Dziękuję Przemku za wszystkie miłe słowa Już się martwiłam, ze o mnie zapomniałeś Jeżeli chodzi o spotkanie, to najbliższe będzie u Kindzi w Pszczynie, to chyba nie daleko od Ciebie. Wybierasz się?
Rodorendrony i inne rośliny mocno podlewałam przez całe lato. Nie wiem, czy to może być przyczyna, bo kwitł bardzo obficie (co widać na zdjęciach). Rododendrony, którym brakowało wody latem, słabo kwitną. Chyba że się mylę.
Teraz pokażę moją rabatę rododendronowo-hortensjową z obwódką begoniową Chyba będzie ładnie.
W tym miejscu planuję zrobić małą rabatkę przy tarasie tylko nie mam pomysłu co posadzić? Znowu hortensje czy róże? Może jednak coś innego? Podpowiedzcie
Róże pienne po zimie tnę nisko, po przekwitnięciu też dość nisko. Jeżeli zostawi się je długie, to mogą się połamać na wietrze. Tnę tak, żeby kolejna gałązka rosła na zewnątrz.
Piwonie też mi się bardzo podobają, ale myślałam, że z roku na rok będę miały więcej gałązek i kwiatów. Trochę mnie to rozczarowało.
Listki tej róży wyglądają tak. Nie wiem, co jej dolega, czy czego jej brakuje. Mirka zwróciła uwagę na to, że gałązka ma takie brązowe zabarwienie, co może świadczyć, że lekko zmarzła. Co ciekawe - listki na innych gałązkach są zdrowe i ciemnozielone.
Jeżeli ktoś wie, jak pomóc mojej róży, to proszę o radę
Na głównej rabacie posadziłam szpaler hortensji, rozchodniki, miskanty ML i rozplenice. Wszystko jeszcze małe, mało widoczne, ale hortki mają już kwiatki
witam,
założony mamy w tym roku na początku maja wg zaleceń i rad Pani Danusi trawnik, pięknie zazielenił sie, nasiona BB uniwersal, cieszylismy sie do pierwszego koszenia. Zaczeły wyłazić żółte plamy i uschniete żźbła trawy.
Trawnik nie nawożony niczym. Po skoszeniu nawet zżółkł pasek trawy po którym kosiarka jechała kołem. Koszony w poniedziałek czyli 6 dni temu na 6 cm. Codziennie podlewany.
Wszędzie pięknie szałwiowo, więc pozazdrościłam Wam dziewczyny i dokupiłam sobie jeszcze kilka krzaczków ( tym razem już kwitnącej )nie wspomnę o tym, że zapłaciłam przez pół jak za odm deep blue.