Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Edy 23:29, 04 maj 2016

Do góry
Teraz radosne wszystko kwiatem ruszyło

Mały ogród w małej gminie 23:26, 04 maj 2016

Do góry

WYSOKIE:

ŚREDNIE:

MAŁE:

Ogródek Iwony II 23:25, 04 maj 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Iwonko ja tez lubię berberysy więc jestem za Czy Ty na nowo trawnik zakładałaś?

Sylwia, tam była dzika łąka... raczej zielsko ...
Teren dopiero teraz zagospodarowaliśmy. były tylko drzewka.
Tak było:

Tak jest teraz. Czekamy na trawkę

Ranczo Edy 23:24, 04 maj 2016

Do góry
Majowe fotki
Zacznę od gorszej strony napad miałam mszycy różnego koloru inne na jaśminowcu inne na kalinie i inne na różach ale opryskane już i kamień z serca póki co

Mały ogród w małej gminie 23:23, 04 maj 2016

Do góry
No to jeśli jodła ma być z tych mniejszych osiągnie ten rozmiar za dajmy na to za 10 lat więc tak bym się tym nie przejmowała i coś bym tam wsadziła chodź by na te 10 lat fakt szpaler szmaragdów będzie bez sensu ale hortensja da ładny pokaz od strony placu i ulicy

Myśle że mniej więcej tak było by dobrze:

Szczegóły musisz sama już wybrać czyli tawuła może być z boku a berberys przed hortkami z żurawek można zrezygnować całkiem, hortki i miskant ozdobią ten kawałek zimą, koło róż i hortek wsadź cebulki dadzą pokaz wiosna, jak Ci już będzie bardziej pasować
Czyli zimą zostanie to:

Pszczelarnia 23:20, 04 maj 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Te szachownice mogłyby powędrować na rabatę (bordowo-żółtą wiosenną) nad strumieniem, wysadzę je w czerwcu a jesienią posadzę tam:

Basia mi pisała ale o szachownicy kostkowej żeby w czerwcu wykopać, podzielić i zaraz wkopać - może i te też tak mają chodzi o to żeby cebule nie przesuszyć choć może z tymi jest inaczej nie wiem.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 23:18, 04 maj 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Aniu, Ty tez pięknymi kwiatkami podsumowałaś majówkę, U mnie nie ma tyle kwiecia.Dopiero zakwitły niedobitki tulipanów.
Floks szydlasty może za tydzień?
Haniu jak świeci słonko to wszystko u mnie przyspiesza

pozdrowionka
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 23:17, 04 maj 2016

Do góry
Kwitnącym sadem życzę miłego czwartku
dobrej nocy

W cieniu - zacieniona 23:14, 04 maj 2016

Do góry
bogumila napisał(a)
balkon na Z. zapełniony...

...Ipomea.
czy ona potrzebuje duże i głębokie donice?
dorodna
Przerwa na kawę... 23:12, 04 maj 2016

Do góry
No właśnie sama chyba się mobilizuję aby tą wierzbę zlikwidować. Może jeszcze ten nieszczęsny migdałek wyfrunie... Który nie chce się wgrać już 3 raz

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:06, 04 maj 2016

Do góry
Zmykam do jagodnika, jeszcze masę jednorocznych do wysiewu ale i pikowanie tego co wysiane i wsadzanie tego co wyprodukowane, a jeszcze dzielenie i przesadzanie no i robienie nowego - piękne trzmieliny mają sąsiedzi muszę narobić szczepek, a o bodziszkach zapomniałam ale jeszcze można robić sadzonki.

Doniczki obsadzam tym co znajduję z podziału w ogrodzie - idę na łatwiznę.Petunię w tym roku mam jedną i wystarczy.

No i jeszcze trzeba sie podelektować ogrodem i nie tylko swoim.
Mam w planie w maju dwie wizyty i to u dwóch Kasi.
Jedna Ogrodowiskowa a druga tzw. Kasia B. hehe - jak się cieszę.
A jeszcze obiecał kolega Ryszard zaprosić tradycyjnie na kwitnienie azalii - najbliżej a najdalej .

Pozdrawiam

papuziak jeszcze nie kwitnie

Ogród, mydło i powidło. 23:03, 04 maj 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Fajnie tu u Ciebie, będę zaglądać
Domek masz śliczny

Witaj Aniu! Bardzo dziękuję

Zdjęcie dla Joasi:

Ja sobie dorobiłam półki pod wymiary słoików, sklejkę mi w sklepie docięli, do roślin pewnie najlepiej będzie tak jak jest.
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00111994/
Tu jeszcze ten metalowy.
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00278578/
Ogród w budowie - nieustającej 23:00, 04 maj 2016

Do góry
Zostawiłam swój ogród bardzo mokry i zimny. Na Mordorze chwasty zagłuszają wilgociolubne rośliny, nie przerobiłam kawałka okrągłej bylinówki, częściowo posadziłam coś na dwudziestu paru metrach nowej ognistej, z której nie mam jeszcze ani jednego zdjęcia i jakoś tak mi nie idzie w tym roku...

No dobra, nie marudzę.
Chociaż będziecie mi musieli wierzyć bardziej na słowo, bo dowodów zdjeciowych brak.
Ułudka rozrośnięta w wielką już kępę - Bogdziu dziękuję za nią, już można dzielić.

Tulipany jasnoczerwone różowieją na starość, ale przepięknie urosły w donicach, razem z drobnokwiatowymi narcyzami, no i dzięki tej zimnej wiośnie kwitną już tak długo.
Mam ich dużo na frontowej ognistej, dawnej żółtej, wyglądają bajecznie, ale musicie uwierzyć na słowo, bo nie mam ani jednego zdjęcia.
Tak samo musicie uwierzyć w moje liczne narcyzy w donicach i na rabatach, bo ani jednego zdjęcia.

Kawałek bylinowej. Nasadziłam na niej masę białych i fioletowych wieczorników. Na razie wszystko jeszcze niskie, tylko badyle różane sterczą.
Apropos, dzisiaj na targu kwiatowym powąchałam jakieś prawdziwe różane cudo w donicy, chyba jakąś angielkę, co za zapach, taki na żywo.

Taras z boku, zielony.

Pomidory, nieduże ale zdrowo i szybko rosną. Nasiona od Margaretki.

W szklarence oprócz stołu zastawionego jeszcze rozsadami, też mam ciepły kraj, kwitną mi wszystkie oleandry, w tym jeden nowy, któremu oczywiście nie zdążyłam zrobić zdjęcia, a ma piękne podwójne kwiaty w morelowym kolorze.

No i tak to wygląda i niewygląda, ale jak pięknie mówi Pismo: "błogosławieni ci co nie widzieli a uwierzyli".
Rozpoznawanie roślin jednorocznych 22:57, 04 maj 2016

Do góry
Witam, bardzo proszę o pomoc w identyfikacji tych roślin . Zdjęcie jest z artykułu Danusi o murkach oporowych.
Ogród pod trzema dębami 22:54, 04 maj 2016

Do góry
Grabiki ruszyły.

Przy placyku.

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:51, 04 maj 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
To ja zapamiętam historyjkę o pierwiosnkach, że powinna być opowiedziana.
Rozsady piękne, niech Ci się darzy w ogrodzie!

Dobrze, że czasami się wychylasz z tego jagodnika vel chruśniaka ... i opowiadasz o sianiu jednorocznych do rugos.

Cleome miłam raz. W jednym ogrodzie co roku widzę siane/sadzone przed płotem same ze sobą, pięknie się trzyma do późnej jesieni. Można zwiewnie z kosmosem i aminkiem. To taki egzot dla mnie.

Historyjka na bardziej spokojny czas się przyda - teraz gonię z odpowiedziami a tak naprawdę jestem by poszukać tego warzywnika.

W moim chruśniaku 2/3 malin mi zimy nie przetrwała buu trudno.

Dobrze myślisz - to egoztyczne - z aminkiem będzie dobrze też mam nasiane.

To warzywnik Doroty - czy o tą fotkę chodzilo ?

Niech się darzy!
Ogródek Iwony II 22:51, 04 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Salmon van eijk

Piękne są te tulipany
Musze je mieć w przyszłym sezonie ... na rabacie różanej
Pszczelarnia 22:49, 04 maj 2016

Do góry
Kondzio napisał(a)

Zdobycz wspaniała - złomowiska są zawsze źródłem inspirujących znalezisk,a mistrzyniami odnalezionych perełek są Dzidka i Pszczółka! Czy planujesz obsadzić szezlong powojnikami, czy będzie spełniało jedynie rolę sielskiej leżanki w sadzie?

Okazale prezentują się waniliowe tulipany. My mamy w podobnym kolorze tulipany Jan Paweł II. Są bardzo wdzięczne i eleganckie.

Tulipany 'Maria Kaczyńska, też wydaje mi się podobna, tylko bardziej biała. Mamy w M. 100 szt.
Ciekawa jestem czy te okażą się wielosezonowe?

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:44, 04 maj 2016

Do góry
bogumila napisał(a)
Też zastanawiam się z czym połączyć cleome...

A miałam się Ciebie pytać

Zajrzałam do fotek jak byłam u Marzenki ale tylko tyle mam i widze że miała kleome podsadzoną kleome musi nam coś doradzić

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies