Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 19:59, 22 paź 2012

Do góry
Betysiu weeknd się skończył wracaj
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:59, 22 paź 2012

Do góry
Witam wieczorową porą
Czy u Ciebie było jeszcze ładnie??? U nas brzydko, gliście, buuuu jesień nagle nadeszła.....
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 19:55, 22 paź 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Zamówiłam trochę bylin, teraz ceny dobre są więc łapki swędzą do klikania. Jeszcze nigdy nie dostałam tak dobrze zapakowanych roślinek. Ale trzeba mieć cierpliwość.

Aż metrówkę musiałam przyłożyć

na bieżąco nie jestem, ale nowe zakupy wyczaiłam i jak pięknie zapakowane faktycznie olbrzymki

Piękne !
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 19:46, 22 paź 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

Anuś.... to my są dwie co lecą do Konstancji vel Izabel poprawić humor.. odgonić ze myśli

Irenko./...A jak się zrobi szaro buro, a potem biało..to musimy Izę postawić na nartach.. przecież jedziemy na spotkanie w styczniu..
super we dwie raźniej

Jakie dwie??? Nas tu dużo
Buziam Izę i odwiedzających
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:44, 22 paź 2012

Do góry
Foch, foch, foch
Ogród w lesie 11:09, 22 paź 2012

Do góry
Witam wrocławskie dziewczyny.
Madziu dzięki za odwiedziny. Tobie też udanego tygodnia życzę.

Madżenka część, którą pokazałam na zdjęciach jest po prawej stronie ścieżki i jest dość zacieniona. Rośliny, które proponujesz mogłyby dać radę. Boję się, czy wrzosowisko da sobie radę? Chyba jest tam za dużo cienia. Miałam tam kilka lat temu parę kępek wrzosów i wymarzły.
A horti które proponujesz. Ja posadziłam tam na razie jedną, samotną, którą dostałam od Ev. Dosadzić jej towarzystwo? Nie chcę tam tylko iglaków - wolałabym żeby było kwieciście, dlatego i azalie i rh i horti mi się podobają.
Ogród Magdalenka 08:46, 22 paź 2012

Do góry
Madziula, piękne fotki jesienne - choć na froncie jesiennie prezentuje się tylko wisienka Czy ja dobrze widzę, że wrzośćce Ci kwitną?
Bukszpany u mnie takie same (oprócz tych rosnących w suchych miejscach przy domu) - nic już nie zrobimy, musimy czekać do wiosny Madżenka mnie pocieszała niedawno, że odbiją - i tego się trzymam. Jak nie - trzeba będzie wymieniać...
Ależ poleżałabym na takim leżaczku na słoneczku i jeszcze z filizanką kawy w łapce...... mmmm....... Zwłaszcza, jak patrzę za okno i mgła, wszędzie mgła... Twoje wczorajsze fotki wyglądają jak z innej bajki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 06:49, 22 paź 2012

Do góry
Ania iękni się różowi u Ciebie
I chyba rekord ogrodowiskowy w ilości cebul pobiłaś

Ja na ok 1300 poprzestaję
Ogrodnik Mimo Woli cd 06:45, 22 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)

Buziam Przeczytalam wszystko, jestem na bieżaco
A gdzie pisałas o niedopoasowaniu kolorów tulipanów??? Chyba nie u siebie???

Zadajesz trudne pytania..... internet to globalna wiocha... i skąd mam wiedzieć.. gdzie balowałam??? A jak zacznęsieszwendać to końca nie ma.....

I na pewno sowich wypocin nie będę czytać.. bo to nie na moje nerwy....

