Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moja działka. 21:21, 17 cze 2016

Do góry
Dziś wiatr straszny ,trochę szkód narobił.
Ostróżki połamane.

Moja codzienność - ogród Oli 21:13, 17 cze 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
dla pewności
to siewki Hameln ? po prawej zeszłoroczna

na moje oko chyba tak
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 21:13, 17 cze 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
Jagoda kamczacka ma juz jagodki ale jakos nie wiem czy juz je zrywac, czy poczekac az beda dojzalsze i czy beda dojzalsze hmm, wydaje mi sie, ze one jeszcze rosna ale moze mi sie wydaje

Moje tez zjedzone, resztki opadłe zbierałam dziś z ziemi Ja to zbieram, mrożę i potem robię z tego pierogi.. są BOSKIE

Tak sobie poskakałam po stronkach i ciutkę więcej poczytałam. Przepis na przywrotnik nawet skopiowałam
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 21:09, 17 cze 2016

Do góry
anna_g napisał(a)
To miejsce jest nowoobsadzone w tym roku - buksiki marne bo przesadzane i nie były nigdy ciętę więc trzeba poczekać aż z nich coś będzie - trawki i wrzosy - wszystko dość małe bo niedawno zrobione ale myślę, że jak się rozrośnie to będzie fajnie - trawki na wietrze i ciurkadełko...

Ciurkadełko mi się podoba wogóle cała rabata,a na tych kamieniach to róże,czy mi się wydaje,z czego to?
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 21:04, 17 cze 2016

Do góry
Widok z lotu nielota

tu wychodzi mi gdzieś to drzewo... (ostatni kamień)

zdjęcia poglądowe tego fragmentu (Toszka- Mówisz i masz)

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:01, 17 cze 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

W pełnię kwitnienia wchodzą parzydła. To o ażurowych liściach kwitnie na zielono.

Zainteresowało mnie to zielone parzydło.
Znasz jego nazwę?

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 21:00, 17 cze 2016

Do góry
Dobra teraz relacja z wytyczania rabaty
Jak Pan jutro się nie pojawi to kurde popadnę w depresję...

Zacznę od tego, że znalezienie tych wszystkich azymutów i innych skomplikowanych rzeczy, w praktyce okazało się proste....ALE... rabaty się tak wytyczyć nie dało- jakby z długością sznurka nie kombinować, to albo za wąsko między furtką, a bramą, albo zdecydowanie za szeroko przed półką. Innymi słowy- jak przed półką było ok, to praktycznie nie było rabaty między furtką, a półką...oj już były podniesione głosy

Zaznaczyłam sprayem i na wszelki wypadek- gdyby się okazało, że w nocy wszystko zmyje deszcz- również wężem ogrodowym/białym sznurkiem i przycisnęłam kamieniami (kierujcie się tymi podpowiedziami)

i ważna uwaga- nie komentujcie "trawy". Przedobrzyłam z nawozem m.in....

Rozpoznawanie roślin iglastych.... 21:00, 17 cze 2016

Do góry
Bardzo proszę o rozpoznanie odmiany cisa, ten z lewej jakoś bardziej zielony, ale może miał mniej słońca? Chyba że to jeszcze inna odmiana.?

Moja codzienność - ogród Oli 20:59, 17 cze 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
dla pewności

raczej tak.tez je miałam rok temu i tetaz...w kamyczkach.ale cierpliwosci do takich malenstw mi brak
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:54, 17 cze 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Jak wysokie powinny być te róze? Na razie do limonkowych traw testuje Weding Piano i Artemis. Na innej rabacie mam Pashminę i powiem ci ze umieram na widok jej kwiatów

Ogród zachwyca od szałwi, poprzez różanke, na niebieskiej skończywszy. Juz nie wiem co chwalić ! Pieknie masz!!,

Marzenko
Potrzebuję jakiegoś koloru na tej rabacie (w miejsce tulipanów)

Początkowo myślałam o jeżówkach ale ostatnio sobie pomyślałam, że w sumie róże długo zdobią rabaty i może jednak na nie się zdecyduję Chciałabym żeby zgrywały się z żurawką Marmalade tą, która widać na zdjęciu.
Rozpoznawanie traw 20:54, 17 cze 2016

Do góry
Dzięki Toszka za odpowiedź. Nie kupiłam w końcu tej trawki choć nawet ta odmiana też jest piękna, ale allegrowiczka jakaś niekumata chyba bo nawet nie wie co sprzedaje, komunikacja utrudniona, a komentarze też nieciekawe czasami były, więc się wystraszyłam. A kupując w necie nawet nie wiemy czy to realne zdjęcia.
A teraz kolejne pytanie odnośnie trawki na zdjęciu poniżej:
Kupiłam taką trawę już w realu w szkółce, ale nie było nazwy, pytałam właściciela i on mi mówił, ale nazwy nie pamiętam dokładnie coś brzmiało sil..., poszukałam w necie i czy to czasami nie jest odmiana Silberspinne ?
Trawka u mnie stoi od kilkunastu dni w słońcu i jakby końce przebarwiły się lekko na czerwonanwy kolor. Nie wiem czy dobrze ją na zdjęciach widać, bo listka bardzo wąziutkie i ciężko je uchwycić na zdjęciu.
Będę wdzięczna za podpowiedź.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 20:54, 17 cze 2016

Do góry
Miejsce które czeka na drzewko na pniu - po lewej zdecydowałam się tam jednak przesadzić wszystki azalie jakie miałam - czyli trzy niech sobie razem rosną. Bardzo mi się podobał pomysł Kindzi na powiększenie rabaty ale sił mi nie starczy żeby to zrobić a pomocy nie bardzo mam więc póki co zostało jak jest i też jest dobrze

a w tym miejscu - chcę wyrzucić (znaczy póki co przesadzić) żurawki - bo je tam mało widać i zrobił się bałagan (ładnie to wyglądało jak żurawki miały świeże wysokie kwiatuchy) - i posadzić róże okrywowe - The fairy - i bardzo proszę powiedzcie mi że to jest dobry pomysł Jak zły to nie mówcie Buksy będą rosły - róże w środku powinny fajnie się mieścić. A tak se wymyśliłam
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:52, 17 cze 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
Tawułki, tawułki!!!!
A reszta też piękna, lawenda bardzo intensywnie fioletowa- u mnie jakby w praniu wyblakła.

Tę jasną też mam, ale dopiero się zbiera W prawym dolnym rogu. Tawułki też lubię.

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 20:51, 17 cze 2016

Do góry
Witam udalo mi sie naprawic maszyne viola,szyje ostatnia spodniczke
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:49, 17 cze 2016

Do góry
Zajrzałam oczywiście do niebieskiej rapsodii. Dźwięków nie wydawała, ale zapach mi się spodobał.

Zarastamy

Liliowce wypuszczają pąki

Moja codzienność - ogród Oli 20:49, 17 cze 2016

Do góry
dla pewności

Ogród tworzony z pasją 20:48, 17 cze 2016

Do góry
Dla pocieszenia wstawiam moje czereśnie, dużo w tym roku obrodzila.

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 20:47, 17 cze 2016

Do góry
Anusia napisał(a)
Basiu dziękuję róże zdrowe choć jedna by mi prawie zdziczała. Wypuściła pęda, w pierwszej chwili się nie zorientowałam. Obejrzałam krzak dokładnie, porównałam liście i cichnęłam dzikusa przy samym korzeniu.
Dzisiaj Sea Foam w pełnej krasie, docelowo wyglądają tak. Średnica ok. 6-8cm.

Cudeńko
Mój mały ogródeczek :) 20:46, 17 cze 2016

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)
Wiatr tak wieje że lawende z korzeniami zaraz wyrwie

U nas tez wicher, jestem przerażona.Drzewa wigina na wszystkie strony.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 20:45, 17 cze 2016

Do góry
Bobo w szałwi

Vanilka w trawie

i Miś Polarny też w trawie i przywrotniku

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies