Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku

Anusia 22:47, 16 cze 2016

Dominika ja też tak mam Nie wiem gdzie wcisnęłam środek na mszyce, kupiłam w zeszłym sezonie i amba
Anusia 23:00, 16 cze 2016

LyraBea napisał(a)
Dzień dobry
Nie wiem czy po wczorajszych cyrkowych akrobacjach dam radę cokolwiek porobić w ogrodzie, więc chętnie wykorzystam ten czas na pozaglądanie do Ogrodowiskowych wątków. Zaczynam od Ciebie Aniu.A tu różyczki Co czytam, że na jednej takiej kracie 3 rośliny podpięłaś: 2 rożyczki i powojnika? A one tak lubią? No popatrz. Jaka oszczędność miejsca i pewnie świetny efekt.
Ja też wszędzie granulowany obornik pcham. Kiedyś moja mama taki przerobiony wszędzie kładła i mówiła, że 100% roślin lubi no i ja nawet nie sprawdzając bach po garstce w dołek. W zeszłym roku przygarnęłam do domu 3 kloniki i gdy je sadziłam, dawaj szukać woreczka z obornikiem a tu nie ma... Machnęłam ręką, tylko żyznej ziemi w dołek dałam i tak posadziłam. Jak się potem dowiedziałam tu na Ogrodowisku, klony nie cierpią obornika Ot taka historia

Posadziłam je tak ponieważ widziałam już gdzieś na forum zestawienie róż z powojnikami Myślę, że to nie przeszkadza a wręcz przeciwnie. Może jeszcze nie w tym ale w przyszłym sezonie jak róże podrosną, będzie ciekawy efekt

Co do obornika to nie należy z nim przesadzać. Niezłe miałaś wyczucie hihi. Czasem nam się coś udaje

Teraz pokażę moją Annabel. Ma trzy sezony a po raz pierwszy zakwitła. Przypomnę, że w pierwszym roku się 'spaliła' na tej patelni, w drugim ją przesadziłam już do cienia. A teraz wreszcie zebrała sie w sobie

Anusia 23:11, 16 cze 2016

Jeszcze czochy z stipą

Ostróżka letnia, samosiejka.
Anusia 23:16, 16 cze 2016

I jeszcze pomęczę Was moimi różami Solo

GosiaJoanna 06:35, 17 cze 2016

U mnie na "wiosce" annabella bardzo popularna przeważnie jest posadzona na południowej ścianie i pięknie kwitnie ja jeszcze nie wiem gdzie swoja posadze, u mnie wszedzie slonecznie. Tak mi sie ona podoba ze ja przygarnelam a i cena byla super wiec mam teraz dylemat. Czochy super, u mnie Miesio jednego wyrwal ale pieknie wyglada w wazonie teraz hihi zrobilam sadzonki limki i puszczaja korzonki moze cos z nich bedzie
Anusia 07:17, 17 cze 2016

Gosia u mnie na południowej stronie nie dałaby rady. Masz u siebie troche inny mikroklimat i to im służy. W naszym budowlanym markecie mają hortensje bukietowe też w bardzo dobrych cenach. Wyprowadziłam jedną odnóżkę Limki by ją ukorzenić przez odkład. Może mi się uda. Fajnie by było wiosną pozyskać dodatkowo nową sadzonkę
A mojego czocha pazur złamał ;/

olga80 07:53, 17 cze 2016

Piękne różyczki Anabelki już jakie dorodne
Dominika11 07:58, 17 cze 2016

męcz nas męcz fotkami - ja chcę jeszcze
dominika_ 08:43, 17 cze 2016

Aniu co Anabell ma w nogach po lewej stronie zdjęcia?
BASIA8 10:05, 17 cze 2016

Anusia napisał(a)
Mirella powoli się zapełnia. Marzy mi sie taki busz, brakuje mi traw. U Ciebie podpatruję, masz piękne. Na razie fundusze mi nie pozwalają na zakupowe szaleństwa
Róże okrywowe posadzone w murku-donicy powoli rozkwitają. Mają niewielkie kwiaty choć w opisie wydawało mi się, że będą nieco większe. Muszę to sprawdzić.

Anusia pięknie różyczki wyglądają i bardzo dużo kwiatów mają zdrowe sadzonki kupiłaś.
Pozdrawiam.