Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń?

Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń?

L00zak 22:23, 15 cze 2016

jazzy napisał(a)
Poczułam się jak mama chrzestna Niech zdrowo rosną

Jezzy bo tak jest, jeszcze mam w planie dokupić kilka odmian, ale to jeszcze nie teraz, wszyscy mnie tu podpuszczają, że róże muszą być
L00zak 22:27, 15 cze 2016

Rumianka napisał(a)
Spacerując po Twoim ogrodzie wciąż zastanawiam się skąd u faceta takie poczucie estetyki i smaku...Taki efekt uzyskać w tak krótkim czasie? No, no Michi, wielki szacun!!!

Taki charakter hheeh, wiesz lubię dłubaninę i precyzję, może to mi się tu przydaje…
A jeżeli chodzi o efekt to sam jestem w szoku….
Myśląc o tym mam takie spostrzeżenie, że przyłożyłem się to przygotowania rabat, a rośliny kupowałem u sprawdzonych dostawców i szkółek, no i w zeszłym roku hektolitry wody poszły na podlewanie w te upały.
Dziś jak przyjechałem na dosłownie 30 min, przeszedłem działkę to tak słyszałem ich gadanie: "no i po co dziś się fatygowałeś, przecież z nieba leci deszcz" hehehe
mateuszmichn 02:17, 16 cze 2016

L00zak napisał(a)

Dzięki Mateusz, nie mam czasu kamień wybrać, są ważniejsze sprawy w ogrodzie
Jest plac zabaw przy rabacie z rozplenicami i rozchodnikami Mam takiego urwisa tu w ogrodzie
Dzięki za link

No widzisz, to ja nie wiem jak ja oglądam te zdjęcia ze nic nie widziałem. No chyba że dobrze ukrywasz to miejsce.
Oczywiście tego urwisa przyuczaj z czasem do prac ogrodowych, dodatkowego ogrodnika nigdy za wiele
A i niech broi i rozrabia, żeby tata miał co robić
Dominika11 07:50, 16 cze 2016

L00zak napisał(a)
Kolejni nowi lokatorzy czekający na zadołowanie, pomysł już jest miejsce też wybrane, tylko trzeba przygotować jeszcze …. Róża Artemis w towarzystwie Miskanta ML, Jazzy THX
ale masz super
AsiaK_Z 08:29, 16 cze 2016

L00zak napisał(a)

Taki charakter hheeh, wiesz lubię dłubaninę i precyzję, może to mi się tu przydaje…
A jeżeli chodzi o efekt to sam jestem w szoku….
Myśląc o tym mam takie spostrzeżenie, że przyłożyłem się to przygotowania rabat, a rośliny kupowałem u sprawdzonych dostawców i szkółek, no i w zeszłym roku hektolitry wody poszły na podlewanie w te upały.
Dziś jak przyjechałem na dosłownie 30 min, przeszedłem działkę to tak słyszałem ich gadanie: "no i po co dziś się fatygowałeś, przecież z nieba leci deszcz" hehehe

L00zak 23:14, 17 cze 2016

mateuszmichn napisał(a)

No widzisz, to ja nie wiem jak ja oglądam te zdjęcia ze nic nie widziałem. No chyba że dobrze ukrywasz to miejsce.
Oczywiście tego urwisa przyuczaj z czasem do prac ogrodowych, dodatkowego ogrodnika nigdy za wiele
A i niech broi i rozrabia, żeby tata miał co robić

Dokładnie heheh, wszędzie go pełno, urwisa, dobrze, że starsza córka jest to go pilnuje jak rodzice zajęci w ogrodzie
L00zak 23:15, 17 cze 2016

Dominika11 napisał(a)
ale masz super

Super to dziś wieczorem było jak dostawa wymarzonych róż dotarła
W końcu będzie wkrótce rabata z różami
L00zak 23:16, 17 cze 2016

AsiaK_Z napisał(a)

Asiu, ale niespodzianka, so sweet
Gardener27 23:45, 17 cze 2016

Hmm ... w tym liście to też o mnie mowa?, czy mi się wydaje
Na początku myślałem że to od Syli a propos szkółki ale nie, to nasza Asia takie liściki pisze

Michał, jaki plan na jutro ? pogoda ma być ładna
Dziś trochę szkód mi zrobiło w ogrodzie Jak wróciłem z pracy meble latały z doniczkami w powietrzu
L00zak 23:56, 17 cze 2016

Gardener27 napisał(a)
Hmm ... w tym liście to też o mnie mowa?, czy mi się wydaje
Na początku myślałem że to od Syli a propos szkółki ale nie, to nasza Asia takie liściki pisze

Michał, jaki plan na jutro ? pogoda ma być ładna
Dziś trochę szkód mi zrobiło w ogrodzie Jak wróciłem z pracy meble latały z doniczkami w powietrzu

Przemku wiało masakrycznie….
Moje poczynania w ogrodzie, związane z pracami nazwijmy to "ziemnymi" jak pisałem wcześniej uzależnione są od pomocy szwagrów, jak mają czas muszę oderwać się od planu A i realizować plan B.
Stąd realizacja mebli z palet wylądowała na razie w garażu…..
Na jutro prace ziemne ciąg dalszy, udało się dwóch młodych pomocników zwerbować więc pełną parą do 14.00 pracujemy, porządkowanie terenu i ogólnie dużo nowych pomysłów na rabatę dla róż…

No i róże dotarły