Ta róża nawet ładna.?kwitnie na początku czer4wca.ale kwitnienia nie ponawia.Tworzy duży krzew.Mi ona bardzo nie przypadła do gustu.
I wykopałam ją i poszła za siatkę.A w jej miejsce posadziłam Edenkę
Hosta- Funkia Great Expectations
Na pierwszym planie Hosta Lakeside Cupcake przed nią Fire and Ice
A z prawej ta niebieska to Abiqua Drinking Gourd
Gościna trwa w najlepsze, że nawet nie bardzo mam czas skoczyć do ogródka. Ale dziś rano zajrzałam - ulubiona edenka się spisze, ciągle w pączkach, ale za to jakie piękne te pączusie są!!
Do tego Gertruda się rozkwieciła, ale muszę jeszcze ją w słoncu zobaczyć i ustosunkowac się do niej.
a za to parę dni temu mojego garneta znów do góry podciągnełam. Ja to jeszcze na drzewo go wyprowadzę Wiem, że przeciw naturze, ale jak piękny będzie taki duży i opadający.. no i pod nogami psu nie będzie się plątał. Tylko nad rozłożeniem gałązek musze bardziej popracować bo póki co jakoś to marnie wygląda - choć w zależności od strony z której się patrzy.
Mam miejsce w ogrodzie przeznaczone na azalie pontyjskie, chcę je głównie dla zapachu, kiedyś z pewnością wpadną mi w ręce, jeszcze muszę poczekać z zakupem, bo nie mam jeszcze sił na sadzenie czegokolowiek w ogrodzie...a wydatki teraz związane z ze skrzynkami pod warzywa i z matami pod ogrodzenie
Pozdrawiam ciepło
Zimno po deszczu, ale ogród potrzebował nawadniania
A to jeden z nowszych nabytków- kupiłam go w szkółce w Nałęczowie i później dokupiłam jeszcze jeden taki sam i 2 szt. bordowego o takich samych kwiatach jak ten granatowy
O ta własnie, a Genia rzeczywiście śliczna i zaskakująco długo kwitnie, u mnie nadal
Oj będę mieć, co oglądać
I jaki łubin masz, 2 kolorowy, ale mu dobrze u ciebie, bo jest ogromny!