Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Boćkowe perypetie ogrodkowe 11:18, 14 paź 2012

Do góry
Bociek zachytom nad ogrodem na schodach z pokładów końca nie będzie! Udała ci się ta rabata niesamowicie, chyba stajesz przed nią i dumnie tors wypinasz
Czy to brązowe cudo to rubrum czy coś innego i czy Ci zimuje??? B ja moje rozplenice zastąpiłabym takim brązowym włosem.
A w negocjacjach chyba jesteś baaaardzo skuteczna skoro eksmisję jałowca przeprowadziłaś
I zdradź tajemnicę, czy widok za trawami przy płocie będziesz czymś przesłaniać??? Bo ja bym żywopłocik jakiś zielony posadziła aby rabatę trawiastą lepiej wyeksponować. Widok nie jest zły ale trawa na tle pachruścia nie jest tak widoczna.

Gdy ja swoje pachruście grabowym żywopłotem przesłoniłam to a) mniej wieje b) lepszy widok mam z okna c) rośliny lepiej się prezentuja
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:11, 14 paź 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Madzenka, no to kamien z serca, bo to ladne trwasko

No dzisiaj jeszcze chwilunie zabalaganie

To siębardzo cieszę Idę do Cię
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:11, 14 paź 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Mi się chyba najbardziej podoba wersja C Ale B też byłaby super

No dobrze, źe 6 miesięcy na przemyślenia mam!!! Bo weź się człowieku zdecyduj
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:10, 14 paź 2012

Do góry
Monika dzięki
Rozplenice miały być od samego początku ale.....
- posadzone latem ubiegłeko roku wymarzły
- posadzone w maju chyba były zmarzłe i nie wzeszły
- zatem trzecia próba podejscia do nich - teraz przesadzone z innego miejsca....

Jeśli nie przeżyją zimy to na trwalę zostaną zatąpione jedną sztuką potwora vertigo
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:07, 14 paź 2012

Do góry
bociek napisał(a)
Dzin dybry

No Madzenka, potwora wyeksmitowalas, ale pewnie cos tam zostawisz sobie??? Czy to takie ostateczne pozegnanie? Jak on tak w sezonie przyrasta to ja go musze na wiosne zaimplementowac w swoje donice na tarasie

Daj jeszcze to zdjecie z bambusami. Na swiezo lepiej bedzie nurze mozgow robic....

Milej niedzieli.

Oczom własnym nie wierzę Bociek znów jest
Rozstanie. Zpotworem tylko chwilowe na czas zimy, pokochalam go bezgranicznie i będzie ze mną co roku ale nie w ilości 6 szt!!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:05, 14 paź 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
heee napisałam się i mi wsiorblo... trudno napisze w skrócie
wydaje mi się że ciekawie wyglądałyby graby strzyżone w prostopadlosciany, nawet różnej wysokości, nawiązywałyby do gabionów i domu, a reszta ogrodu nadawałaby im lekkości

To jest wariant A
B - to tak samo strzyżone ale bordowe buki
C - graby strzyżone w stożki
D - wiśnie Umbra
E - Platany tworzące daszek nad ścieżką
F - pewnie jeszcze wymyślę
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:03, 14 paź 2012

Do góry
kasik778 napisał(a)
Marzenko weszłam i czytam, że wszyscy piszą o twoim uroczym, czerwonym potworku, więc domyśliłam się, że ileś stron do tyłu są zdjęcia
Znalazłam
Fajny ten potworek, mimo, ze wielkaśny ci urósł, a gdzie chcesz go ulokować w przyszłym roku?
Rozplenice bardzo fajnie tam wyglądają
A córka, cóż zawsze jest Allegro

Nie wiem jeszcze gdzie ulokować potworka ale ja dzialam impulsowo albo jest natchnienie albo roślina krąży po ogrodzie i jest wielkorotnie przesadzana.....

C Została wystawiona na aukcji Licytacja trwa
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:01, 14 paź 2012

Do góry
asc napisał(a)
Początek niedzieli u Madżenki......a tu cały misz-masz....
Wrcam do swojego....

Misz masz to ja miałam wczoraj z Twoimi wątkami Zagubiłam się we mgle
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:01, 14 paź 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Czuję na sobie ciężar odpowiedzialnośći
Idę czytać o drzewach

Po takiej lekturze wybór nie będzie trudny pozdrawiam Marzenko

Aniu wbrew pozorom i wybór większy, tym o decyzję trudniej....
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:00, 14 paź 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Madżenka ... przy plusiku 59 było ... to znak, że wrzuciłaś zdjęcia jakieś myślę sobie ... owszem wrzuciłaś ... )) ... przeszłam od korzeni niespodziewanie malutkich do czubka pendulowanej z Tobą na drabinie uchwyconą ukradkiem (panie M dziekuję paparazzi domowy to skarb "niczem" rodowe srebro ) ... zgłupiałam przy tych córkach bo w końcu nie wiem oddawać czy nie ... u mnie również mocno wyspecjalizowana w konserwacji powierzchni płaskich ... do i-robota podchodzę z rezerwą bo toto "zaraz" nie powie ... to nuda ))) ... a tak skoro przy tym i-robocie jesteśmy to ... hmmm ... perfekcyjna pani ogrodniczka rozdawałaby pewnie bentlejowskie łopatki do kancików )) ...

wizja 3,5 metrowej tyczki spowodowała katastrofę ... miałam zasychającą maseczkę na twarzy !!! ... jesteś odpowiedzialna za nowe zmarszczki ... na mym licu ... łobuzie jeden

Iza kiedyś Twoje podsumowanie sobie wydrukuję i oprawię w ramkę
Łobuzie musisz na nowo maseczkę nałożyć aby się wygładzić
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:58, 14 paź 2012

Do góry
justi napisał(a)
Dzięki Marzenko
Wczoraj rano tak mgliscie i szaro jakby miało padać, ale nie padało. Po południu się rozjaśniło i było słonecznie. Dziś juz pięknie od rana, może się wybiorę na spacerek po obiadku
"Słońce praży" - jak to wspaniale brzmi

Justi właśnie spacer w taką piękną jesienną pogodę to antidotum na smutki
Buziam i życzę miłego i słonecznego dnia
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:56, 14 paź 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Ależ tu dziś mix wiadomości: potwór, bambusy, graby, przędziorki, prostowanie "smutnych" brzózek (to nazwa mojego młodszego S. sprzed trzech lat), buki, nawet córka na sprzedaż była przez chwilę... Pozdrawiam.

Aga wczoraj był taki ruch na forum, że nie nadążałam z czytaniem
Moje smutne brzózki mają się zrobić smutne na wysokości4-5 m wcześniej nie pozwolę się im "smucić"
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:54, 14 paź 2012

Do góry
Magda70 napisał(a)
melduję posłusznie , ze jestem na 720 stronie

Choróbsko zmogło mnie bardziej niż przewidywałam i przez parę dni nie pędziłam ze stronami jak wcześniej niestety ale już nadrabiam
I tylko szlag mnie trafia, ze trafiłam tu pod koniec września a teraz to już połowa października i nie zdążę za dużo poprzesadzać...bo pomysłów dzięki Tobie i reszcie Ogrodomaniaków mam mnóstwo

ps. "potwora" miesiąc temu też posadzilam do gruntu i widzę, że trza go będzie wykopac bo:

a) nie zimuje w gruncie
b) duży jeszcze nie urósł ale kto go tam wie...

pozdrawiam i miłej nocki życze

Magda no zdrowiej, nie bądź taka!!!
A Ty wiesz jaka ja byłam wkurzona jak znalazlam ogrodowisko dopiero w styczniu?????
Potwora wykop po pierwszych silniejszych przymrozkach, wsadź do donicy i wsadź do piwnicy lub garażu
Pytaj się częściej nas mniej będzie błędów My mamy taką grupę wzajemnego wsparcia
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:51, 14 paź 2012

Do góry
justi napisał(a)
Lubię zajrzeć sobie do Ciebie , zawsze humor mi się poprawia. Miałam dziś nawet dobry , ale jakoś zjechał w dół. O "potworku " poczytałam
ps. fajne fotki

A czytałam Justi o humorku. Zaglądaja zatem do nas częściej
A jaka była u Ciebie wczoraj pogoda? Bo u nas znów słońce praży i nie sposób mieć zły humor!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:49, 14 paź 2012

Do góry
KasiaWB napisał(a)
to nasadzenie przejdzie do historii nie tylko Waszej rodzinnej ale i Ogrodowiska nie ma to tamto

Kasia posłuchalam się M z tymi bambusami, jakiś czort mnie podkusił!! przecież ja nigdy taka spolegliwa nie bylam Mam zimę na szukanie inspiracji. Trochę się boję, źe z zielonymi grabami będzie zbyt monotonnie a z bordowymi bukami czadowo. Ale może trochę spokoju mój ogród potrzebuje Będe dumać i dumać i wklejać inspirację Jakieś zajęcie na zimowe wieczory musimy znaleźć
Zielony galimatias 10:32, 14 paź 2012

Do góry
Ewo kobieto chociaż mała fotkę 2 x 2 cm daj
Co z drzewami w przyszłości? 10:30, 14 paź 2012

Do góry
Irenko ja uwielbiam drzewa iglaste ale niekoniecznie u mnie w ogrodzie.
Jak trafnie zauważono taki śliczny maly świerczek to po 10-15 latach olbrzym. Obserwuję zawsze jak małe iglaczki w przedogródkach po 10 latach wyglądają..... Zatem jestem za iglakami ale w duźych ogrodach.
Za działkę z sosnami czarnymi dalabym się pociąć..... Ale stać mnie było na zachwaszczone pole....
Ponieważ mam mały ogród pozostaję przy liściastych zwłaszcza takich, które można formować ..... Zamierzam je troszeczkę utrzymać w ryzach. W malym ogrodzie sprawdzają się również pendule (takie mam brzozy i wiśnie ozdobne)
Z drzew mam pissardi, które bez problemu można przycinać oraz strzeliste o wąskim pokroju amanogawy. Więć chyba nie będę miała mocno zacienionego ogrodu, gdyź z założenia miał być słoneczny w szczególności zimą. Gdy drzewa nie mają liści przepiszczają nawet małe promyki słońca a iglaste nie.... Nawet gdy liściaste chorują to wraz z opadnięciem i zebraniem chorych liści łatwiej je reanimowac. Zatem taka praktyczna jestem Z iglaków wybralam cisy na żywopłot na froncie i sosnę himalajaską którą będę skubać na bonsai
Ogród w Alei Lipowej... 10:12, 14 paź 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Dużo pracy przy nim pozdrawiam Justi, mój bez problemu, powtykałam i finito

A Justi pisze "kilkanaście minut"... Zdolniacha!! Ja bym przez cały wieczor dłubała i brzydko by wyszlo....
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:09, 14 paź 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Aga, świetnie to już wygląda. Brakuje mi wyobraźni jak będzie ekstra jak już w tym miejscu wszystko dopieścisz!

Ja się nie mogę doczekać
Rododendronowy ogród II. 10:08, 14 paź 2012

Do góry
Miłego dnia Bożenko Ci życżę
Czy dzisiaj wnuczkowa niedziela?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies