Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Ogród Izy 16:24, 22 kwi 2015

Do góry
Taki pierwszy mały projekt
Kiedy kupiliśmy dom, rosły tam jakieś haszcze. Uporządkowałam to trochę
U "Zielonej" Ogrodniczki :) 13:05, 22 kwi 2015

Do góry
rumiankowa napisał(a)
Jestem! Ach jak pięknie. Taras mi też się szalenie podoba. Chyba "zwyczajnego" nie widziałaś, ale zobaczysz, jak pokażę swojego brzydala

Projekt przedogródka bardzo fajny. będzie elegancko i gustownie. Super. Kibicuję i będę zaglądała

Rumianku czekamy, napewno nie jest tak źle jak piszesz!
U "Zielonej" Ogrodniczki :) 12:47, 22 kwi 2015

Do góry
Jestem! Ach jak pięknie. Taras mi też się szalenie podoba. Chyba "zwyczajnego" nie widziałaś, ale zobaczysz, jak pokażę swojego brzydala

Projekt przedogródka bardzo fajny. będzie elegancko i gustownie. Super. Kibicuję i będę zaglądała
Ogródek Rumiankowej 12:41, 22 kwi 2015

Do góry
rumiankowa napisał(a)
dziękuję za kibicowanie i odwiedziny

Rumianku u mnie jak na lekarstwo ale projekt naszego domu nazywał się Rumiankowa Chata bis muszę jednak pomyśleć o jakiejś ziołowej rabacie z rumiankiem

Ha ha to tak jak ja muszę trzymać sie cisów, tytuł zobowiazuje,a u mnie tylko 2 ciski, ale tytułu zmieniać nie będę, bo przecież jeszcze ogrodu nie mam i pewnie cisu się u mnie znajdzie, a kiedyś chciałam mieć przewagę cisów, ale te ogrody są na O. tak piękne ze nie umiem sie trzymac swojego założenia!
Ogródek Rumiankowej 12:37, 22 kwi 2015

Do góry
dziękuję za kibicowanie i odwiedziny

Rumianku u mnie jak na lekarstwo ale projekt naszego domu nazywał się Rumiankowa Chata bis muszę jednak pomyśleć o jakiejś ziołowej rabacie z rumiankiem
Mój ogród pod górkę... 05:58, 22 kwi 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ewa, spać nie może przez Kasi projekt
A ja się właśnie zmęczona obudziłam, bo wszystko wg projektu Danusi posadziłam. Jak już się narobiłam, zadowolona, to odkryłam, że to był sen

Mój ogród pod górkę... 03:58, 22 kwi 2015

Do góry
Ewa, spać nie może przez Kasi projekt
A ja się właśnie zmęczona obudziłam, bo wszystko wg projektu Danusi posadziłam. Jak już się narobiłam, zadowolona, to odkryłam, że to był sen
Mój ogród pod górkę... 22:09, 21 kwi 2015

Do góry
Nie ma za co odpracujesz plewieniem żartuję oczywiście
Masz piękny projekt i ogród
Dobrej nocki
Mój ogród pod górkę... 22:02, 21 kwi 2015

Do góry
O i Iwona myśli podobnie jak ja
Kasia, masz projekt i się go trzymaj, nawet jak roślinki zmieniasz to trzymaj się linii i koncepcji nasadzeń
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:38, 21 kwi 2015

Do góry
Po mniej przyjemnych pracach przyszedł czas na sadzenie bukszapnów.
Zmieniłem pierwotny projekt, bo jak to Ania mawia papier przyjmie wszystko, a bukszpany okazały się większe niż oczekiwałem i nie wyglądały dobrze w układzie z kartki

Za widoczne betoniarki, gruz, kamienie, płytki i inne badziewia przepraszam, ale to nie moje zniknie wszystko jak graby się zazielenią.
Pierwsze przymiarki już poz mianie koncepcji. Jak widać co nie co już się pojawiło na rabacie, ale na chwilę obecną mało widoczne.

Póżniej zapomniałem o aparacie i przedstawiam efekt końcowy dzisiejszego sadzenia.

Buksy jutro jeszcze odwiedzą fryzjera.

Ciekaw jestem opini, każda mile widziana, nawet krytyczna
Limonkowy gaj 20:02, 21 kwi 2015

Do góry
Troszkę się pokomplikowało, projekt ogrodu do przeróbki.
Przybyło mi tysiąc metrów za ogrodzeniem☺

Czasem słońce czasem deszcz 10:58, 21 kwi 2015

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Witaj Ewo
Bardzo ładny masz ogród a widzę że ma być jeszcze lepiej
Projekt Danusi ..miodzio

będe zaglądać
Pozdrawiam

Witaj Joasiu, cieszę się z Twoich odwiedzin, czy będzie jeszcze lepiej to nie wiem bo muszę teraz dodać trochę wypełniaczy, a z pomysłami u mnie krucho
też zaglądam na Twój balkon ale zwykle bez śladu
Pozdrawiam
Czasem słońce czasem deszcz 10:35, 21 kwi 2015

Do góry
Witaj Ewo
Bardzo ładny masz ogród a widzę że ma być jeszcze lepiej
Projekt Danusi ..miodzio

będe zaglądać
Pozdrawiam
Słoneczny ogród safikey, czyli mega dużo pracy przed nami 23:47, 20 kwi 2015

Do góry
Marga napisał(a)

właśnie dlatego zdecydowaliśmy z M, że góry wykańczać nie będziemy. Ja to średnio lubię sprzątać, a M to już wogóle :/ , 130m2 na dole chyba nam wystarczy
Domki faktycznie mamy podobne tylko mój jest w bardziej tradycyjnym stylu (projekt sprzed 10 lat), ale staram się obecnie go trochę unowocześnić. Dlatego Twój tak mi się podoba
Dziękuję za słodziaków. Twoje Skarbki również cudne, szczególnie zimą
Pozdrawiam

jak chcesz zobaczyc domek to zapraszam na bloga budowlanego -
http://www.sloneczna-odessa.mojabudowa.pl/

tam widać troche więcej
my czasami z M tez się śmiejemy, że kolejny dom bedzie mniejszy, bo 270 m2 to za duzo na nas, ale jest jak jest. Góra wyszła, choc planowana nie była, miało pozostac 150 m2 na dole a przez podniesienie dachu mamy "ciut" więcej

słodkich snów
Słoneczny ogród safikey, czyli mega dużo pracy przed nami 20:11, 20 kwi 2015

Do góry
safikey napisał(a)
a domek parterowy ale na poddaszu mam jeszcze 120 metrów otwartej przestrzeni..... więc gdy sprzatam to wierz mi czuje to w kościach...

właśnie dlatego zdecydowaliśmy z M, że góry wykańczać nie będziemy. Ja to średnio lubię sprzątać, a M to już wogóle :/ , 130m2 na dole chyba nam wystarczy
Domki faktycznie mamy podobne tylko mój jest w bardziej tradycyjnym stylu (projekt sprzed 10 lat), ale staram się obecnie go trochę unowocześnić. Dlatego Twój tak mi się podoba
Dziękuję za słodziaków. Twoje Skarbki również cudne, szczególnie zimą
Pozdrawiam

Mały ogród czarnej Agi 17:25, 20 kwi 2015

Do góry
Super projekt
Kibicuję! No i z przyjemnością obserwuję postępy
"Sielsko-anielsko" - wiejski ogród Justyny 15:57, 20 kwi 2015

Do góry
Serdecznie witam wszystkich miłośników ogrodnictwa

Jestem młodą gospodynią, uwielbiam wiejski styl, nie tylko w ogrodzie!

Jakiś czsa temu oddziedziczyliśmy z mężem stary dom, do generalnego remontu. Pomalutku realizujemy nasze plany i tworzymy ciepły dom w rustykalnym klimacie.
Nasz ogórd jest bardzo zaniedbany, właściwie trzeba go założyć od zera. O pomoc poprosiłam zaprzyjaźnioną projektantkę ogrodów. Dała mi wiele wskazówek, ja staram się trzymać planu i realizować projekt.

Póki co nie ma co pokazywać. Ogórd brudny, brzydki i zagracony poremontowymi odpadami (gruz, złom, drewno). W tym roku koniecznie musimy stworzyć miły zakątek do wypoczynku.

Uwielbiam rośliny kwitnące, trochę nieokiełzane. Nie lubię iglaków.

Zapraszam do mojego ogrodu!
Ogród dla moich synków 15:39, 20 kwi 2015

Do góry
Hej Safikey!
To tutaj jeszcze ktoś zagląda?!
Już zdradzam . Wszyscy tutaj na forum piszą, że najważniejszy jest porządny projekt. Po wielu moich wysiłkach w rozplanowaniu ogrodu, doszłam do wniosku, że jednak potrzebuję profesjonalnej pomocy. To co tworzyłam sama na papierze nie miało "rąk ani nóg" i wogóle mnie nie satysfakcjonowało :/. A że Danusia (czyt.jej piękne projekty) podniosła poprzeczkę wysoko, więc trochę trwało zanim udało mi się znaleźć odpowiednią osobę w moim regionie. Projekt ogrodu czysto przez internet nie wchodził bardzo w grę, bo teren jest dość nierówny, a do tego mam trochę starych drzew, które chciałabym zatrzymać. Obecność projektanta chociaż raz na działce była po prostu koniecznością.
Tak więc projekcik się tworzy, a ja siedzę jak na szpilkach i już nie mogę się doczekać, kiedy go zobaczę. W międzyczasie zajełam się porządkowaniem łąki za domem, bo strasznie zarosła. Przy wykańczaniu domu też jest sporo roboty.
W sumie to ten wątek powinien powstać od początku , jak już będzie projekt. Tylko tytuł pozostanie bez zmian, bo nikt tak jak oni nie daje mi energi do działania
Pozdrawiam serdecznie

mój ogród 23:30, 19 kwi 2015

Do góry
Powiem tak.... jeżeli masz koncepcję to ją przedstaw. Kolejna sprawa.. jak doradzić jak nic tu nie ma??? Ani zdjęć, ani planu ogrodu - nic, więc jakiej pomocy oczekujesz? Nie nastawiaj się na to, że otrzymasz tu projekt z rozwiązaniami technicznymi... tutaj doradzamy sobie nawzajem a jesteśmy amatorami.... Danusia nie może wszędzie i każdemu z osobna doradzić niestety.
Pomijam już fakt, że na tym forum znajdziesz wszystko co potrzebne by zaprojektować ogród samemu... począwszy od artykułów Danusi skończywszy na problemach z szambem... Trzeba tylko poszukać i chcieć

Mój ogród pod górkę... 21:32, 19 kwi 2015

Do góry
I kulfony cisowe - do kul to im jeszcze brakuje

I z cyklu głupota: posadziłam tawuły zgodnie z projektem z myślą, że wysadzę skalnice - te w międzyczasie tak pięknie zakwitły, że żal mi ich wysadzać. Wystarczyło tylko lekko zmodyfikować projekt i posadzić tawuły obok po prawej. Trzeba myśleć nie?

Żagwiny posadzone, ale już ciemnawo.

Nawodnienie uruchomione

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies