Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

Margarete 13:14, 17 cze 2016

frezja napisał(a)

Miło mi Małgoś takie słówka usłyszeć próbuj z Edenką, ten sposób bardzo pobudza roślinę; z początku też bałam się, że coś pójdzie nie tak.

Wstawię Ci pomocny filmik
https://www.youtube.com/watch?v=HYdNEb61ZkQ
i tu :
https://www.youtube.com/watch?v=Dpr1VFkOSPg&list=FL_75nhne8HRgLJMWapdWGww

Na str. 137 wstawiłam foto...jak zaczynałam.
Jeżeli chodzi o mocowanie to wbite do ziemi pręty z taką "pętelką"..zrobił mi takie mój M. W niektórych miejscach sznurek pomocny.

Wydaje mi się, że z każdą różą, która ma wiotkie gałązki można tak zrobić. Moja była starsza to i gałęzie bardziej zdrewniałe i to nie stanowiło żadnej przeszkody.
A może do Ascot zakup obelisk..myślę też o takim dla innej, która pędzi w górę...na all są przeróżne.

Dzieki za instrukcje i filmiki. Już wiem
Bede na wiosne działać - zdam ci relacje
Magda70 13:21, 17 cze 2016

moje cebule też juz wykopane i podzielone
Magda70 13:22, 17 cze 2016

frezja napisał(a)
Jak tu się oprzeć tym pięknościom...tak patrzą w oczy

Bonica

owszem...ładne...ale ja się twardo opieram
ren133 15:29, 17 cze 2016

frezja napisał(a)

Nie wiem, co zrobić z drobnicą..

U mnie z jednej cebuli 4 szt mam I będzie coś z tego w przyszłym roku?
frezja 15:31, 17 cze 2016

Magda70 napisał(a)

owszem...ładne...ale ja się twardo opieram

Magdo, różom się opierasz ? no, jak to
frezja 15:34, 17 cze 2016

ren133 napisał(a)

U mnie z jednej cebuli 4 szt mam I będzie coś z tego w przyszłym roku?

U mnie podobnie...i też nie wiem. Na jesień do ziemi pójdą wszystkie..no może drobnice zostawię. I będę czekała na piękne kwiecie
Magda70 15:37, 17 cze 2016

frezja napisał(a)

Magdo, różom się opierasz ? no, jak to

no jakoś tak...nie przekonują mnie.
A zresztą jak mialam 16-20 lat rodzice mieli 1500-2000 krzaków róż. I pamietam jaka to byla orka dzień w dzień. Ścinanie, czyszczenie, pryskanie, plewienie , sprzedawanie...moje wiecznie pocharatane dłonie....więc chyba jakoś już nie darzę ich sympatią....ale podobają mi się
frezja 15:45, 17 cze 2016

Magda70 napisał(a)

no jakoś tak...nie przekonują mnie.
A zresztą jak mialam 16-20 lat rodzice mieli 1500-2000 krzaków róż. I pamietam jaka to byla orka dzień w dzień. Ścinanie, czyszczenie, pryskanie, plewienie , sprzedawanie...moje wiecznie pocharatane dłonie....więc chyba jakoś już nie darzę ich sympatią....ale podobają mi się

To się nie dziwię wcale...została niechęć. Ale ważne, że się podobają i chętnie oglądasz u innych
paulina_ns 18:09, 17 cze 2016

A mi tuffciaki jakoś nie pasują, kurcze czekam aż się zazielenia, ale one ciągle rudawe są, jedynie od środka mają trochę zielonego.

Bonica cudna! Ja swoją też się zachwycam połączona jest z lawenda? Taka ogromną masz? A ja myślałam,że to kocimietka
frezja 18:35, 17 cze 2016

paulina_ns napisał(a)
A mi tuffciaki jakoś nie pasują, kurcze czekam aż się zazielenia, ale one ciągle rudawe są, jedynie od środka mają trochę zielonego.

Bonica cudna! Ja swoją też się zachwycam połączona jest z lawenda? Taka ogromną masz? A ja myślałam,że to kocimietka

Cały urok w tej rudości...moja jedna bardziej ruda.

Tak, Bonica w objęciach lawendy, taką ogromną sobie wyhodowałam na tej rabacie mam 2 odmiany ...rabata słoneczna to jest to, co ona lubi.