Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

w Oborze też mogą być ogrody 23:04, 01 cze 2016

Do góry
A pomiędzy 1 deszczem a drugim, rozpoczęłam wykopki

i tyle żurawek wykopałam, a w nocy zalało je do połowy bo dopiero dzisiaj wróciły do ziemi (wiem że miałam czekać, bo kwitną, ale ziemia jak marzenie po tym deszczu, nic tylko kopać) i nie trzeba podlewać

a dla wykopanych wierzebek znalazłam nowe lokum na wjeździe
Na Łowieckiej 23:02, 01 cze 2016

Do góry
I Artemisy: (Dzisiaj im opowiedziałam jak wygląda ich kuzynka w ogrodzie Nawigatorki. Maja nakaz dać z siebie wszystko).

Z Pszenicznej ... 23:02, 01 cze 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Bastei - polecam dla widoków

Piękne widoki, park Mużakowski i Kromlau miło obejrzeć i powspominać. Zwinger i samo Drezno też miło wspominam, choć dawno tam nie byłam.z jakieś 10 lat a szkoda bo to relatywnie blisko jest. Pozostałe miejsce które pokazujesz też fajne.

Na Łowieckiej 23:01, 01 cze 2016

Do góry
Nawet moja niby na pół żywa hortensja coś się zreflektowała, że czas by było sie ruszyć:
Trudny teren - dużo pracy! 23:00, 01 cze 2016

Do góry
Moje lawendy

w Oborze też mogą być ogrody 22:59, 01 cze 2016

Do góry
HA!!!HA HA HA
Mam i ja swoją kwitnącą piwonię

Na Łowieckiej 22:57, 01 cze 2016

Do góry
Irysy zaczynają. Z Czosnków - Globemastery już przekwitły. Teraz czas Giganteum.

Zielonym do góry... 22:55, 01 cze 2016

Do góry
i moje uluboine zachody słońca...szkoda że telefon nie oddaje uroku chwili...

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:55, 01 cze 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Mam nadzieję, że podziałają na mnie jak płachta na byka Źle znoszę parności przedburzowe i galopadę frontów. Ucieka ze mnie życie.

Takie coś się wypiętrzyło

Ja też nie potrafię działać przy takiej pogodzie. Ostatnio usiadłam na tzw. "tarasie" i przesiedziałam dwie godzinki wgapiając się w różankę. Takie małe nic, ledwie od ziemi odstaje a już cieszy.
Na Łowieckiej 22:54, 01 cze 2016

Do góry
Po dwóch dniach deszczu wszystko podrosło w oczach. Nawet stipa mnie zdziwiła. Niby wszystko podlewane codziennie ale jednak deszcz to co innego. Po nim rośliny zachowują się jak ciasto na drożdżach. (Teraz też pada)
Zielonym do góry... 22:54, 01 cze 2016

Do góry
a z ogrodu to jaśminowiec daje po oczach

krzewuszka też cos nieśmiało

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:52, 01 cze 2016

Do góry
Zastanawiam się czy tak powinna wyglądać szałwia Amethyst ??

Moja działka na Dębowym Lesie 22:51, 01 cze 2016

Do góry
frezja napisał(a)

A ja miałam nadzieję, że takich strzelających jest mniej. Mam takiego debila sąsiada...moja kotka, którą przygarnęłam z kociętami bardzo mu przeszkadzała..wielki gołębiarz...i moja Tosia ma 2 śruty w sobie. Kiedyś przyszła do mnie z krzykiem wielkim i zakrwawiona ale nie wiedziałam....donice w ogrodzie też podziurawione. Na wsi jest straszne zakłamanie. Najlepiej powiedzieć, że został rozjechany. Ale powiedziałam mu co myślę i trochę postraszyłam. Po każdym naszym wyjeździe giną koty ( były 3[ z tych małych )została jedna z mamą. Mogę się domyślać najgorszego a wszyscy wokół nabierają wody w usta. Ostatnio tej ze śrutem musiano zrobić usg bo nagle zaczęła kuleć. Czeka ją operacja bo jakiś nerw on uciska. Teraz 2 miesiące nic się nie dzieje i mamy nadzieję, że tak zostanie...chodzi normalnie.
To są ludzie, którzy chodzą do kościoła ;( katolik tak się nie zachowuje.
frezja napisał(a)

Aniu, powojnik, jak dzwoneczek...piękny białe iryski w towarzystwie czerwono wybarwionej roślinki ( co to ? ) fajnie się komponują.

Ewuś, kochana.Nie da się zaszufladkować ludzi katolików, chodzących do kościoła, bądź nie.To samo można powiedzieć o ludziach chodzących do rożnych zborów, czy cerkwi , czy innych zupełnie wyznań.
A znam różnych.
Takjak napisałaś, o tych sąsiadach, to postępują ludzie, którzy nie kierują się miłością.Ale własną prywatą i egoizmem.
a kościół nie ma tu nic wspólnego.
dużo jest ludzi,którzy chodzę do kościoła z różnych pobudek, czy religijności.
Ale człowiek,żeby postępował dobrze dla drugiego musi kierować się wiarą i miłością.Ale jeżeli jej nie posiada,o nią się nie kieruję.
Gołębiarze nie sa łatwi,Za wszelką cenę bronią swoje ptaki a koty bardzo przeganiają .To prawda!
ŻAl, bardzo żal mi twoich kotów.Widać,że dobre masz serce ,że nimi się zajmujesz.Mam nadzieję,że juz tak zostanie, tz, spokój i dobrze.
Powojnik jest piękny.Ale i inne też.
Orliki te rosną koło czerwonego maku
Kwitnący czarny bez

w Oborze też mogą być ogrody 22:50, 01 cze 2016

Do góry
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:49, 01 cze 2016

Do góry
leon60 napisał(a)
mnie to bardziej na Mourdy wygląda ale mogę się mylić

Ponieważ tyle osób wypowiedziało się, że to jednak może nie być Hameln, zdecydowałam się ją wymienić Mam nadzieję, że tym razem to jest to

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:48, 01 cze 2016

Do góry
Udało się dziś dokończyć przesadzanie tataraków. Jeśli i one się w tym miejscu nie sprawdzą to nic już tam nie sadzę. Grzebanie w tej warstwie kamieni, grubej na 30cm to nie jest łatwe zadanie. A w ogóle to marzy mi się rozłożyste drzewo zamast bonsaja. Ale to kiedyś.
Zdjęcia robocze.
Czy pasuje ?

Moja bajka 22:47, 01 cze 2016

Do góry

miskanta olbrzymiego jeszcze niedawno nie było wcale widsać na rabacie, a teraz już taaaki wielgachny.
Zielonym do góry... 22:47, 01 cze 2016

Do góry
tak poza tym to przymierzone stipy z jeżówkami w okól magnoli i teraz głosowanie
oczywiście nie zachowane te same odległości bo na oko ustawiałem i na szybko:

wariant 1 :

- 3 stipy wokół każdej jeżówki

wariant 2 :

-4 stipy wokół jezówki(tylko czy nie za blisko drzewka?)

Wizytówka - Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:45, 01 cze 2016

Do góry

Ogród, mydło i powidło. 22:44, 01 cze 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Ale u Ciebie kwitną
Podoba mi sie tem ostatni powojnik

W zeszłym roku kwitł dwoma kwiatkami, wykopałam go i posadziłam jeszcze raz jak widać było warto .

Betka napisał(a)
Piękna róża mam nadzieję że do niedzieli moje też zakwitną przynajmniej troszeczkę

Jest tak piękna, że aż chyba trochę zbyt idealna do mojego ogrodu ale zobaczymy ona jest na pniu nie wiadomo czy przetrwa zimę.
Różyczki chętnie obejrzę i resztę też - już się nie mogę doczekać

Czosnek, mak.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies