Danusiu wątek o lawendzie to 35 stron - przeczytać aby uzyskać potrzebne informacje ......wolę szybko wygooglać.... Nie wiem jak takie artykuły wyszukać.... wyzruca mi tylko wątki
Czy mogłabyś artykuły urozmaicić filmami w Twoim wykonaniu, do mnie przemaiwa obraz, słowo gorzej...
Oglądam (to odpowiednie określenie) często wątki tematyczne i poza zdjęciami niewiele w nich informacji merytorycznych. Wybaczcie forumowicze, ale więcej gadamy i wklejamy artystycznych zdjęć niż porad ogrodniczych.... Wczoraj czytałam wątek o przetacznikach i nic.... same zdjęcia. Informacje jak się rozrastają otrzymałam od Asc.
A ja od 10 lat popełniam błędy z lawenda i wreszcie chciałabym ją mieć piękną nie tylko w ciągu pierwszych dwóch ale ale i przez kilka następnych.
Wszystko zależy jak stara jest lawenda i jak była cięta do tej pory. Jestem też czasem za radykalnym cięciem, a nawet wymianą krzewów co jakiś czas. cyt. Mana Wojciecha: "W zasadzie wszyscy Państwo macie rację, ale wynika ona z Waszej niewiedzy"
Po kwitnieniu nie obcinaj samych kwiatów tylko od razu niżej, o połowę, po co dwa razy tę samą robotę wykonywać?
Wiem, nie na temat odpowiedziałąm, nie zajarzyłam o co biega
Mozesz elektrozaworami właczyć...chyba... trzeba odłaczyć czujnik, ale zależy jaki jest steronwik, jeśli DDC, to trzeba "zmostkować' he