Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Od początku 10:50, 09 cze 2016

Do góry
Luiza dziękuję było miło się spotkać, obfite powroty, kopanie u ciebie to wyczyn w klapeczkach ale dałam radę .

Moja działka na Dębowym Lesie 10:46, 09 cze 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
o widzisz firletkę miałam w zeszłym roku... gdzie ona jest???
Ania łubin w doniczce się aklimatyzuje

Szukaj to może znajdzieszMoja miedzy roślinami, liliami teraz schowana.
Fajnie, już się ciesze na myśl o tych łubinach
NN

Hosta Earth Angel
Od początku 10:45, 09 cze 2016

Do góry
c.d.

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 10:44, 09 cze 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Hmmmm, no tylko bym celował w relacje z ogrodów angielskich i artykuły o różach napisane przez Danusię - choć Ty pewnie nie masz problemu co z czym skomponować tylko na co się zdecydować?

Otóż to jak Ty dobrze znasz istotę problemu relacje z ogrodów i artykuły już dawno przerobione jest tak
od lewej: troszkę widoczna przesadzona kalina angielska, potem różowa Louise Odier, następnie mniejszy żółty Pligrim i najmniejsza różowa Gertruda Przesadziłam to co miałam pomiędzy są jeszcze małe bluszcze oraz clematisy, a w nogach przywrotnik, jeżówki i dzwonki. Siewki różne też tu wzeszły np. werbena o dziwo, nie wiem skąd, ale ok

na tym zdjęciu dobrze widać jak od drugiej strony muru niedługo zacznie do mnie przełazić rdest Auberta sąsiadki, którego pędy podobno w ciągu roku mogą zyskać nawet osiem metrów długości.... Zamiast posadzić róże, klematisy i inne, wybrała to pnącze, żeby zasłonić brzydki mur )) no niestety nie zgrywamy się w ogóle co do estetyki
Jeszcze wspomnę o białych dzwonkach, kilka lat temu siałam je u siebie i ledwo wzeszła jedna kępa.... a niedawno okazało się, że to wszystko co tutaj widać rosło sobie spokojnie w chwastach za płotem ))

No to teraz szersza perspektywa (widok z okna) żeby nie było, że mam już zrobiony ogród ) tu się dopiero zaczyna to jest rabata wzdłuż podjazdu i jednocześnie przedogródek
Plan póki co jest taki: w pustej przerwie między różami a rabatą, której tylko kawałek widać planujemy posadzić 3 świerki serbskie, a przed nimi jak się zmieści może postawię ławeczkę.
Przed róże - bardziej po lewej chcę przenieść wszystkie piwonie i irysy jakie mamy. I dalej nie wiem .... ) może hortensje... a może róże (ale jakie), a może trawy (przy założeniu, że dzikie koty nie zrobią sobie kuwety jak dotychczas). Może w przyszłości na szerokości tego odcinka z różami ale na skraju rabaty (czyli bardziej przy podjeździe) wsadzę Umbry...
Wszystkie sugestie mile widziane nalegam

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 10:43, 09 cze 2016

Do góry
str poludniowa

Piękne kolorki róż pokazujesz Pozdrawiam.
Od początku 10:41, 09 cze 2016

Do góry
Pęcherznica jako żywopłot, ule przygotowane dla rodzin.

Moja działka na Dębowym Lesie 10:37, 09 cze 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
ale czaderskie róże

Będzie jeszcze bardziej czadersko wyglądała za , 3,4 dni jak bardziej rozkwitnie
Kawa napisał(a)

aa to nie naparstnica?

No widzisz jak gapa ze mnie.
Tak, to przecież naparstnica.Dzięki, za poprawkę.I ja poprawię w napisie

Funkia- hosta- Snowy Lake
Od początku 10:36, 09 cze 2016

Do góry
Dokupione brzoza, dereń biały, werbeny patagońskie po 1zł szt., krwawniki.

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 10:31, 09 cze 2016

Do góry
rozark napisał(a)
Bersten Rose cudnie pachnie

I wygląda cudnie!!Te odcienie koloru, suuper wyglądają
Takie duże boce kwiatowe to ja bardzo lubię !!
Moja działka na Dębowym Lesie 10:27, 09 cze 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)

T
Moje ostróżki mam tylko w takim kolorze

aa to nie naparstnica?
Ogród moja pasja 10:26, 09 cze 2016

Do góry
Sonia napisał(a)
A tak odrywając się od przed ogródka pokażę kilka fotek co tam w ogródku - w końcu zakwitły moje klematisy. W zeszłym roku trochę chorowały chyba je za nisko obcięłam lub za późno, ale w tym roku jakoś się "pozbierały"

Róże piękne!
Rabaty też wymuskane.Trawki, funkie też godne pochwały.
Ale co to za cudny clemek???
Przepiękny jest!!
Księżycowy... 10:24, 09 cze 2016

Do góry
Przyjechały, wielki siew czas zacząć...

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 10:21, 09 cze 2016

Do góry

Moja działka na Dębowym Lesie 10:19, 09 cze 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
To jest aż niemożliwa, żebyś tyle piękności miała w ogrodzie o każdej porze roku

A jednak jest!!
Na początku tak nie było.ale zawsze mi czegoś brakowało kolorowego.Od 5 lat intensywnie co wiosnę i jesień dokupuje i dokupuję.Upycham gdzie się da.
U mnie nie ma wonnej przestrzeni na rabatach.
Jest inaczej.Ale ja tak lubię gęściej i coś w ogrodzie stale kwitnącego

Jeszcze trochę będzie więcej liliowców kwitnących.Mam ich ok 70
Na wiosnę tam widać tulipany.Potem one idą spać.A liliowce rosną
A czy wszystkie zakwitną zobaczymy.Dużo 2 lata temu kupowałam siewek.
To sama ciekawa jestem czy one już zakwitną
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 10:19, 09 cze 2016

Do góry
Crocus rose i jej pierwsze skrzypce.

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 10:16, 09 cze 2016

Do góry
Katkak napisał(a)
Agatka jak oglądam Twoje zdjęcia to raz mi nie wystarczy. Muszę co najmniej dwa żeby się nacieszyć . Cudny ten Twój świat i to co Ci w duszy gra - artystyczna duszko .

Gra, śpiewa i wszystko razem ale i Ty z tego sortu ludzi jesteś

Wiem jak lubisz a wczoraj zrobiłam kolejny..

Mój jest ten kawałek ogrodu 10:15, 09 cze 2016

Do góry
UlaB napisał(a)
Gdzie robilas zakupy?
Mam ten zwykły wielosił, z zielonymi liścmi i niebieskimi kwiatami - fajny jest, bardzo długo trzyma liscie i długo mi kwitł. Kiedys pewnie bede go dzielic wiec jesli nei masz takiego to wystarczy dac znac

Bardzo ładnie rosną Ci ostrózki U mnie w jednym miejscu nie bardzo ale reszta sie zadomowiła. W ostatnią sobote kupiłam 4 klemki, a tydzien wczesniej taką fajną fioletowo-kobaltową ostrózkę - bardzo mi sie podoba. Oczywiscie gdy wzielam sie za sadzenie tych clematisów okazało sie, ze 2 które posądzałam o śmierc odbiły od korzeni, ale to nic - zmiesciły się

Dzisiaj przyszły do mnie carexy - kupiłam po kilka sadzonek montany i spring. Musze jeszcze dokupic 2 miskanty - szukam gracka i goliatha. O ile ten drugi jest zdaje sie na berlinga, to z grackiem chyba jest kłopot w tym roku. W piatek wypuszcze sie do Lasbudu (chociaz juz nei powinnam).

Róze widze ładnei Ci rosną Chodzisz napawać sie zapachem? Ja codziennie chodzę wąchać MW - razem z młodym Chyba zadna z moich róż nie dorównuje jej zapachem, ale zobacze jak będzie z tegorocznymi.

Zakupy zrobiłam w szkółce w Choroszczy, akurat przypadkiem rano się tam znalazłam
Wielosił właśnie taki, zielone liście, mają być niebieskie kwiaty. Nie wiem czy dobrze zrobiłam, bo sadzonka była duża, od razu podzieliłam na 3, może przeżyje. Knautia w tym roku im nie ruszyła.

Ostróżki kilka lat temu sama wysiałam. Mam odcienie niebieskiego i fiolet. Lubię je, z roku na rok są większe. Szkoda, że nie mam białych, kiedyś jedną kupiłam, w tym roku nie wyszła.

Gracki nigdzie nie wpadły mi w oko, ale ja w tym roku próbuję przejść na rodzime trawki. Żaden miskant mi ostatecznie nie ruszył. Posadziłam więc trzcinnik, molinię, rozmnożyłam seslerię (z 3 sadzonek zrobiłam już chyba z 20), mam śmiałka, jak podrośnie też będę dzielić.

A róże.. Crocus pachnie delikatnie, ale rozwija już kolejne kwiatki, gapię się ciągle na nie. Edenka pachnie ale tylko wieczorem. Inne dopiero mają pąki.

Moja działka na Dębowym Lesie 10:13, 09 cze 2016

Do góry
Sonia napisał(a)

Przepiękne róże

Tak są cudne .Szkoda tylko,że nie powtarzają kwitnienia.Ale i tak są śliczne.
Już zarosły całą pergolę.
Taka planuje kupić w miejsce tej dzikuski.
Będzie i tam ładniej

Moja naparstnica, mam tylko w takim kolorze
Pogubiłam się po drodze... 10:13, 09 cze 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)

Ale bajkowo!!!!Przepiękne różowe łany...Ale generalnie widzę, że wszystkim się bardzo podoba!
Życie w wiejskim ogrodzie 10:13, 09 cze 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Białe orliki ... najładniejsze

Przemoooooo, a jak rano będziesz wychodził do pracy i zobaczysz braki w orlikach, to szukaj ich u mnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies