Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:51, 01 cze 2016

Do góry
eliza3 napisał(a)
Czereśnie... oj zjadło by się...
U mnie wszystkie kwiaty spadły... przymrozek zniszczył nie tylko byliny.
Byliny się odrodziły ale z czereśni nici...

U mnie z późniejszych czereśni i z wiśni nici w tym roku.. załatwił je grzyb
Jak nie urok to sraczka

I co pokazywać . piwonie czy róże?? wszystko buja na raz..

Pokaże wiec ogniki

A lilaka Miss Kim pokazywałam?? urósł ogromny.. a miał być mały Ale za to jak pachnie.. cała perfumeria

Typografia ogrodu 23:45, 01 cze 2016

Do góry
No nie dziwię się, że lubisz to miejsce. Bardzo malowniczo. Choruję już od dłuższego czasu na takie kładki nad trawami:
nawigatorka napisał(a)

A poza tym to nie są orliki tylko już orły! Wieeeeeeeelkie!
Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:43, 01 cze 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Tuscany to moje marzenie, ale piwonie zachwycają. Moje słabo kwitną, marne były kłącza to potzrebują kilku lat na wzmocnienie...

Ps. lady of szalet to must have w ogrodzie kolorowym

Włączyłam linie kroplująca, bo rzekomo ma u mnie codziennie być buza a jets tak sucho, ze lawenda oklapła...

To tak jak u mnie.. ale plan oszczędnościowy mówi, że trawnik i tak do dupy.. wiec nie podlewamy.

Tuscany kwitną raz.. ale w tym, roku jestem z niej zadowolona
Sadziłam w zeszłym roku wiosną .. przesadziłam jesienią.. ale to nie księżniczka to rośnie i nie kaprysi.

Powtarzam focie, ale to blisko bliżej i najbliżej mnie zachwyca Oglądania przymusu nie ma.. za ileś lat sobie poczytam co pisałam

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:42, 01 cze 2016

Do góry
doniczki

cdn.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:41, 01 cze 2016

Do góry

Tawuły za moment zakwitną

ojej, ale ten żółty okrutnie wyszedł w pełnym słońcu! Uwaga na oczy

Ogrodowe przygody 23:39, 01 cze 2016

Do góry
iwonadm napisał(a)
moja pierwsza horti ogrodowa

już!!! rośliny w tym roku oszalały
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:39, 01 cze 2016

Do góry
Coś czuję, ze pokocham ten kwiat

Rh w tym roku marnie kwitły po ub. suszy, ale Roseum Elegans są całkiem ładne. Rosną w dobrym miejscu.

W ub. roku był z niego Bolero...

Róże Stadt Rome już nadrobiły start niemal od zera, niesamowicie wigorne

Na Łowieckiej 23:38, 01 cze 2016

Do góry
inag napisał(a)
Po dwóch dniach deszczu wszystko podrosło w oczach. Nawet stipa mnie zdziwiła. Niby wszystko podlewane codziennie ale jednak deszcz to co innego. Po nim rośliny zachowują się jak ciasto na drożdżach. (Teraz też pada)

No nie noooo ... ale Ty masz wypasioną stipę
To ja mojej dobrego losu nie wroże
Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:37, 01 cze 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Posadziłam dwie czeresienki majowe i jedna jest majowa, a druga nie
Jak to pakowali?
Piękna ta róża w czosnkach

Majówki jedzą głównie ptaki.. wiec nie masz czego żałować . Tych późniejszych już tak nie czeszą.. Dzięki sroce wiemy, ze nasza czereśnia, co rośnie od 9 czy 10 lat ma CZERWONE OWOCE..
I lotosy z lotosami

Momo Botan

I lutea
Zielonym do góry... 23:36, 01 cze 2016

Do góry
Krakus napisał(a)
tak poza tym to przymierzone stipy z jeżówkami w okól magnoli i teraz głosowanie
oczywiście nie zachowane te same odległości bo na oko ustawiałem i na szybko:

wariant 1 :

- 3 stipy wokół każdej jeżówki

wariant 2 :

-4 stipy wokół jezówki(tylko czy nie za blisko drzewka?)

Wszystko co za blisko drzewka je stłamsi....po obwodzie może być i dają wspólnie radę tylko magnolka musi dostać więcej wody U mnie tak jest i się sprawdza
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:36, 01 cze 2016

Do góry
Mam kilka zdjęc. Będę wstawiać po trochu. Pierwsza porcja.

Samosiejka. Nie mam takiego w ogrodzie, ale miałam z 5 lat temu. Odrodził się? Jest imponujący! Ogromny i wściekle pomarańczowy, ale w ostrym słońcu aparat przekłamał kolor. Uwielbiam patrzeć jak się rozwija, jak pęka pąk a w nim tyle pogniecionego materiału upchanego w małą kulkę. A na drugi dzień bach! piękny kwiat! Cud natury. Czasem sama rozchylam pąka, zeby popatrzeć na ten pognieciony materiał.

Róże Queen of Sweden są imponujących rozmiarów, krzaki mocno już rozbudowane

A to moje śmietankowe łubiny. wszystkie kupowałam kwitnące i wszstkie były śmietankowe. Dziś mam 1 i pół śmietankowego na 3. Dlaczego pół? Bo ten fioletowy jest w połowie fioletowy i w połowie śmietankowy

Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:33, 01 cze 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
kupiłam sobie kozłówke długoszyjkowa ...zadarniająca ..przetestuje co ona za jedna ...ale moze miałaś z nią juz styczność? i cos o niej wiesz

i bodziszki Endressa i Saint ola ...bo tamte co kiedyś zamawiałam okazało się ze nie ma! ( miały być na koniec maja ...ale chyba nie urosły) oby mi szybko plewnik zarosły ...bo koszmarek chwilowo u mnie

Nie znam tej pani kozłókowej Testuj..

a ja testuję Princess Anna... i zgodnie z oczekiwaniami.. piękna jak wszystkie Anny, ale wzrost ma po mnie

Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:30, 01 cze 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Patrzac na piwonie chetnie bym jadła czeresnie.Szkoda że tak daleko.

Piwonia od Mariusza.. kolor przekłamany, jest o niebo ciemniejsza

Wizytówka - W zgodzie z naturą 23:29, 01 cze 2016

Do góry
Oto kawałek ogrodu - wiosna 2016 r.

Ogrodem zajęłam się około 1995 roku kiedy to, przejęłam w swoje ręce ogród przy moim rodzinnym domu,
był to "las" drzew i krzewów owocowych, upraw warzywnych i kwiatów, bylin etc. wszystko w ogromnym nieładzie, mój śp. tatuś hodował każdą samosiejkę, stąd ten gąszcz.

Z wszystkiego zostawiłam tylko 5 jabłoni, z których 3 obniżyłam poprzez ścięcie korony, 3 wiśnie, 1 gruszę,
najpierw na całości posiałam trawę (ok. 800m2), później powstał staw i kolejne rabaty, plamy, zakątki... wiecie jak to jest przez te wszystkie lata ciągle coś sadzę, zmieniam, ulepszam, wprowadzam lub likwiduję... jednocześnie uczę się wszystkiego, ponieważ jestem kompletnym laikiem w tej dziedzinie.
w Oborze też mogą być ogrody 23:22, 01 cze 2016

Do góry
Potem szybkie sadzenie bo juz wieczór się zrobił,a chłopaki chcieli iść spać, a matka po łokcie w błocie :/ Nie było czasu na grabienie- Sorki!
Nową miejscówkę dostały Artemisy, przywrotniki ostroklapowe i żurawki z odzysku

Ogródek podwórkowy 23:19, 01 cze 2016

Do góry
Tarasik już gotowy. Kolejna seria zdjęć przed i po.
Koniec kwietnia rok temu:

Maj 2016 - taras w wersji plażowej:
Trudny teren - dużo pracy! 23:10, 01 cze 2016

Do góry

Ukrył się

Kilka hortensji przyjęło się
w Oborze też mogą być ogrody 23:10, 01 cze 2016

Do góry
Dzisiaj ciąg dalszy prac na tej rabacie, 3 koszyki tulipanów już się susza i na jesień będzie co sadzić, mocno się tulipany rozrosły

potem szybkie ciach ciach grabików żeby już po nowej rabacie nie deptać tak jak widać na zdjęciach każdy grab z innej parafii ale może z czasem się wyrównają
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:07, 01 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Ponieważ tyle osób wypowiedziało się, że to jednak może nie być Hameln, zdecydowałam się ją wymienić Mam nadzieję, że tym razem to jest to

Szybka wymiana. Podasz nazwę szkółki..
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 23:05, 01 cze 2016

Do góry
Danusiu, już u Ciebie w wątku się żaliłam na ostatnie opady, ale muszę tu postawić pytanie, bo nie wiem co dalej robić.
21 maja posiałam trawę, Graminex Sport. Zaczęła wschodzić po 5 dniach, pewnie to efekt zraszania 4 razy dziennie i ciepła.

Niestety w poniedziałek przeszła u mnie straszna burza, a wczoraj druga, to co jeszcze zostało dziś dokładnie wypłukało Starałam się bardzo, trawa posiana, uwałowana, przykryte kompostem, znowu uwałowane. No i zmyło to co nie wykiełkowało

W przedogródku nie jest jeszcze tak źle, najgorzej już za płotem, tam prawie nic nie zostało. I teraz moje pytanie: co robić? Z jakimikolwiek pracami wstrzymuję się do soboty, bo u mnie codziennie taka ulewa jest i codziennie tak to wygląda
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies