Madżenko, co ty im zrobiłaś, ze takie wielkie i soczyste?
O radę się pytam, jak je traktować należy, bo moje to wypierdki i mimo, że podlewam rozrobioną gnojówką, to są mniej zielone ...
W różnych miejscach ogrodu prężą się wyniosłe irysy syberyjskie. Bardzo mi się podobają jako mocny akcent i koloru i kształtu. Dobrze im koło łubinów
Trzy lata temu w okolicach czarnego bzu wysiałam maczki kalifornijskie. Kolorystycznie niezbyt współgrają z całością, ale skoro chcą u mnie mieć wikt, to niech tak będzie.
Maleńka Louise Odier coraz odważniej rozwiera swoje kwiatuszki, wkrótce otworzą się pąki Rosarium Uetersen
Ja nie zdążyłam poprzerywać, bo M wyjadał co drugą z grzadki
Więc sam przerwał.
Szpinaku nie cierpię, kilak razy próbowałam się przemóc i podobnie reaguję, jak na kożuch w mleku
Nawet przetworzonego nie toleruję
Za to lubimy sałatę. Też za gęsto siałam. Część popiłowałam, część wyrywam na bieżąco na kanapki.
A w sobotę będzie botwinka, bo buraczki trzeba przerwać.
Pomidorkom dałam kołnierzyki z doniczek bez dna. Tam wlewam wodę rozrobioną z gnojówką. Co tydzień. A tak podlewam wodą. Tylko jak zobaczyłam dziś Madżenki pomidory, to moje się mogą schować daleko i głęboko
Bogdziu, wreszcie mam chwilę, by podziękować Wam za gościnę w swoim i Danusi imieniu Było cudnie, wcale nie miałam ochoty wyjeżdżać. I ogromny buziak za wszystkie sadzonki od Ciebie, chociaż w sobotę za Twoim przyzwoleniem ukopałam tylko jedną Ale było ich więcej do tej pory i żadna się nie zmarnowała. Chyba trudno wyobrazić sobie, w ilu ogrodach w Polsce rosną rośliny z Twojego ogrodu.
Dziękuję za to, że Ci się chciało chcieć nas widzieć
Ponieważ fotki zrobiłam takie sobie, a forumowicze wkleili już piękną galerię to zostawiam piwonię
Parno było dzisiaj i bardzo duszno. Trawa urosła i wymagała koszenia. Ogrodnicy ociekali potem. Ogrodnictwo to ciężki kawałek chleba
Ubytek sił rekompensowały majowe widoki. Ogród zmienia kolorystykę. Żółcie zastąpione zostały przez niebieskości, biele i róże z fioletami. Zieleń dojrzała.
Po jaskrawożółtej smagliczce pozostało wspomnienie. Wkrótce w tym miejscu pojawią się szałwie, hortensja i kosmosy.
Moje fotki nie takiej jakości jak Kasi , ale też kilka mam
Tematów do rozmów bez końca nam nie brakowało
spacery po ogrodzie
z szałasu jest fajny widok na plener