Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 23:57, 09 cze 2016

Inka ta jedna hakone posadzona (w tle małe ubiegłoroczne):

A kiedy wstałam po zrobieniu powyższych zdjęć, obiektyw poszedł trochę w bok i... no jaki piękny kret mutant u mnie był. Pod murkiem góry piachu z miejsca na róże, bliżej po środku zdjęta darń przysypana piachem z tej nowej rabaty. Parę taczek do wywiezienia jest, ale wiem że inni mają gorzej, więc się nic a nic nie uskarżam. Po prostu trzeba wywieźć i już

KasiaW76 00:05, 10 cze 2016

ciagle sie zastanawiam nad takimi nierownosciami rabaty bo obecnie mam linie prosta i ciagle mie czegos w niej brakuje...

moje hakone ma wiecej cienia porzez co zachwyca mnie swoim wyglądem
Zana 08:30, 10 cze 2016

Kasiu za rozchodnikami będzie jeszcze kawał darni zdejmowane, dalszy ciąg aż do bramy dopiero będzie powstawał. Do charakteru całości linie proste u mnie nie pasują, ale u Ciebie jak najbardziej! Mnie się proste, kanciaste rabaty baardzo podobają. Hakone w tym miejscu będzie miała u mnie też sporo cienia, dopiero późnym popołudniem dociera tu trochę słońca. Liczę, że będzie troszkę bardziej w limonkę szła a nie żarówiasty żółty odcień.
zoja 08:38, 10 cze 2016

pracowity krecik u Ciebie gościł
miło się patrzy na Twój ogród ciekawa jestem co jeszcze w tym roku wymyslisz
Kacha123 08:41, 10 cze 2016

Bardzo mi się podoba Twój ogród, nie wiem jak go sklasyfikować - przytulny? sielski? baśniowy? Patrząc na te rabaty czuje się taki błogi spokój, wszystko wydaje się takie spójne z naturą i otoczeniem. Może "Zaczarowany Ogród"?
Kawa 09:00, 10 cze 2016

Zana napisał(a)

mimo "kreta" bardzo mis ie to podoba
AgataBC 10:43, 10 cze 2016

Zana napisał(a)
Parę taczek do wywiezienia jest, ale wiem że inni mają gorzej, więc się nic a nic nie uskarżam. Po prostu trzeba wywieźć i już

Jak szybko pozytywne myślenie wróciło
(Kiedyś jednak usłyszałam mądre słowo, żeby "nie ważyć prób". Każdy ma problemy na swoją głowę. Dobrze myśleć, że inni mają gorzej ale czasami nad swoimi problemami też trzeba ponarzekać).

A co do odległości to rozchodniki na pierwsze dwa sezony ok.-w trzecim najwyżej sobie podzielisz. W piasku szybko się mnożą. Kukliki mogą być ciut bliżej siebie-chyba, że już masz spore kępki.
A jeśli chodzi o tą przekątną to 40cm to chyba trochę za mało..ale to najwyżej kukliki w obronie "wyleją" się na trawę-na czas kwitnienia Stardusta. Parasol rozchodnika na jesień się rozwala na boki i zabiera dużo miejsca. Może się mylę, sama zaobserwujesz w czasie.
jolanka 13:29, 10 cze 2016

Aniu, piękne dzięki za spotkanie Jesteście wspaniałą rodzinką (Filutek też ).
Kiedy wypakowałam doniczki, eM - zareagował : Oooo, tyle tego Całuski dla Ciebie i reszty
Psiamama 18:36, 10 cze 2016

Strony u Ciebie pędzą Ty kopiesz po rabatach ganiasz matko jaki ruch zdjęcia to wiesz... nie będę się i innych powtarzać, ale nie wiem to te brzozy czy światło masz tam takie że to jakoś tak magicznie wygląda nawet jak okopy na rabacie zrobisz
jazzy 19:17, 10 cze 2016

Ścięłaś już czochy? Czy jutro?