Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;)

Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;)

Kontonaogrod 12:07, 23 paź 2023

Kolory. Chwasty omijamy wzrokiem

Ten bodziszek sie rozrosl jak szalony, bede miala co dzielic - posadze pod dereniami czy brzozami na nowej dzialce

Kontonaogrod 12:29, 23 paź 2023

Geoportal zaktualizowany, fota mniej więcej z zeszłego roku - nie tylko jest dom, wiata, pergola nad tarasem, ale jest też tunel, igloo i widać zagospodarowanie działki

Podświetlona działka niecałe 8 arów z domem, reszta z tyłu to druga działka - ogrodowa

Kontonaogrod 12:34, 23 paź 2023

Popchnęłam sprawę prądu na kupowanym hektarze. Wysłałam w imieniu właścicielki wniosek o umowę dostawy prądu na plac budowy, z prośbą o montaż licznika (w skrzynce przyłączeniowej znajdującej się na działce). Pewnie ze dwa miesiące im to zajmie ale przynajmniej piłeczka jest po ich stronie

Kompletuję dokumenty do sprzedaży działki, mam nadzieję jutro zaświadczenie o lasach i o przeznaczeniu działki w planie zagospodarowania mi przyjdzie

Jutro też będę dzwonić do Nadzoru Budowlanego z pytaniem czy kwit - zezwolenie na użytkowanie domu mogę odebrać we środę

Opróżniliśmy zbiornik na deszczówkę w piątek, po wczorajszych opadach znowu pełny... na nowej działce planujemy dwa i to o maksymalnie dużych rozmiarach... bo marnowanie wody jest bez sensu.

Słońce świeci! W takich warunkach o wiele przyjemniej się pracuje
anuska2507 15:05, 23 paź 2023

Poczytałam o weekendowych działaniach Co robisz z taką górą chwastów? Kompostujesz wszystko? Z nasionami też?
Kontonaogrod 15:48, 23 paź 2023

Tak. Do wiosny będzie połowa tej góry
Kontonaogrod 19:02, 23 paź 2023

Jesien

Kontonaogrod 08:43, 24 paź 2023

Czy ktoś ma żywopłot z cisa zwykłego - siewek? Znalazłam sadzonki po 8 zł a że będę potrzebować ze 200-300 sztuk to się zastanawiam?
DariaB 10:35, 24 paź 2023

Ja mam żywopłot z cisa ale odmianowy i nie z siewek więc nie pomogę. U mnie ML też zakwitł, po raz pierwszy odkąd go mam, i na przedpłociu też zakwitł miskant pomyłka, być może Gracilimus
Kontonaogrod 10:52, 24 paź 2023

Miskantom służy długa ciepła jesień choć wolę osobiście jak nie kwitną

Potrzebować będę kilkaset sztuk więc pewnie bedę królikiem doświadczalnym z siewkami zwykłego cisa ale to na wiosnę...
Wiolka5_7 11:05, 24 paź 2023

Kontonaogrod napisał(a)
Miskantom służy długa ciepła jesień choć wolę osobiście jak nie kwitną

Potrzebować będę kilkaset sztuk więc pewnie bedę królikiem doświadczalnym z siewkami zwykłego cisa ale to na wiosnę...

Tutaj Danusia pisała o siewkach

https://www.ogrodowisko.pl/watek/556-zywoplot-strzyzony-z-cisa?page=33