Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:26, 22 paź 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
2m?- może wytarguję na 170-180cm?
Zresztą wyjdzie w 'praniu'- sama powiesz stop jak zacznie być za wysoko.

A to jeszcze lepiej tańsze będą zobacz jaka skuteczna w negocjacjach jesteś
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:24, 22 paź 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Madżenko, przeczytałam zaległości, gębulę rozdziawiłam, ale tylko pozdrawiam serdecznie.
Mam od kilku dni kłopotów bez liku, nie chce mi nawet nic się pisać.
Wybacz i buziak

Tess po deszczu zawsze wychodzi kiedyś słońce. Oby szybko się chmury rozsunęły nad Tobą i abyś zobaczyła tęczę i słońce
Buziam
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:23, 22 paź 2012

Do góry
Bożenko poczęstuj się smacznego
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:12, 22 paź 2012

Do góry
magnolia napisał(a)
Stożki świetne. Ja bardzo lubię takie mocne, wyraźne formy. Ale cały smaczek to dobra ich lokalizacja, zresztą jak ze wszystkim.
Marzenko, trzcinnik w pojedynkę- 1 szt nie powala. Ale w większej ilości już tak- przynajmniej na mnie robi wrażenie.

Magnolio chyba te graby do 2 m ciete w kostkę najbardziej do mnie przemawiaja bo mogą być ładne szybciutko
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:10, 22 paź 2012

Do góry
Izuś to impuls bez okazji z sympatii do mnie
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:09, 22 paź 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

dla was dwojga
moje motto dla córki
smacznego.......

o tu ... niby wiem, że motto dla córki Irenki ... potem Madżenka też dla córki ale dla Was to tak ... impulsik czy coś więcej ... bo zgłupiałam ... kompletnie ...

Konstancja chce dociec intelekualnie a ja bym chętnie wycięła sobie kawaleczek i bez intelektualnych zagadek spróbowała.Uwielbiam torty choc pewnie nie powinnam.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:01, 22 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
dla was dwojga
moje motto dla córki
smacznego.......

o tu ... niby wiem, że motto dla córki Irenki ... potem Madżenka też dla córki ale dla Was to tak ... impulsik czy coś więcej ... bo zgłupiałam ... kompletnie ...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:53, 22 paź 2012

Do góry
Sylwia moje przyszłe stozki na tyłach domu. Czekają na strzyżenie wiosną. Fotki z piętra robione. Na zdjeciu widać szt 3 z 5 ...

Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:48, 22 paź 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Madżenko nurtuje mnie "o so chodzi z tym tortem" ... jakaś okoliczność mi umknęła ??? ... buźka i dobrej nocki

Izuś z jakim tortem??? Ja też sie pogubiłam
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:47, 22 paź 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Anula koniecznie osłaniaj horti. Ja w ubiegłym roku osłoniłam i chyba mi wymarzły w maju??? Bo naprawdę dobrze je zabepieczyłam. W Tym roku będzie akcja HORTENSJA. Najpierw torf, potem kora a potem agrowłóknina i gałązki świerka

Szczegóły proszę...

Szczegóły są tutaj, ale i tak zmarznie Nie ma siły żeby kwitła, wypuści liście tylko.

Okrywanie na zimę, dziewczyny szukajcie trochę po artykułach po to je pisałam tyle. Hasło w wyszukiwarkę i enter, albo po tagach)

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/199-hortensje-sadzenie-i-pielegnacja

Danusiu kochana u nas ciut cieplej niż w stolicy, moja była za słabo okryta, myśłałam że wymarzła a zakwiatła dwoma pięknymi wielkimi kwiatami mimo traumatycznych przejść z wykopaniem i leżeniem 3 tygodnie odłogiem
w tym roku będę dalej testować sposoby okrywania torfem, korą, agrowłókniną i workami jutowymi
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:44, 22 paź 2012

Do góry
Anitko - jak znam Sywlię by namieszała zobacz jaką rewolucję u siebie robi, w swoim idelanym ogrodzie
Ola - ja najpierw moje ulubione ogrody odwiedzam i dopiero do siebie myk, myk
Ania Asc - oj tak osiołkowi....
Julka - nie uciekaj
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:40, 22 paź 2012

