Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Madzenka 21:47, 22 paź 2012

Gardenarium napisał(a)

Anula koniecznie osłaniaj horti. Ja w ubiegłym roku osłoniłam i chyba mi wymarzły w maju??? Bo naprawdę dobrze je zabepieczyłam. W Tym roku będzie akcja HORTENSJA. Najpierw torf, potem kora a potem agrowłóknina i gałązki świerka

Szczegóły proszę...

Szczegóły są tutaj, ale i tak zmarznie Nie ma siły żeby kwitła, wypuści liście tylko.

Okrywanie na zimę, dziewczyny szukajcie trochę po artykułach po to je pisałam tyle. Hasło w wyszukiwarkę i enter, albo po tagach)

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/199-hortensje-sadzenie-i-pielegnacja

Danusiu kochana u nas ciut cieplej niż w stolicy, moja była za słabo okryta, myśłałam że wymarzła a zakwiatła dwoma pięknymi wielkimi kwiatami mimo traumatycznych przejść z wykopaniem i leżeniem 3 tygodnie odłogiem
w tym roku będę dalej testować sposoby okrywania torfem, korą, agrowłókniną i workami jutowymi
Madzenka 21:48, 22 paź 2012

Konstancja30 napisał(a)
Madżenko nurtuje mnie "o so chodzi z tym tortem" ... jakaś okoliczność mi umknęła ??? ... buźka i dobrej nocki

Izuś z jakim tortem??? Ja też sie pogubiłam
ana_art 21:52, 22 paź 2012

Marzena2007 napisał(a)

Anula koniecznie osłaniaj horti. Ja w ubiegłym roku osłoniłam i chyba mi wymarzły w maju??? Bo naprawdę dobrze je zabepieczyłam. W Tym roku będzie akcja HORTENSJA. Najpierw torf, potem kora a potem agrowłóknina i gałązki świerka

Szczegóły proszę...

Szczegóły są tutaj, ale i tak zmarznie Nie ma siły żeby kwitła, wypuści liście tylko.

Okrywanie na zimę, dziewczyny szukajcie trochę po artykułach po to je pisałam tyle. Hasło w wyszukiwarkę i enter, albo po tagach)

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/199-hortensje-sadzenie-i-pielegnacja

Danusiu kochana u nas ciut cieplej niż w stolicy, moja była za słabo okryta, myśłałam że wymarzła a zakwiatła dwoma pięknymi wielkimi kwiatami mimo traumatycznych przejść z wykopaniem i leżeniem 3 tygodnie odłogiem
w tym roku będę dalej testować sposoby okrywania torfem, korą, agrowłókniną i workami jutowymi
jesli się nie myle to opisane są ogrodowe, ja w ubiegłym roku moje 3 hortensje nie okrywałam, zrobiłam im jedynie wyższą kołderkę z kory, żadnej nic się nie stało...
Madzenka 21:53, 22 paź 2012

Sylwia moje przyszłe stozki na tyłach domu. Czekają na strzyżenie wiosną. Fotki z piętra robione. Na zdjeciu widać szt 3 z 5 ...

Konstancja30 22:01, 22 paź 2012

irena_milek napisał(a)
dla was dwojga
moje motto dla córki
smacznego.......

o tu ... niby wiem, że motto dla córki Irenki ... potem Madżenka też dla córki ale dla Was to tak ... impulsik czy coś więcej ... bo zgłupiałam ... kompletnie ...
magnolia 22:02, 22 paź 2012

Stożki świetne. Ja bardzo lubię takie mocne, wyraźne formy. Ale cały smaczek to dobra ich lokalizacja, zresztą jak ze wszystkim.
Marzenko, trzcinnik w pojedynkę- 1 szt nie powala. Ale w większej ilości już tak- przynajmniej na mnie robi wrażenie.

Bogdzia 22:09, 22 paź 2012

Konstancja30 napisał(a)

dla was dwojga
moje motto dla córki
smacznego.......

o tu ... niby wiem, że motto dla córki Irenki ... potem Madżenka też dla córki ale dla Was to tak ... impulsik czy coś więcej ... bo zgłupiałam ... kompletnie ...

Konstancja chce dociec intelekualnie a ja bym chętnie wycięła sobie kawaleczek i bez intelektualnych zagadek spróbowała.Uwielbiam torty choc pewnie nie powinnam.
Madzenka 22:10, 22 paź 2012

Izuś to impuls bez okazji z sympatii do mnie
Madzenka 22:12, 22 paź 2012

magnolia napisał(a)
Stożki świetne. Ja bardzo lubię takie mocne, wyraźne formy. Ale cały smaczek to dobra ich lokalizacja, zresztą jak ze wszystkim.
Marzenko, trzcinnik w pojedynkę- 1 szt nie powala. Ale w większej ilości już tak- przynajmniej na mnie robi wrażenie.

Magnolio chyba te graby do 2 m ciete w kostkę najbardziej do mnie przemawiaja bo mogą być ładne szybciutko
magnolia 22:15, 22 paź 2012

2m?- może wytarguję na 170-180cm?
Zresztą wyjdzie w 'praniu'- sama powiesz stop jak zacznie być za wysoko.