Znów poleciałam zabalować do ogrodu nowego gościa.. i co????? Znów załamka.... biorę sie za robotę.. inaczej nie będzie..... a jeszcze niedawno martwiłam się co ja zrobię jak skończę.... przecież ja żyję nie tym, ze oglądam i odpoczywam, ale tym że coś robię..... Dobra wiadomość.. swego ogrodu nigdy nie skończe.. bo co chwila bo zdemoluję....

przeczytałm co napisała Boźenka, potem u Izy - Konstancji Ty, więc lekko już jestem zorientowana Ale poczekam do wiosny na łany Twoich cebulowych
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 06:42, 22 paź 2012

Do góry
No ja protestuję!!!! spotkanie ogrodowiskowe na Facebooku a nie na ogrodowisku????
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:09, 21 paź 2012

Do góry
Madziu dobranoc
Ja też zmykam dobranoc wszystkim i łatwego tygodnia życze
Chyba mi sie carpinus betulus przyśni
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:07, 21 paź 2012

Do góry
Kasiu platanus jest moim marzeniem ale nie do tego ogrodu... Za duży pień i za szynbko rośnie....

Zywopłot z lipy u Kapiasów był i piękny. Ale chyba carpinus lub fagus
Ogród Dominiki 23:05, 21 paź 2012

Do góry
Domi napisał(a)
Oj Marzenko,planów to ja mam wiele,ale wcielanie ich w życie idzie mi znacznie gorzej.

Nie ma się czemu dziwić. Córeczka teraz najważniejsza A ogród nie zając nie ucieknie, zwłaszcza że juz jest piękny !!!

A w przyszlym sezonie córa będzie biegać po trawniczku
Zielony galimatias 23:03, 21 paź 2012

Do góry
Heloł!!!! W dziurę kreta wpadła???
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:01, 21 paź 2012

Do góry
Enya73 napisał(a)
Ja też zostawiam pozdrowienia i życzę udanego tygodnia

Ja Tobie Anitko również
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:01, 21 paź 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Widzę że burza mózgów nadal trwa a decyzja jeszcze nie podjęta ale masz dużo czasu więc kombinuj.Powodzenia.

Oj trwa trwa, aż mnie głowa boli
Kiedyś będzie tu pięknie ... 23:00, 21 paź 2012

Do góry
noemi napisał(a)
Marzenko pozdrawiam i życzę miłego tygodnia

ale ten link od Kasiu jest superrrrrrrrrrrr też chcę takie drzewa

A gdzie kochanienka??? Przy płocie od strony ogrodzenia na wprost okna????
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:59, 21 paź 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Marzenko, a widziałaś już może to ? http://www.vdberk.pl/informacje-o-drzewach/przyklady-drzew-formowanych-i-szpalerowych

np. Carpinus betulus lub Tilia cordata 'Bohlje'.......

No carpinus albo fagus
Tę szkólkę saobie caaaałą już kiedyś oglądałam
Bo na punkcie topiarów jestem zakręcona po wizycie Wersalu mi tak już zostało
Ogród w lesie 22:56, 21 paź 2012

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
A tu już inna część ogrodu. Wjazd do domu od strony lasu, tzw. droga wewnętrzna. Powstają na niej nowe nasadzenia z iglaków pozyskiwanych z innych części ogrodu.

Mamy tu koreankę, coś płożącego i coś stożkowatego. Uprzedzam, że szmata musi zostać. Nie dam rady jeszcze tam odchwaszczać. Co tu dosadzić jeszcze żeby nie było tak iglakowo i żeby rozweselić trochę ten ciemny zakatek. Za kamieniami posadziłam limkę od Evci. Ładna, co?

Dalsza część tej samej rabatki
Te puste placki trzeba obsadzić.

Oczywista oczywistość, źe ja się w kierunkach Twojego ogrodu połapać nie mogę i nie wiem czy tu słońce jest czy cień????
Pod igalaki albo wrzosowisko albo może rh i azalie? Jeszcze do kwasnolubych - klony japońskie, laurowiśnie, horti (może inne odmiany niż limlajtka) Ale ja bym wrzosowo - azaliową rabatę zrobiła

A co do nasadzeń przy altance to pikaśnie!!! A może zamiast takiego ciemnego koloru na bialo ją pomaluj, albo sosna ( to taka jajecznica jak na mojej elewacji drewnianej...)
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 22:49, 21 paź 2012

Do góry
Gratuluję wiśni umbracośtam i fasolki szparagowej!!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies