Będzie po kilka sztuk owocków Czereśni było tyle, że na palcach dwóch rąk zliczyłam - szybko zjedliśmy po dwie, żeby zdążyć przed naszymi sąsiadami spod dachu. Szpakami. Truskawki, jesienią porozsadzane z sadzonek, mimo wszystko zaskakują ilością owoców. Myslałam ze w tym roku bedzie mało.
Limki, tak jak rok temu, szokują objętością i wielkością! Liczę na powtórkę pięknego pokazu z zeszłego sezonu! To kolejna rabata bez koloru. Wiosną były tu tylko sasanki, potem dwa rh. Tu też chciałabym dodać kiedyś jakieś bylinki.
Padło jeszcze pytanie o to drzewko- to wiąz kolumnowy, kochają go niestety wszelkie "robaki " , wymaga oprysku, na razie jest mały ale co będzie jak osiągnie kilka metrów Ale jest przepiękny i wymaga bardzo mało miejsca
Ta rabata będzie do przeróbki. Na razie pod klonami GOlden GLobe rosną hortensje Polar Bear i Vanilki z rozchodnikami Matrona, a na tyłach krzewuszki i przekwitające tawuły. Z 11 miskantów ML został jeden Może dokupię kiedyś.. A może zrobię ją zupełnie inną..
Donice na tarasie. Jest jeszcze oleander, po oprysku na grzyba doszedł do siebie, niedługo zakwitnie Są też paprocie, fuksje..
Róże The Fairy wiosną przycięte tuż nad ziemią ( robię tak co dwa lata bo inaczej by mi zarosły ścieżkę, odrobinkę później wtedy kwitną, mają nowe towarzystwo- młodziutkie Diamant Rouge, dla których to stanowisko w pełnym słońcu jest wymarzone ( 9 róż, 10 hortensji, spodziewam się ciekawego efektu) wcześniej był tu płomyk szydlasty ale stopniowo przenoszę go na przedpłocie
Strong Anabelle mają już ponad 120 cm wysokości i piękne pąki, znowu wołają o dokarmianie
Anabelki rywalizują z hortensją Polestar jeśli chodzi o pierwszeństwo kwitnienia