Danusiu kochana u nas ciut cieplej niż w stolicy, moja była za słabo okryta, myśłałam że wymarzła a zakwiatła dwoma pięknymi wielkimi kwiatami mimo traumatycznych przejść z wykopaniem i leżeniem 3 tygodnie odłogiem
w tym roku będę dalej testować sposoby okrywania torfem, korą, agrowłókniną i workami jutowymi
Anula koniecznie osłaniaj horti. Ja w ubiegłym roku osłoniłam i chyba mi wymarzły w maju??? Bo naprawdę dobrze je zabepieczyłam. W Tym roku będzie akcja HORTENSJA. Najpierw torf, potem kora a potem agrowłóknina i gałązki świerka
Szczegóły proszę...
Szczegóły są tutaj, ale i tak zmarznie Nie ma siły żeby kwitła, wypuści liście tylko.
Okrywanie na zimę, dziewczyny szukajcie trochę po artykułach po to je pisałam tyle. Hasło w wyszukiwarkę i enter, albo po tagach)
Danusiu kochana u nas ciut cieplej niż w stolicy, moja była za słabo okryta, myśłałam że wymarzła a zakwiatła dwoma pięknymi wielkimi kwiatami mimo traumatycznych przejść z wykopaniem i leżeniem 3 tygodnie odłogiem
w tym roku będę dalej testować sposoby okrywania torfem, korą, agrowłókniną i workami jutowymi
jesli się nie myle to opisane są ogrodowe, ja w ubiegłym roku moje 3 hortensje nie okrywałam, zrobiłam im jedynie wyższą kołderkę z kory, żadnej nic się nie stało...
dla was dwojga
moje motto dla córki
smacznego.......
o tu ... niby wiem, że motto dla córki Irenki ... potem Madżenka też dla córki ale dla Was to tak ... impulsik czy coś więcej ... bo zgłupiałam ... kompletnie ...
Stożki świetne. Ja bardzo lubię takie mocne, wyraźne formy. Ale cały smaczek to dobra ich lokalizacja, zresztą jak ze wszystkim.
Marzenko, trzcinnik w pojedynkę- 1 szt nie powala. Ale w większej ilości już tak- przynajmniej na mnie robi wrażenie.
dla was dwojga
moje motto dla córki
smacznego.......
o tu ... niby wiem, że motto dla córki Irenki ... potem Madżenka też dla córki ale dla Was to tak ... impulsik czy coś więcej ... bo zgłupiałam ... kompletnie ...
Konstancja chce dociec intelekualnie a ja bym chętnie wycięła sobie kawaleczek i bez intelektualnych zagadek spróbowała.Uwielbiam torty choc pewnie nie powinnam.
Stożki świetne. Ja bardzo lubię takie mocne, wyraźne formy. Ale cały smaczek to dobra ich lokalizacja, zresztą jak ze wszystkim.
Marzenko, trzcinnik w pojedynkę- 1 szt nie powala. Ale w większej ilości już tak- przynajmniej na mnie robi wrażenie.
Magnolio chyba te graby do 2 m ciete w kostkę najbardziej do mnie przemawiaja bo mogą być ładne szybciutko