Rododendron 'Pearce`s American Beauty' 26 maja zaczął kwitnienie. Rok temu było podobnie, więc jakaś prawidłowość jest. U mnie jest 4 sezon. Ładnie przyrasta i ma ładne kwiaty.
Na targach byłam i przeżyłam rozczarowanie, absolutnie nic godnego uwagi.Właściwie szukałam 2 konkretnych rzeczy- derenia Gold Star (kupowanie przez internet przypomina loterię)i jakiegoś mini klonika o jaskrawo czerwonym zabarwieniu. Wróciłam z 3 berberysami Admiration- bo mi były potrzebne i 3 ogrodówkami Early Blue- z nastawieniem, że potraktuję je jako jednoroczne ozdoby. Z hortensjami ogrodowymi się żegnam, bardzo kłopotliwe i zmienne, nie mam do nich cierpliwości i chyba z wzajemnością, wszystkie małe donice rozdałam, pozostawiłam tylko kilka w największych donicach bo poczułam "ucisk" w sercu .
U mnie strasznie sucho, z niepokojem spoglądam w niebo bo zapowiadają burze.
Ogród o zachodzie słońca prezentował się tak
Informuje wszem i wobec że wszystkie thuję się przyjęły,brąz znikł i nabrały wigoru oraz młodych gałązek -prócz jednej oberwało się jej kamieniem od Bogusia ale zobaczę może ją uratuję hm...
Miło mi było poznać kolejną ogrodniczkę z niebanalnymi metodami uprawy roślin ( te sadzone do góry nogami) na prawdę ciekawa jestem efektów. Za mile słowa ślicznie dziękuję.
Jolanka oczywiście, że Ci ukopię. Pomyślałam, że wzięłabym Ci do Pęchcina, ale jak będzie gorąco to one mogą tego nie przeżyć podczas gdy my będziemy zwiedzać ogród i robić zakupy. Umówimy się chyba osobno, na razie niech może jeszcze podrosną, bo malusie są: