego spotkania bez Ciebie!!!! Zapiszmy od razu 3 osoby, synuś za poświęcenie za wycinanie lili w zimnej wodzie został zakwalifikowany na czlonka ogrodowiska
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:39, 23 paź 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Madżenko ... bardzo dziękuję za kumulację w metamorfozach ... pigułka nadziei ... wiary i gotowiec nomalnie jak krok po kroku budować piękno ...

świadomością, że jeszcze wiosną tego roku rysował się szkielet ... a już latem ów szkielet stał się ogrodem samym w sobie znokautowałaś mnie ... to niesamowite i gdybym od lata nie śledziła tego osobiście pewnie bym nie uwierzyła ...

pewnie już to mówiłam ale odwaliłaś kawał dobrej roboty ...

Dzieki Iza ja też jeszcze wiosną nie wierzyłam, że tak buchnie ogród Pamietaj azofoska 2 x w sezonie czyni cuda i podlewanie
Ogród w lesie 22:37, 23 paź 2012

Do góry
Jpha chyba miało oznaczać aha.....
Ogród w lesie 22:36, 23 paź 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)

No to przegłosowałyśmy białą altanę
Irenka dobrze prawi abyś na tej rabacie przy iglakach sadziła hosty, azalie, rh, horti, kiścienie zeblidy (to czerwieniejące u mnie) i będzie kwieciści i kolorowo. Jakiegoś miskanta też możesz sobie wepchać musimy tylko doczytać ktory do cienia i jeszcze aby był biało - zielony
I jeszcze źurawki citronelki jpha i zapomniałam o białych zaiwlcach i pluskwicy groniastej to wysokie rośliny które robią piętro . W nogi funkie i azalie a nad ich głowami hortli
Skoro ciemnawo-zielono co byś powiedziła na białe kolory kwitnących ???
Dla róży może być zbyt mało słońca...

http://ogrod-amat.strefa.pl/rosliny_do_cienia.php

Biała altana to dobry pomysł.
Nie wiem co to jpha?
O zawilcach czytałam u Noemi. Podobają mi się. Nie pamiętam, czy u Madzi już rosną czy dopiero są w planach.
Pluskwicy groniastej nie kojarzę. Muszę poczytać.
Czy miodunka pstra też mogłaby być "w nogach"? A funkie? Jest tyle odmian? Będę się zastanawiać, żeby z wiosną już sadzić.
Co do róży...z lewej strony jest więcej słońca. Mogłabym posadzić jakąś do półcienia. Znalazłam taką do półcienia. Róża pomarszczona 'Agnes'. Będzie pasować - ja też jestem pomarszczona Agnes

Też nie wiemco to jpha głowa mnie bolała i spać mi się chciało
Do półcienia posadź zawilca białego będzie kwitł intensywnie albo horti. Róża pomarszczona taka sobie jest podobnie jak z kobietami po 40 tce, niby ok ale nie ten teges
Do cienia będzie lepsza horti, mnie zachwyca incrediball, wcześniej kwitnie niż limlajtka
http://www.futuregardens.pl/hortensja-drzewiasta-incrediball-nowosc.html

Pluskwica zwana jest też świecznicą, wygooglaj sobie fajna też jest języczka przewalskiego.
http://www.swiatkwiatow.pl/pluskwica-galeziasta--cimicifuga-ramosa-id324.html

A co do róż to podpytaj może znają jakąś inna róże biała, która w tych warunkach się uda.

Miodunka jest ładna, ale mi się nie udawała... Ja uwielbiam funkie. No i oczywista oczywistość citronelki !
Ogród w lesie 22:35, 23 paź 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Aga, mam jeszcze sosny pospolite , świerki , sosnę himalajską, sosnę drobnokwiatową, kasztanowca, ale ten ma już liście blee..., brzozy, klony, sumaki, ałyczki, kosodrzewinę, a inne to już krzaczory.

Ja mam buka i graba, ale Agnieszka była pierwsza
Oraz magnolie ( ale to chyba nie ten teges?), perukowca, brzozy, wiśnie pissardi, wiśnie kiku , wiśnie amanogawa, wiśnia umbracośtam, leszczyna. Jakoś malo polskie te drzewa???

Madżenka, biere wszystko! Ja też myślałam, że tylko nasze rodzime drzewa mają być ale dziś pani powiedziała, że można dołożyć inne rzadkie okazy.
Mam leszczynę, brzozę i perukowca. Odnalazłam w naszym miasteczku alejkę z platanami. Nie mam klonu jesionolistnego, jesionu też nie mam zresztą.
Ogród w lesie 22:28, 23 paź 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Aga, mam jeszcze sosny pospolite , świerki , sosnę himalajską, sosnę drobnokwiatową, kasztanowca, ale ten ma już liście blee..., brzozy, klony, sumaki, ałyczki, kosodrzewinę, a inne to już krzaczory.

Ja mam buka i graba, ale Agnieszka była pierwsza
Oraz magnolie ( ale to chyba nie ten teges?), perukowca, brzozy, wiśnie pissardi, wiśnie kiku , wiśnie amanogawa, wiśnia umbracośtam, leszczyna. Jakoś malo polskie te drzewa???
Metamorfozy ogrodowe 22:22, 23 paź 2012

Do góry
Ponieważ to nie mój wątek nie będę się rozpisywać Ania bambusy mnei wnerwiają zbieram kasiorkę na kostki grabowe
Gosia z Kubusiowa - dyscyplina to jedno a samozaparcie i motywacja najważniejsze
Grabie - tak to ta żurawka lubiąca miejsca zacienione, u ,nie rośnie na północono - zachodniej rabacie.
Bea_ta - dzięki
Zapraszam na dyskuzję do mnie
Metamorfozy ogrodowe 22:18, 23 paź 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Może życie już nigdy nie będzie takie samo - dzięki Tobie Madżenko Niesamowite zmiany u Ciebie zaszły! Chyba najszybsza metamorfoza całego ogrodu na forum

Sebciu dziękuj za takie słowa
Ale zycie zmienił Ci "Ogród nie tylko bukszpanowy" a najszybsze metamorfozy są w wykonaniu Gardenarium
Metamorfozy ogrodowe 22:16, 23 paź 2012

Do góry
Bogda napisał(a)

Bogda tez się doczekasz tylko potrzeba trochę czasu, mnuuuustwo cierpliwości, siły do pracy i smozaparcia.

no i najważniejsze...kasiorki

Tyź prawda
Metamorfozy ogrodowe 22:16, 23 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Bogda tez się doczekasz tylko potrzeba trochę czasu, mnuuuustwo cierpliwości, siły do pracy i smozaparcia.

Święta prawda
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:50, 23 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
Mażenko zmiany ogromne, widać ile potu zostało tam wylane, ile serca włożono

Aniu zamieść zimą fotki z Twoich metamorfoz Oj będziemy podziwiać !
Moje Takie Tam w Ogródku 21:49, 23 paź 2012

Do góry
Ożesz ale rewolucję zrobiłaś Moja metamorfoza to nic w porównaniu z tym co Ty w ciagu dwóch tygodni pobytu na ogrdowisku zrobiłaś
Ale dziewczyny dobrzez radzą a widzę, ze jesteś pilną uczennicą
Buziam i pozdrawiam i będę zagladać
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:39, 23 paź 2012

Do góry
aga_k napisał(a)

Napracowałam się mocno ale kompletowałąm zdjęcia do metamoroz
Relacja tu:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1251-metamorfozy-ogrodowe?page=17

oglądałam na bieżąco jak wklejałaś

Cieszę się
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies