Albo do hortensji bym dosadziła ... kurcze mam sto mysli na minutę
A jaka jest najniższa odmiana piwonii w kolorze różowym lub bladoróżówym, ewentualnie bordowawym?
Na sloncu kwitnie dlużej i ładniej, ale w cieniu tez dała rade. Jak dzwonki kwitnie ale ile nie pamietam. Pojedyncze kwiaty ma cale lato. U mnie te dzwonki pozerały róże...
To i ja chętnie przeczytam,bo rozum mój opiera się przed różami ale serce....No tak mi się podobaja,że może jakąś niekłopotliwą bym sobie sprawiła ,bo mam tylko the Fairy . Dopiero otwieraja pączki,wiem,że są najpospolitszymi z pospolitych ale i tak mnie cieszą chodzę zaglądam i uśmiecham się do nich .
Są zupełnie inne.I kwiaty i krzew. Trudno porównywać, bo są to młode krzewy i rosną na różnych stanowiskach. Lady of S. na południowej ścianie, a H. Rostock na zachodniej.
Lady S. kwiaty większe.. inny kolor (pomarańczowo-różowy), inna budowa, bardziej pastelowy i przenikający się, krzew większy i taki rozczochrany (to mi się mniej podoba).
Hansestadt Rostock - kwiaty bardziej zwarte, kolor żółto-pomarańczowy-morelowy, krzew zwarty, niższy, liście ciemnozielone i błyszczące (ładniejsze)
Kwitnie później i dłużej, ale to może być kwestia stanowiska.. dlatego to jest dyskusyjne,. Południowa ściana niszczy róże..