Inka ta jedna hakone posadzona (w tle małe ubiegłoroczne):
A kiedy wstałam po zrobieniu powyższych zdjęć, obiektyw poszedł trochę w bok i... no jaki piękny kret mutant u mnie był. Pod murkiem góry piachu z miejsca na róże, bliżej po środku zdjęta darń przysypana piachem z tej nowej rabaty. Parę taczek do wywiezienia jest, ale wiem że inni mają gorzej, więc się nic a nic nie uskarżam. Po prostu trzeba wywieźć i już
Są zupełnie inne.I kwiaty i krzew. Trudno porównywać, bo są to młode krzewy i rosną na różnych stanowiskach. Lady of S. na południowej ścianie, a H. Rostock na zachodniej.
Lady S. kwiaty większe.. inny kolor (pomarańczowo-różowy), inna budowa, bardziej pastelowy i przenikający się, krzew większy i taki rozczochrany (to mi się mniej podoba).
Hansestadt Rostock - kwiaty bardziej zwarte, kolor żółto-pomarańczowy-morelowy, krzew zwarty, niższy, liście ciemnozielone i błyszczące (ładniejsze)
Kwitnie później i dłużej, ale to może być kwestia stanowiska.. dlatego to jest dyskusyjne,. Południowa ściana niszczy róże..
Przepraszam ale jutro poodpowiadam wszystkim zagladajacym do mnie a teraz trochę zdjęć powstawiam.
Wstawiam fotki róży angielskiej Grace którą kupiłam dla Kasi- Kindzi zebym wiedziała jak wyglada bo moze mi sie zechce kupić w przyszłości
Ja już jak automat działam, i dlatego mi tak trudno po kolei czynności opisywać, a najczęściej zapominam o istotnych drobiazgach napisać.
Jak o tym potrząsaniu kwiatków w celu zapylenia. Krasnalka Natalka równa z pomidorami! Szybko rośnie! Ale jutro pewnie i kolejna krasnalka zrówna się z pomidorkami.
Kwiatki dla Was panienki od hosty!
To chyba jednak nie był do końca dobry pomysł posadzić Lavender Ice przed żółtymi różami przy tarasie. One są jednak zbyt różowe, wyobrażałam sobie ich kolor zupełnie inaczej.