Nasz taras... Fachowcy mieli zacząć w pn, zaczęli w środę.. Ech życie...
Poprawiliśmy dziury w elewacji, ale szykuje się malowanie na wiosnę, bo różnice w odcieniach gigantyczne.. Teraz trawy zasłaniają pół domu, więc trzeba poczekać z robotą niestety..
Wczoraj dokończyłam rabatę pod oknem. Na dzisiaj mam w planach to samo po drugiej stronie ganku.
Hortensje Phantom na razie posadzone co metr. Gdy już się mocno rozrosną, to środkową przeniosę w inne miejsce.
Carexy i brunnery też są tutaj tymczasowo, do podpędzenia.
Z desek będą skrzynie na warzywa. 6 sztuk o wymiarach 1x2m. Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie będziemy już odżywiać się własnymi produktami.
Pergole chciałabym metalowe. Planuję zamówić w kuźni na wymiar, bo potrzebuję mocnej konstrukcji pod kokornak. Poza tym huśtawka z pergolami po bokach, też metalowa, w takim stylu:
Monika wszystko mi się u ciebie podoba. Jak ta trawka o różowych kloskach się nazywa to rozplenica?
Juz ciemierniki u ciebie kwitną muszę i ja swoje podpatrzeć. U mnie to duże liście i tak mi szkoda je przyciąć bo trochę osłaniają ziemię. Duże są jak u dyni. Widzę, że się u mnie wysialy, ale siewek nie ruszam może wiosna.
Kurcze miałam wysiewy robić różnych byli i nic nie wysiałam. Upały mnie wykończą. Możesz sobotę wysieje trudno wzejdzie czy przezimuje włożę do goliaka.
Nie no lubię, tylko te upały są męczące ,bo można posiedzieć w ogrodzie tylko rano i wieczorem
Tak jesień także lubię bardzo
Przyszły tydz na szczęście ma być chłodniejszy,uff
Dzięki za miłe słowa też się zachwycam tą częścią ogrodu po wiosennych zmianach,bo roślinki pięknie się rozrosły jak by tam rosły nie pierwszy sezon
No i ogród zmienił się o 360 stopni
Dotarły moje pułapki/deseczki na dorosłą postać opuchlaka. Teraz muszę poczekać bo ostatnio nie padał deszcz i ziemia jest sucha i mocno nagrzana. Chwilowo musiałam je umieścić w lodówce i solidnie owinąć folią
Takie mi jeszcze żółte jeżówki zostały do posadzenia. Oczywiście Sunseekersy. Ta seria jest niesamowita. Ale wiem że jestem odosobniona w sympatii do kokoru żółtego .