Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Hortensjada 21:19, 31 maj 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Bozga czy nie testowałaś ogrodowych Endless Summer i everbloom? U mnie wyglada, ze everbloom przezimowania bez okrycia i ma całe zielone pędy. Endless summer okaże się jak kwitnie na tegorocznych pędach...

Tych nie mam, natomiast bardzo polecam Bodensee, rośnie mega szybko, sama pędami które dotykały do ziemi się ukorzeniła ( aż w 3 miejscach, odetnę dopiero jesienią, niech nabierają mocy), przezimowała idelanie, każdy pęd zakończony kwiatostanem, podobnie bezproblemowa okazała się Bavaria, jedną miałam w gruncie, drugą w donicy ( dwie- bo chcę jedną z nich przerobić na niebiesko)obie w bardzo dobrym stanie z wyraźnymi pąkami
Bodensee

Moje początki- i brak doświadczenia :) 21:18, 31 maj 2016

Do góry
Mam 4 śliwy, przy każdej śliwie z prawej i lewej strony posadziłam hortensje vanille fraise. No i nie wiem co jeszcze tam umieścić, czym zapełnić puste miejsca. Może ktoś mi pomoże?

Kółkami zaznaczyłam na zdjęciu hortki, jestem w trakcie ściągania trawy także jeszcz nie widać przez to hortek.

Metamorfozy ogrodowe 21:17, 31 maj 2016

Do góry
Lukasz2013 napisał(a)

Gąsienice wykonały dobrą robotę Świetny efekt uzyskałeś we współpracy z nimi. Gratuluję!
Ogród na polanie " 21:17, 31 maj 2016

Do góry
Witam Wszystkich pasjonatów ogrodów i Ogrodowiska. Od wielu miesięcy śledzę i zaglądam tu do wielu wątków i artykułów. Trafiłam na Ogrodowisko po obejrzeniu odcinków Mai w Ogrodzie i oczywiście pięknego ogrodu Pani Danusi. Wracam do niego wielokrotnie.Zakładanie swojego ogrodu zaczęłam w ubiegłym roku i etapami realizuję do dzisiaj. Końca nie widać ale to bardzo przyjemne. Dwa lata temu powstał profesjonalny projekt, dzisiaj już wielokrotnie zmodyfikowany. Działka jest położona na polanie (lasem jest otoczona z dwóch stron) wraz z działką naszego przyszłego sąsiada. Bardzo lubię rododendrony i azalie więc od tych roślin zaczęłam sadzenie spiesząc się by już zakwitły u mnie w tym roku. Trawa z rolki by szybko miały piękne tło. W ubiegłym roku posadziliśmy 100 małych cisów,które w przyszłości (chyba odległej stworzą żywopłot). Nie sądziłam, że da mi to tyle radości
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 21:15, 31 maj 2016

Do góry
Anusia najlepszego z okazji kolejnej seteczki - życzę Ci Kochana tylu seteczek co kwiatuszków na zdjęciu
Do raju daleko - u Ewy 21:14, 31 maj 2016

Do góry
gierczusia napisał(a)
Piękne fotki czosnków moja jakieś takie boroki .. Ale..ocenisz je sama

Buziole

Elu, Twój ogródek jest mikro, ale bardzo przyjemny Zaskoczyło mnie w nim to, że masz tak dużo drzewek. Najbardziej podobał mi się tulipanowiec - nie mogłam od niego oderwać oczu, dlatego usiadłam na przeciwko niego
Fajnie też wkomponowałaś sadzawkę z ciurkadełkiem. Marzę o wodzie w ogrodzie

Różyczki już się szykują.

Tu ma być ogród :) 21:14, 31 maj 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Listki ładne, kształtne, ale dopiero na fotce coś takiego zobaczyłam...biały jakiś osad. Poza tym żadnych zmian.

Ewa, ten biały meszek to normalne u miłorzębów, nie musisz się martwić.
Faktycznie Twój się ładnie wyrobił.
Bawarka 21:13, 31 maj 2016

Do góry
Tak w tej chwili wygladaja liscie roz, oby tak dalej bez grzybow

Rubensowa Madame

magnolia znowu zakwitla

Hortensjada 21:13, 31 maj 2016

Do góry
Dziękuję za miłe komentarze, podziękowanie nietypowe bo różane ( Zresztą zostałam namówiona na róże na Ogrodowisku, winni się domyślą )
Te wystartowały z kwitnieniem jako pierwsze, krzaczki jeszcze malutkie

Kristallperle

Caribia

Ascot
Co z tym ogródeczkiem począć 21:11, 31 maj 2016

Do góry
Rubrum, moja ulubiona nareszcie ją mam
Bawarka 21:09, 31 maj 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)
Kasiu ale boskie zdjęcie!!

Na dole bylo juz cieplej ale tez z wiatrem
Co z tym ogródeczkiem począć 21:09, 31 maj 2016

Do góry
Po jednym zdjęciu mogę wgrywać, nie wiem dlaczego

Czosnki już przekwitają
Do raju daleko - u Ewy 21:08, 31 maj 2016

Do góry
Flower1 napisał(a)

Ale piękne czosnki jeszcze nie mam ani jednego ale są na liście Myśle ze bukszpaniki spokojnie bez ukorzeniacza sie przyjmą,tylko trzeba podlewać bo lubia. Osobiście nie wyobrazam sobie wiosny bez tulipanków.Ale ładne fotki robisz

Dzięki Madziu, fotki robię na zmianę z córką Te jej pewnie ładniejsze
Bardzo lubię wszystkie kwiaty wiosenne: tulipany, żonkile, pierwiosnki, prymule i czosnki

Co z tym ogródeczkiem począć 21:07, 31 maj 2016

Do góry
U mnie róż w doniczkach, taki perfumy, ale podoba mi się
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 21:07, 31 maj 2016

Do góry
Dzisiejsze zakupki w połowie na spontanie
Głownie pojechaliśmy po coś na pniu do donicy i padło na trzmielinę - czy to dobry wybór, to się okaże

I bylinki:

Jałowiec:

Może jutro uda się posadzić
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:05, 31 maj 2016

Do góry
Maj żegna się z ogrodem pozostawiając na pamiątkę kwiecie krzewuszek, irysy, chabry i zapowiedź kwitnienia pierwszej hortensji bukietowej.

Ciekawe, czym mnie zaskoczy czerwiec?
Do raju daleko - u Ewy 21:04, 31 maj 2016

Do góry
Gocha napisał(a)
Ewuś ja miałam zamiar na wiosnę zrobić sobie dużo sadzonek bukszpanów ale najpierw ziemia w miejscu zacienionym nie była przygotowana a później już było za późno bo zaczęły wypuszczać młode listki. I teraz zostawiam kule takie poczochrane i nie przycinam ich żeby później zużyć gałązki na nowe rosliny. Tylko nie wiem teraz w jakim momencie je trzeba ścinać żeby zrobić z nich sadzonki. Czy czekać aż do wiosny czy jeszcze późnym latem można to zrobić żeby zdążyły się ukorzenić ? Może Ktoś mi podpowie ? Azalia piękna i już nabrałam na nią ochotę ale do tego muszę dojrzeć. A kiedy z Małgosia bedziesz się widzieć ?

Z Małgosią widziałam się w ten długi weekend
Bukszpany chyba lepiej posadzić, gdy mają łodyżki zdrewniałe. Zauważyłam, ze te zielone niestety uschły mimo ciągłego podlewania.

Jest gdzieś fajny filmik, który pokazuje jak robić sadzonki bukszpanu, ale nie mogę znaleźć

A to mój ambrowiec - zagęszcza się pięknie
Rozpoznawanie bylin 21:03, 31 maj 2016

Do góry
Dzień dobry. Proszę o pomoc. Co to za roślinka. Kupiłam w ciemno ten okaz i nie wiem gdzie ją posadzić
Wszelkie informacje mile widziane.
Iza
Ogród z rzeźbą 21:00, 31 maj 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Agatko jak miło Cię widzieć. To chyba telepatia, bo dzisiaj o Tobie myślałam, żeby zajrzeć do Cię i nacieszyć się Twoimi pięknymi zdjęciami. Plewienie też sobie w piątek uskuteczniłam, bo miejsca do których normalnie nie docieram (chociaż to mały ogród) wyrosły niebotycznie. Sąsiedzi zza siatki mieli widok na wzorcowe pokazowe przykładowe chwastowisko. Pięć ton kamieni, uuuff będzie ciężka robota! Nie zazdroszczę!

Napisałam Ci trochę więcej u mnie. Jestem u Ciebie prawie codziennie tyle, że po cichu. I wpadam do Cię w takim samym celu jak Ty do mnie..

Ale ja tu w innej sprawie..w sprawie Nory Barlow!! skandal! żeby jej takie ładne zdjęcia robić. A ja tego orlika tak nie lubiłam i miało tak zostać. Rzeczywiście zdjęciami wszystko byś sprzedała..
Zana napisał(a)

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 20:58, 31 maj 2016

Do góry
a na lace tez duzo sie dzieje, Jeszcze nie skosilismy tej gorskiej i tam kwitnie duzo kwiatow i ziolek. Pszczolki maja raj

te wykopalam z korzonkami i przenioslam do ogrodu. Wyglada na to, ze im sie u mnie podoba.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies