Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

anna_g 20:39, 17 cze 2016

To miejsce jest nowoobsadzone w tym roku - buksiki marne bo przesadzane i nie były nigdy ciętę więc trzeba poczekać aż z nich coś będzie - trawki i wrzosy - wszystko dość małe bo niedawno zrobione ale myślę, że jak się rozrośnie to będzie fajnie - trawki na wietrze i ciurkadełko...

A to wrzosy które kiedyś sadziłam po wizycie kilku Ogrodomianiaczek lubię to miejsce i dosadziłam w tym roku hosty i runiankę
anna_g 20:43, 17 cze 2016

No i trochę takich różnych

History - obecnie najlepiej wygląda ze wszystkich róż

Ogrodówka ma dużo kwiatów- jestem zaskoczona (ale bardzo pozytywnie) bo myślałam, że nie zakwitnie - taka marna była - a jednak

a to mój bonsaj dla ubogich którego muszę, po prostu muszę podregulować - tylko nie bardzo wiem jak - te "ala kulki" schodzą mi się razem i nie jest tak dobrze, ale wiązanie jest nieładne - ktoś mi kiedyś mówił że można drutem oplatać - ale przy takim krzaczku to musi być solidny drut

anna_g 20:45, 17 cze 2016

Bobo w szałwi

Vanilka w trawie

i Miś Polarny też w trawie i przywrotniku

anna_g 20:54, 17 cze 2016

Miejsce które czeka na drzewko na pniu - po lewej zdecydowałam się tam jednak przesadzić wszystki azalie jakie miałam - czyli trzy niech sobie razem rosną. Bardzo mi się podobał pomysł Kindzi na powiększenie rabaty ale sił mi nie starczy żeby to zrobić a pomocy nie bardzo mam więc póki co zostało jak jest i też jest dobrze

a w tym miejscu - chcę wyrzucić (znaczy póki co przesadzić) żurawki - bo je tam mało widać i zrobił się bałagan (ładnie to wyglądało jak żurawki miały świeże wysokie kwiatuchy) - i posadzić róże okrywowe - The fairy - i bardzo proszę powiedzcie mi że to jest dobry pomysł Jak zły to nie mówcie Buksy będą rosły - róże w środku powinny fajnie się mieścić. A tak se wymyśliłam
boguslawa_ma... 21:09, 17 cze 2016

anna_g napisał(a)
To miejsce jest nowoobsadzone w tym roku - buksiki marne bo przesadzane i nie były nigdy ciętę więc trzeba poczekać aż z nich coś będzie - trawki i wrzosy - wszystko dość małe bo niedawno zrobione ale myślę, że jak się rozrośnie to będzie fajnie - trawki na wietrze i ciurkadełko...

Ciurkadełko mi się podoba wogóle cała rabata,a na tych kamieniach to róże,czy mi się wydaje,z czego to?
anna_g 22:09, 17 cze 2016

Dziękuję Bogusiu mnie się to miejsce też zaczyna podobać choć walczę z nim od 3 lat... i nadal walka trwa ciągle go przerabiam i ciągle mam jakieś "ale" co do niego.
Na tych kamieniach to róże - jakiś taki odlew - w sumie nie wiem z czego... Kupiłam u Kapiasa kiedyś. Chyba nawet w tym roku je też tam widziałam
zoja 21:47, 18 cze 2016

Jak u Ciebie pieknie!
Przyszlam tylko sie przywitac bo wczytam sie w tresc poxniej, ale ostatnie zdjecia wpadly mi w oko.
Wroce nadrobic zaleglosci poxniej bo urlop z eM zaczynamy i bylby zly, ze mu czasu nie poswiecam. Juz widze, ze to bedzie interesujaca lektura.
Pozdrawiam!
anna_g 22:20, 18 cze 2016

Witaj Zoja - fajnie że zaglądnęłaś Zapraszam częściej. Miałam dłuuugą przerwę ma Ogrodwisku - nie ma chyba potrzeby wczytywać się we wszystko ale zaglądaj - będzie mi miło i oczywiście - miłego urlopu

malgorzata_s... 22:26, 18 cze 2016

Aniu pomysł z różami pod trzmieliną super Odbierz pv
anna_g 22:31, 18 cze 2016

Gosiu priv odebrany i odpisany cieszę się że popierasz mój pomysł - bo już dzisiaj wszystkie żurawki stamtąd wyjęłam i przesadziłam - nawet fajnie to wyszło - jutro cyknę fotki. A w tamtym miejscu muszę przygotować ziemię pod róże,