Aga, mam jeszcze sosny pospolite , świerki , sosnę himalajską, sosnę drobnokwiatową, kasztanowca, ale ten ma już liście blee..., brzozy, klony, sumaki, ałyczki, kosodrzewinę, a inne to już krzaczory.
Biała altana to dobry pomysł.
Nie wiem co to jpha?
O zawilcach czytałam u Noemi. Podobają mi się. Nie pamiętam, czy u Madzi już rosną czy dopiero są w planach.
Pluskwicy groniastej nie kojarzę. Muszę poczytać.
Czy miodunka pstra też mogłaby być "w nogach"? A funkie? Jest tyle odmian? Będę się zastanawiać, żeby z wiosną już sadzić.
Co do róży...z lewej strony jest więcej słońca. Mogłabym posadzić jakąś do półcienia. Znalazłam taką do półcienia. Róża pomarszczona 'Agnes'. Będzie pasować - ja też jestem pomarszczona Agnes
Ja mam buka i graba, ale Agnieszka była pierwsza
Oraz magnolie ( ale to chyba nie ten teges?), perukowca, brzozy, wiśnie pissardi, wiśnie kiku , wiśnie amanogawa, wiśnia umbracośtam, leszczyna. Jakoś malo polskie te drzewa???
Aga, nie mam sosny himalajskiej i ałyczy. Sosna drobnokwiatowa? Nawet nie słyszałam o takiej. Dęby u nas są. Czytałam dziś, że są szypułkowe i bezszypułkowe. Nie wiem jednak czym się różnią. Te, które przebarwiają się na czerwono to chyba dęby czerwone? Mają trochę inne liście, takie niezaokrąglone?