Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 11:33, 18 cze 2016

Iwk4 napisał(a)
Edytko, wreszcie nadrobiłam.
I jak oglądam twoją giardinę, żal mi, że moja przemarzła po jesiennym sadzeniu. Jeszcze ją kiedyś zamówię. To pewne.
Artemiski masz cudne. Ja na moją czekam na rozwinięcie kwiatów.
Sprawdzałaś już te mikstury octowe, solne itp?

To chyba mało profesjonalne, zachwycaś się różą po kilku kwiatkach, najwyraźniej mam do niej słabość

Jeśli chodzi o mikstrury, ja spróbowałam sody i wszystkie mszyce poległy więc tą metodę szczerze polecam.
nawigatorka 11:33, 18 cze 2016

lindsay80 napisał(a)

My mieliśmy pokaz na festynie szkolnym dwa tygodnie temu, po 3 latach ćwiczeń widać jak dużo dziewczynki się nauczyły - miło było to oglądać.
Przedszkole do końca czerwca działa, coś czuję, że rozstanie będzie trudne, ale to co nas czeka też intrygujące, klasa pierwsza mojej córki będzie liczyć tylko 8 osób, na dniu otwartym dzieci były zachwycone Panią i prowadzeniem zajęć w takiej kameralnej grupce
ja nie bylam wielka fanka zajec baletu glownie dlatego ze zajecia sa bardzo pozno po calym dniu w przedszkolu.ale córka chciala bardzo.dzis wielki wystep w poznaniu.kilka grup przedszkolnych naraz.
My jednak zostajemy jeszcze w przedszkolu choc szkola przyjelaby nasza pieciolatke do siebie.ale u nas wybor szkoly jeszcze nie podjety bo to wybor mniejszego zla niestety.marnie u nas w okolicy z tym.a ktorej nie wybierzemy i tak musimy dzieci wozic.
lindsay80 11:34, 18 cze 2016

Filemon24 napisał(a)
Artemuiski są w planach i będą w honorowym miejscu zaraz przy schodach od domu na wiosnę planuje zakupić

piękne róże zasługują na honorowe miejsce - dobry pomysł.
lindsay80 11:41, 18 cze 2016

nawigatorka napisał(a)
ja nie bylam wielka fanka zajec baletu glownie dlatego ze zajecia sa bardzo pozno po calym dniu w przedszkolu.ale córka chciala bardzo.dzis wielki wystep w poznaniu.kilka grup przedszkolnych naraz.
My jednak zostajemy jeszcze w przedszkolu choc szkola przyjelaby nasza pieciolatke do siebie.ale u nas wybor szkoly jeszcze nie podjety bo to wybor mniejszego zla niestety.marnie u nas w okolicy z tym.a ktorej nie wybierzemy i tak musimy dzieci wozic.

Jeśli się Tosi podoba, to tylko się cieszyć, pewnie z tych wszystkich dziewczynek, niewiele zostanie prawdziwymi baletnicami, ale najważniejsze, że nauczą się dyscypliny, wyćwiczą prostą postawę, będą rozciągnięte - a to dobry wstęp do innych aktywności fizycznych w przyszłości.

My szkołę mamy na szczęście blisko, choć losy pierwszej klasy ważyły się do samego końca, no i moja córka jak zacznie będzie miała 6,5 roku, a Twoja młodsza, więc ma czas.
zieloniutka 11:48, 18 cze 2016

Zgodnie z umową zdjęcia leśnych skarbów do identyfikacji

Pierwsza już kwitnie, na ostatnim zdjęciu kilka w jednej doniczce

Druga trawa ma takie prążkowane liście, ciemnozielone, sztywne, ale jednak przewieszające się i wysoka gdzieś na 30-40 cm

Filemon24 11:58, 18 cze 2016

moda na trawę z lasu chyba czas się wybrać i coś z tego lasu przytachać heheh
lindsay80 12:03, 18 cze 2016

Nie krępuj się Zuza, może ktoś rozszyfruje co to jest - druga trawa mi przypomina molinie cearulea - jeśli by się potwierdziło, to mam nadzieję, że rośnie ich tam więcej
lindsay80 12:04, 18 cze 2016

Filemon24 napisał(a)
moda na trawę z lasu chyba czas się wybrać i coś z tego lasu przytachać heheh

tylko ciiii, bo to karalne jest
lindsay80 12:24, 18 cze 2016

Zaczęły mi od środka żółknąć kule bukszpanowe, czy to normalne czy coś im się złego dzieje?

Mam jakiś nawóz w granulkach dedykowany do bukszpanów, Florovit w płynie i gnojówka pokrzywowa będzie na dniach - czegu użyć, żeby poprawić ich kondycję?

I czy wstrzymać się teraz z ich cięciem, bo miałam właśnie z tym startować?

Filemon24 12:38, 18 cze 2016

lindsay80 napisał(a)

tylko ciiii, bo to karalne jest

przypomniało mi się, że już miałam epizod z trawą z lasu wypatrzyłam ją na spacerze a potem pojechałam po nią samochodem, to było dwa lata temu, niestety była ładna do póki nie zakwitła no i stwierdziłam, że musimy się pożegnać hehe