Do góry
Aniu - myk myk do roboty, oj ciężko dzisiaj było w tej mgle, jechałam do pracy zamiast 20 min 50 , koooooorki , a potem cięźki dzień z niskim ciśnieniem,.....
Evchen i Wieloszka - foforelacja z okrywania będzie w wykonaniu blondi
Magnolio - ojoj jak mówi kretik, ale piekne porady, będę myśleć. Wiesz że się Twojego wątku doczekać się nie mogę??? Czytałam, że trochę wyrównaliście teren Może chociaż maluuutka fotka????
Karolina -najpierw tego trzcinnika musze wygooglać
Pszczólko - to szkółka chyba holendersko - niemiecka, chyba, więc oni nadala myślą, źe to ich tak jak my o Lwowie
Syla - takie graby już rosną z tyły domu , wiosną wieeelkie strzyżenie własnie w stożki, obfociłam w weekend będę pokazywać
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:32, 22 paź 2012

Do góry
Kasiu - spokojnego
Gusiarz - najważniejsze, że znajdujesz czas aby zajrzeć
Aga - omówimy, już ja to widzę wszystkie tematy poboczne
Ogród Dominiki 21:30, 22 paź 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Miałam już więcej nie kupować magazynów ogrodniczych, bo mam całą kolekcję przeróżnych od 2001r., z którymi nie potrafię się rozstać ku rozpaczy M .
Teraz wszystko dostępne jest w internecie Poza tym w gazetach coraz mniej ciekawej, merytorycznej treści,a coraz więcej reklam, więc już nie kupuję .
Ale dla tego specjalnego numeru Magnolii zrobię wyjątek
Mam nadzieję kiedyś zobaczyć ten cudny ogród na żywo sąsiadko
Pozdrawiam serdecznie

A ja kupuję już tylko Mój Piękny Ogród, Magnołia mi jakoś nie pasuje, ale dla ogrodu Dominiki i stroisza Danusi warto
Gorące gratulacje i liczymy na piękną sesję w Werandzie a może Dom/Dobre & Wnetrze nakład rozszedłby się w ekspresowym tempie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:24, 22 paź 2012

Do góry
A wracając do dyskusji styl wsiowy czy rezydencjalny (czy jest takowy???) to dlaczegóż w środku miast ludzie budują gargamele z ogródkami wiejskimi???? Skoro im się tam podoba, dlaczego Twoja podmiejska REZYDENCJA nie ma mieć ogrodu kwadratowego???
Albo dlaczego domy w stylu dworskim budowane są w pobliżu blokowisk a wkoło zamiast brzóz i sosen sadzą tuje??? Ja z moim blond farbowanym kolorem tego nie ogarniam Dlatego wybudowalam biurowiec (jak przechodnie określają) na wsi i sobie w nim mieszkam i tworzę ogród wcale nie wiejski ani nie biurowy i dobrze mi z tym. Cześć i chwala mojej projektantce, że mi taki ogród zaprojektowała

Buziam gorąco i twórz ogród, który oddaje Twoją osobowość, nasza perfekcjonistko
Ogród do odświeżenia 20:50, 22 paź 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)

Madżenka powiała chłodem.... grrr..... ale jak śnieg to narty.. też dobrze

Sugerujesz Aniu, że na nartach powinnam się udać w trasę na 1 listopada

Pamiętam rok, jak na 11 listopada otworzyli wyciągi ... i to bez sztucznego naśnieżania... ale osobiście wolałabym lato przez cały rok z wyjątkiem okresu od Wigilii do Nowego Roku
Ja tam ciepłolubna...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:10, 22 paź 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
A gdyby komuś brakowało energii od rana - jesienna wersja berberysu "green carpet"

Jak greeen carpet może być red??????
Ogród Magdalenka 20:08, 22 paź 2012

Do góry
Dobrze, że wczoraj poleżałaś, bo dzidziaj brrrrr
Ogrodomania Oli 20:05, 22 paź 2012

Do góry
ola napisał(a)
Dziękuję bardzo Wszystkim za miłe wpisy.
Na życzenie Anitki, ponudzę Was jeszcze trochę moimi rozplenicami i widokami z mojego ogródka, które już pewnie znacie na pamięć.

Nuda kochana u Ciebie, że ho ho
Śliczne zdjęcia, śliczny ogród, śliczna właścicielka
Początki w Kruklandii 20:03, 22 paź 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
Karola powoli się wdrażam W pracy ok.....gorzej po pracy

Chyba szok termiczny przeżywasz???? Ale przynajmniej kasiorka na rośliny będzie
Buziam i trzymam kciuki za dobry nastrój, oby do Bożego Narodzenia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies