Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

AgataP 20:02, 06 cze 2016

Na koniec zostawiam Was otulając zapachem jaśminowca

jolanka 20:09, 06 cze 2016

Jaśminowiec jest piękny, zapach rzeczywiście urzekający
Wendy79 22:01, 06 cze 2016

AgataP napisał(a)
Bylinówka w całości
Zamknięciem tego widoku będzie pergola dla róż. A piaskownica jak się już znudzi to zniknie

Agata, wciąż mi szczęka opada Jak szeroką masz tą bylinówkę? I od razu pytanie, jak szeroką zrobiłabyś, gdybyś na jej plecach miała sadzić krzewy typu kalina itp.? Ja zaczęłam powoli kopać ziemię, ale mam wątpliwości czy nie za wąsko.
Makao_J 22:28, 06 cze 2016

Ta bylinówka robi wrażenie wielkością. Szok.

Czyściec tak myślałam że pewnie trzeba wypatrzeć u kogoś.
Makao_J 22:29, 06 cze 2016

Pluszakowa napisał(a)

Dałbym ci sadzonkę. Może jak będziesz przejazdem w okolicy.

To zależy gdzie jest ta okolica W sobotę będę w Pęchcinie na zjeździe ogrodowiska.
mirkaka 07:43, 07 cze 2016

Tak, bodziszek wspaniały jest chyba najładniejszym z bodziszków. Też go mam i się nim zachwycam. Piękna już Twoja bylinowa, a ile roślin jeszcze zakwitnie na niej
Agatko wstawiłam zdjęcia Lykkefund.
AgataP 12:23, 07 cze 2016

Wendy79 napisał(a)

Agata, wciąż mi szczęka opada Jak szeroką masz tą bylinówkę? I od razu pytanie, jak szeroką zrobiłabyś, gdybyś na jej plecach miała sadzić krzewy typu kalina itp.? Ja zaczęłam powoli kopać ziemię, ale mam wątpliwości czy nie za wąsko.

Szerokość to 3,8 metra. Tam gdzie peonie, mam ścieżkę, ale potem pewnie przebijać się będę przez rośliny jak w najstarszej części bylinówki. Dosadziłam tam bodziszki i chaber białawy więc potencjał jest.

Kalinę możesz prowadzić dość wysoko więc pod nią się coś zmieści. Zobacz u mnie jest posadzona tak morwa, pod nią mam żółwika ukośnego, dosadziłam kosaćce. Ale nie zmienia to faktu, że ze 3-4 metry powinnaś liczyć.
AgataP 12:26, 07 cze 2016

mirkaka napisał(a)
Tak, bodziszek wspaniały jest chyba najładniejszym z bodziszków. Też go mam i się nim zachwycam. Piękna już Twoja bylinowa, a ile roślin jeszcze zakwitnie na niej
Agatko wstawiłam zdjęcia Lykkefund.

Mirko no teraz już goździki brodate się szykują i powoli bylinówka będzie z niebieskiej przechodzić w różową za sprawą floksów, monard, jeżówek, sadźców... wernonia pewnie jeszcze musi podrosnąć Tak samo jak nasadzenia nowych bylinek, ale rosną prężnie więc w przyszłym roku będzie już co oglądać
Konieczki 13:07, 07 cze 2016

Agata dawno mnie nie było.... pieknie to mało....
A jaki ty masz już wielki przegorzan u mnie kurduple co Ty dajesz swoim roślinom????
AgataP 14:56, 07 cze 2016

Konieczki napisał(a)
Agata dawno mnie nie było.... pieknie to mało....
A jaki ty masz już wielki przegorzan u mnie kurduple co Ty dajesz swoim roślinom????

Kurna no miłość do nich hahaha
A poza tym wiosną obornik przekompostowany i warstewkę kompostu na to
przeczytałam u Ciebie o penstemonach, szukam takiego który nie przemarza