Terenia pewnie bym i ja rozmnożyła tylko gdzie to sadzić?
Na igiełkowej mam posadzone dwie Annabell zwykłe te z Castoramy i pięknie rosną. Obcięłam je, żeby się dobrze zakorzeniły i puszczają pędy.
Pamiętasz moje marne po posadzeniu Annabell Strong? Też je obcięłam i super rosną, nawet kwitną. Mogłam je jeszcze wcześniej ściąć, zaraz po posadzeniu, bo tak mi radzili w szkółkach.
Ach Strong Annabell w obwódce bukszpanowe pięknie będą się prezentowały. Madżenka tak ma i bajkowo to wygląda.
Znasz wątek Joli "Ogród wśród pól i wiatrów"? Zajrzyj, wstawiła Jola fotki. Też ma mega hortki i bukszpany.
U mnie w przedogródku w towarzystwie rozplenic Z wiadomych względów obwódki bukszpanowej mieć nie mogę.
Świetną wycieczke miałas. Dzieki za inne spojrzenie na ogrody dziewczyn.
Jankosi nalezy sie klaps za to, ze nie dzieli sie z nami takim pieknym ogrodem. Podczytuję jej bloga i tez niewiele szerszych kadrów pokazuje
Ps. Munstead i Minerva zdecydowanie do siebie nie pasuja. To trudny kolor do połaczenia. Mi nawet nie pasuje do Burgundy
Sebek purpury w drzewach uwielbiam. Jak będziesz prowadził pisardi? Swobodnie , w kule , inna forme?
Czy możesz rozrysować te purpury na rabacie? Zdecydowanie najbardziej z nich uporządkowana to Ascot, w tym roku w rankingu wyprzedziła u mnie Munstead Wood. Ascot to zdecydowanie najzdrowsza róza w moim ogrodzie. Mimo codziennego traktowania zraszaczami trawnika nie łapie jenplamistosc a wszystko wkoło chore. MW co roku łapie plamistoscale ale mneij radyklanie niz Williama
Szekspir jest cudowny ale... wielki i u mnie ma wiotkie rozlazłe pędy , na szczęści zaplanowałam dla niego duzo miejsca
Z róz kompaktowych polecam tez Heidi Klum i Old Port, maja nietypowy kolor w lekkim fiolecie i pionowy pokrój. W podobnym kolorze jest rownie purple Eden. Sa mniejsze od Ascot ale dodam tylko, ze Ascot jest malinowa i dopiero potem przechodzi w purpure.
W tym roku moje serce podbił równie JW Goethe za pokroj (pionowy) i ilosc kwiatow na jednym pędzie. Ale jest wyzszy do Ascot.
Testuje tez Gardeners Friend, jest piekna, zwarta ale w drugim seoznie nadal słabo kwitnie. Prince miał byc cudowny ale u mnie choruje 3 rok, musze kupic nową sadzonkę lub go orzesadzić
I wazna rzezc purpury aby byłu odpowiednio wyeksponowane powinny miec jasniejsze tło w plecach np Morning Light lub bladorózowe roze
Justynko podkaszarka musi mieć przekręcaną osłonę co umożliwia ciecie w pionie. Tez tego nie wiedziałam dopóki Noemi nie zdradziła mi tajemnicy. W godzinę M zużył 4 żyłki i zrobił kanciki bo żyłka sie bardzo rwie na kostce granitowej. Mysle ze kilka rund z powtórka i nabierze wprawy
Stresu z powodu trawnika nie mam najwyzej kupie z roliki na ten kawałek i będę miała wzorcowy trawniczek. W tym miejscu miało byc wyżwirowane miejsce na pergolę, tez nad tym myślę..
Kanciki nawet przy kostce trzeba robic, bo trawa strasznie przerasta i włazi na rabaty
Asia to najzwyklejsza podkaszarka żyłkowa tylko z osłona obrotowa, ktora umożliwia ciecie w pionie. W Catsroramie mozesz taka kupić juz od 98 zł. My kupiliśmy MAC i M miał wczoraj świetna zabawę. Do tej pory tez zawsze uważał, źe to głupota, bo noż ro kancików na obrzeżach sie nie sprawdza, nozyce uszkodziliśmy... A wczoraj stwierdził o widac wreszcie obrzeża
Na dodatek chwasty za płotem tez zostały uśmiercone