Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Hortensjada 21:58, 30 maj 2016

Do góry
bozga napisał(a)

Bożenko podziwiam widoczki przed snem, zaniemówiłam standardowo)
Pszczelarnia 21:57, 30 maj 2016

Do góry
Ogrodowe skarby 21:56, 30 maj 2016

Do góry
Ogród z rzeźbą 21:56, 30 maj 2016

Do góry
Dzisiaj dla Was moje skromne iryskowo. Te irysy są u mnie już chyba czwarty rok i jakoś się nie rozrastają, a wręcz jakby marniały. Chyba muszę je porozsadzać i dać im trochę więcej miejsca.

To mój ulubieniec:

Pszczelarnia 21:53, 30 maj 2016

Do góry
Len jest piękny. Ciekawe czy czerwony len będzie też tak trwały (wysiałam w tym roku wreszcie).

Żółte oregano i żółte bukszpany, i żółty piołun:

Mam biały wielosił:

W tym roku mydlnica nie ma mszycy:

Ale jak zwykle ma ją ta odmiana piołunu (mszyca też chce żyć), widać nawet biedronki na nim.

Ogródek z futrzakami i kamieniami 21:51, 30 maj 2016

Do góry
Ewik napisał(a)
Kulki zawciągowe jeszcze

i białe

Różowe mam ze działki, z 3 wieksze kępki, rośnie bezproblemowo, najobficiej kwietnie w czerwcu, ale potem tez ma pojedyncze kwiatki .Po kwitnieniu nic sie z nim nie dzieje, ja obcinam przekwitłe pomponiki i zostają zielone poduszki, po jakimś czasie , srodek robi sie pusty , to tylko rozdzielić i wsadzić .Ja mam go w wielu miejscach i w formie obwódki i pojedynczo .
Kupiłam też biały w dwóch miejscach , z jednego padły prawie od razu , drugie rosną i juz są wieksze . Polują na jasno różowy, ale mimo, ze w necie babka zapewniała ze taki jest , okazał sie ciemno różowym .

Ale cudownie u Ciebie, ja tez mam zawciaga i planuje dokupic w tym roku wiecej bo jestem bardzo zadowolona.Róze cudowne ,całe w pąkach ale bedzie pokaz za chwilke Ewciu jak patrze na Twoje trawy to az nie wierze ze sa takie duże u mnie niektóre jeszcze stoja, chyba kaput.Straciłam sporo traw w tym roku
Ogród z łezką II 21:47, 30 maj 2016

Do góry
A podoba Ci się róża Eden rose ?

chcesz tego irysa ?

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 21:46, 30 maj 2016

Do góry
Zrobiłam przed południem więcej zdjęć ale dziś już nie wstawię.

Dziewanny kupiłam w sieci. Stacjonarnie ciężko je dostać. Wysiałam mieszankę w szklarni i już spore sadzonki mam.

Tak. Dziś popadało, kilka burz przeszło. Powietrze się zmieniło. Aż chce się oddychać

Eksperymentarium 21:45, 30 maj 2016

Do góry
Ogród z uśmiechem 21:44, 30 maj 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Trochę dzisiejszych widoków ogrodu:

Róża William Morris

cdn

Ale juz masz duze cisy ,róza tez sie pieknie zapowiada
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:43, 30 maj 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Dużo lepiej Krzyśki wyglądają u bukszpanie niż gladiatory - tak proporcjonalnie

Czekamy na boom różany
Pszczelarnia 21:43, 30 maj 2016

Do góry
Na tegorocznym ChFS moja ulubiona (jedna z wielu ulubionych) ogrodniczka Jekka McVicar, słynna zielarka, zaprojektowała ogród ziołowy o nazwie 'A Modern Apothecary' - "Nowoczesna apteka" dla hospicjum St John's Hospice (św. Jana). Został nagrodzony srebrem.

Jestem zafascynowana tym ogrodem i całą jego koncepcją. Jest tam żywopłot i z cisa, i z głogu - ma dać wrażenie ochrony, wydzielenia (plus dobre oddziaływanie contra pewne choroby, przy głogu są to choroby krążenia i serca, przy cisach chodzi o olejki na choroby rakowe). Linie okrągłe mają rozluźniać umysł.
Są ławki dębowe. I buraczki w ziołach - polecane zawsze i wszędzie. Są grusze rozpięte. I zioła, jest dywan z tymianków i w centrum (jak na obrazach średniowiecznych ogrodów) misa z wodą.

Czekam za zdjęcia Danusi z tego ogrodu. Na pocieszenie mam swój mini zielnik, zostawiam więc i Wam zielnikowe impresje na dobranoc.
Nota bene: muszę dołożyć naparstnicę i pysznogłówkę jeszcze. Ważne pzy ziołach - zachować ich naturalne warunki wzrostu.

Eksperymentarium 21:42, 30 maj 2016

Do góry
Podwórkowa rehabilitacja 21:42, 30 maj 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Foteczki boskie, ślicznie tego ptaka uchwyciłaś.

Dziękuję i ostatnie już zdjęcia z Bogdzi ogrodu: serduszka na tle piwonii w pąkach.

nad oczkiem
Moje małe królestwo 21:42, 30 maj 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
Iwonka wczoraj dzień gdzieś mi uciekł i nie zdążyłam zrobić zdjęć,ale dzisiaj już się poprawiłam

Ale super widoczek z tarasu
Co to jest? 21:42, 30 maj 2016

Do góry

To ja też mam zagadkę na zarośniętej jeszcze działce wyrosło mi coś takiego i przy koszeniu została również skoszona jakaś roślinka. Nie mam pojęcia co tam wcześniej rosło, ta druga wygląda jak jakiś kwiat.
Podwórkowa rehabilitacja 21:40, 30 maj 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
awatarek i mnie się podoba ...to dobry wybór....tajemniczo ciut

Wiesz, ja lubię takie fotki mniej oczywiste. Mam jeszcze 2 wyostrzone ale ta jest idealna
Leśne Bogdzi zakątki

Rhododendron, Azalia i inne wrzosowate 21:36, 30 maj 2016

Do góry
Witam,

czy ktoś pomoże co zrobić z tymi azaliami? Szczerze mówiąc to moje pierwsze azalie i na początku zupełnie nie miałam pojęcia jak się z nimi obchodzić. W markecie dowiedziałam się, że mogę wkopać do ogródka. Po tygodniu zaczęłam szukać i doczytywać, że azalie lubią kwaśną ziemię, więc wykopałam dużą dziurę, kupiłam torf do azalii i posadziłam raz jeszcze. Jedną ładnie rozkwitniętą kupiłam, natomiast druga miała tylko pączki. Niestety, marnieje w oczach. Proszę o pomoc.
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:35, 30 maj 2016

Do góry
monteverde napisał(a)

Reniu napisałam, że podobny ale to nie on a w ogóle masz Renarda? może Ci podesłać? bliżej jesieni?

No wychodzi na to, że w końcu nie mam... Planuje kupić kilka odmian bodziszków i przetestować, który u mnie będzie dobrze rosnąć, ale ciężko się zdecydować przy takiej ilości odmian bo każdy piękny. Renarda chętnie przygarnę, ale do jesieni daleko
Ten ze zdjęcia też śliczny
Podwórkowa rehabilitacja 21:34, 30 maj 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Widziałam Cię w RajuTwoje fotki też rajskie,natchnione kolorem

Hej Gosiu, masz rację raj na ziemi. Zauroczyły mnie też takie kąciki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies