Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś będzie tu pięknie ...

Kiedyś będzie tu pięknie ...

Konstancja30 01:38, 14 paź 2012

Madżenka ... przy plusiku 59 było ... to znak, że wrzuciłaś zdjęcia jakieś myślę sobie ... owszem wrzuciłaś ... )) ... przeszłam od korzeni niespodziewanie malutkich do czubka pendulowanej z Tobą na drabinie uchwyconą ukradkiem (panie M dziekuję paparazzi domowy to skarb "niczem" rodowe srebro ) ... zgłupiałam przy tych córkach bo w końcu nie wiem oddawać czy nie ... u mnie również mocno wyspecjalizowana w konserwacji powierzchni płaskich ... do i-robota podchodzę z rezerwą bo toto "zaraz" nie powie ... to nuda ))) ... a tak skoro przy tym i-robocie jesteśmy to ... hmmm ... perfekcyjna pani ogrodniczka rozdawałaby pewnie bentlejowskie łopatki do kancików )) ...

wizja 3,5 metrowej tyczki spowodowała katastrofę ... miałam zasychającą maseczkę na twarzy !!! ... jesteś odpowiedzialna za nowe zmarszczki ... na mym licu ... łobuzie jeden
monteverde 01:50, 14 paź 2012

Marzena2007 napisał(a)
Czuję na sobie ciężar odpowiedzialnośći
Idę czytać o drzewach

Po takiej lekturze wybór nie będzie trudny pozdrawiam Marzenko
Mala_Mi 08:07, 14 paź 2012

Początek niedzieli u Madżenki......a tu cały misz-masz....
Wrcam do swojego....
kasik778 08:40, 14 paź 2012

Marzenko weszłam i czytam, że wszyscy piszą o twoim uroczym, czerwonym potworku, więc domyśliłam się, że ileś stron do tyłu są zdjęcia
Znalazłam
Fajny ten potworek, mimo, ze wielkaśny ci urósł, a gdzie chcesz go ulokować w przyszłym roku?
Rozplenice bardzo fajnie tam wyglądają
A córka, cóż zawsze jest Allegro
grupa_trzyma... 08:50, 14 paź 2012

Madżenka! Zaglądam i zostawiam wpis...czytanie, oglądanie i delektowanie się widokami zostawiam sobie na wieczór. Pa pa pa pa pa pa ! Macham łapą.
Madzenka 10:49, 14 paź 2012

KasiaWB napisał(a)
to nasadzenie przejdzie do historii nie tylko Waszej rodzinnej ale i Ogrodowiska nie ma to tamto

Kasia posłuchalam się M z tymi bambusami, jakiś czort mnie podkusił!! przecież ja nigdy taka spolegliwa nie bylam Mam zimę na szukanie inspiracji. Trochę się boję, źe z zielonymi grabami będzie zbyt monotonnie a z bordowymi bukami czadowo. Ale może trochę spokoju mój ogród potrzebuje Będe dumać i dumać i wklejać inspirację Jakieś zajęcie na zimowe wieczory musimy znaleźć
Madzenka 10:51, 14 paź 2012

justi napisał(a)
Lubię zajrzeć sobie do Ciebie , zawsze humor mi się poprawia. Miałam dziś nawet dobry , ale jakoś zjechał w dół. O "potworku " poczytałam
ps. fajne fotki

A czytałam Justi o humorku. Zaglądaja zatem do nas częściej
A jaka była u Ciebie wczoraj pogoda? Bo u nas znów słońce praży i nie sposób mieć zły humor!
Madzenka 10:54, 14 paź 2012

Magda70 napisał(a)
melduję posłusznie , ze jestem na 720 stronie

Choróbsko zmogło mnie bardziej niż przewidywałam i przez parę dni nie pędziłam ze stronami jak wcześniej niestety ale już nadrabiam
I tylko szlag mnie trafia, ze trafiłam tu pod koniec września a teraz to już połowa października i nie zdążę za dużo poprzesadzać...bo pomysłów dzięki Tobie i reszcie Ogrodomaniaków mam mnóstwo

ps. "potwora" miesiąc temu też posadzilam do gruntu i widzę, że trza go będzie wykopac bo:

a) nie zimuje w gruncie
b) duży jeszcze nie urósł ale kto go tam wie...

pozdrawiam i miłej nocki życze

Magda no zdrowiej, nie bądź taka!!!
A Ty wiesz jaka ja byłam wkurzona jak znalazlam ogrodowisko dopiero w styczniu?????
Potwora wykop po pierwszych silniejszych przymrozkach, wsadź do donicy i wsadź do piwnicy lub garażu
Pytaj się częściej nas mniej będzie błędów My mamy taką grupę wzajemnego wsparcia
justi 10:55, 14 paź 2012

Dzięki Marzenko
Wczoraj rano tak mgliscie i szaro jakby miało padać, ale nie padało. Po południu się rozjaśniło i było słonecznie. Dziś juz pięknie od rana, może się wybiorę na spacerek po obiadku
"Słońce praży" - jak to wspaniale brzmi
Madzenka 10:56, 14 paź 2012

agniecha973 napisał(a)
Ależ tu dziś mix wiadomości: potwór, bambusy, graby, przędziorki, prostowanie "smutnych" brzózek (to nazwa mojego młodszego S. sprzed trzech lat), buki, nawet córka na sprzedaż była przez chwilę... Pozdrawiam.

Aga wczoraj był taki ruch na forum, że nie nadążałam z czytaniem
Moje smutne brzózki mają się zrobić smutne na wysokości4-5 m wcześniej nie pozwolę się im "smucić"