Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 09:43, 15 sie 2016

Do góry
Irenka parła, zbiła rewolucję i wypadła
Czekam zatem na więcej zdjęć zdołowanych zmian
Ogród Mirelli 07:29, 15 sie 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
Mirellka Anabell fajnie się dzieli ja z jednej w zeszłym roku zrobiłam 4 sadzonki w tym roku może nie są wielkie krzaki ale nabierają masy i ciągle puszczają nowe pędy. Jak najbardziej na igiełkowej dałabym anabell. Ja do przedogródka zamówiłam strong 2 sztuki i mają przelewać się przez obwódkę bukszpanową.

Terenia pewnie bym i ja rozmnożyła tylko gdzie to sadzić?

Na igiełkowej mam posadzone dwie Annabell zwykłe te z Castoramy i pięknie rosną. Obcięłam je, żeby się dobrze zakorzeniły i puszczają pędy.
Pamiętasz moje marne po posadzeniu Annabell Strong? Też je obcięłam i super rosną, nawet kwitną. Mogłam je jeszcze wcześniej ściąć, zaraz po posadzeniu, bo tak mi radzili w szkółkach.

Ach Strong Annabell w obwódce bukszpanowe pięknie będą się prezentowały. Madżenka tak ma i bajkowo to wygląda.
Znasz wątek Joli "Ogród wśród pól i wiatrów"? Zajrzyj, wstawiła Jola fotki. Też ma mega hortki i bukszpany.

U mnie w przedogródku w towarzystwie rozplenic Z wiadomych względów obwódki bukszpanowej mieć nie mogę.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 23:30, 14 sie 2016

Do góry
Pierwsze kłosy miskantów, przebarwiające się klony?
Czyli za chwilę czeka nas spektakl Twoich klonów
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:20, 14 sie 2016

Do góry
Pięknie kwitną Twe róże. Aniu
Ile razyw. Sezonie kwitnie Twoja Rapsody in Blue, dwa razy?
Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:16, 14 sie 2016

Do góry
Postanowiłam zostawic wyłacznie takie róze, ktore maja regularny pokroj, reszte będę eliminować

Nie planuje bawic sie w zadne kulkowanie, bo jak róze nie będą wpsólpracowac to jezowki i trawy je zastąpią bo nie grymaszą !
Rododendronowy ogród II. 22:50, 14 sie 2016

Do góry
Zdjęcie modraszki zachwycajace
Tu ma być ogród :) 22:46, 14 sie 2016

Do góry
Miłego imprezowania
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:39, 14 sie 2016

Do góry
Pojawiasz sie i znikasz a ja tęsknie za Twymi rózami
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 22:37, 14 sie 2016

Do góry
Świetną wycieczke miałas. Dzieki za inne spojrzenie na ogrody dziewczyn.
Jankosi nalezy sie klaps za to, ze nie dzieli sie z nami takim pieknym ogrodem. Podczytuję jej bloga i tez niewiele szerszych kadrów pokazuje

Ps. Munstead i Minerva zdecydowanie do siebie nie pasuja. To trudny kolor do połaczenia. Mi nawet nie pasuje do Burgundy
Coś jeszcze, coś więcej... 09:52, 14 sie 2016

Do góry
Sebek purpury w drzewach uwielbiam. Jak będziesz prowadził pisardi? Swobodnie , w kule , inna forme?

Czy możesz rozrysować te purpury na rabacie? Zdecydowanie najbardziej z nich uporządkowana to Ascot, w tym roku w rankingu wyprzedziła u mnie Munstead Wood. Ascot to zdecydowanie najzdrowsza róza w moim ogrodzie. Mimo codziennego traktowania zraszaczami trawnika nie łapie jenplamistosc a wszystko wkoło chore. MW co roku łapie plamistoscale ale mneij radyklanie niz Williama
Szekspir jest cudowny ale... wielki i u mnie ma wiotkie rozlazłe pędy , na szczęści zaplanowałam dla niego duzo miejsca

Z róz kompaktowych polecam tez Heidi Klum i Old Port, maja nietypowy kolor w lekkim fiolecie i pionowy pokrój. W podobnym kolorze jest rownie purple Eden. Sa mniejsze od Ascot ale dodam tylko, ze Ascot jest malinowa i dopiero potem przechodzi w purpure.
W tym roku moje serce podbił równie JW Goethe za pokroj (pionowy) i ilosc kwiatow na jednym pędzie. Ale jest wyzszy do Ascot.
Testuje tez Gardeners Friend, jest piekna, zwarta ale w drugim seoznie nadal słabo kwitnie. Prince miał byc cudowny ale u mnie choruje 3 rok, musze kupic nową sadzonkę lub go orzesadzić

I wazna rzezc purpury aby byłu odpowiednio wyeksponowane powinny miec jasniejsze tło w plecach np Morning Light lub bladorózowe roze
Typografia ogrodu 09:42, 14 sie 2016

Do góry
Napisałam u mnie o podkaszarce.
Kurcze musz jakis wianek wreszcie zrobic, bo jak zdjęłam Twoj bożonarodzeniowy to do poziomu nie moge dorównać
Mała Eleczka 09:40, 14 sie 2016

Do góry
Przeczytałam obite oko
Macham Aga, pokaz jeszcze zdjecia ogrodu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:37, 14 sie 2016

Do góry
Piekny ogród, chyba nie tylko wianek to twoja robota
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 09:34, 14 sie 2016

Do góry
Moja GOspel ewidentne ma słaby krzaczek, bo jeśli mnie zaszczyci jednym kwiatem to będzie cud

Tradescant ma piekne kwiaty, konkuruje w tym zakresie z Munstead Wood ale nie dorównuje jej obfitością i długością kwitnienia
Blyxa i elipsa 09:28, 14 sie 2016

Do góry
Myslisz ze lawenda sie ukorzeni? Kurcze tyle fajnych ścinek mojen ulubionej lawendy miałam i wywaliłam. Jesli przetrwa zime zrobie za rok

Co to za plozace wrzosy, swietne są. Nie mam ani jednego wrzosy ale takie bym kupiła
Doświadczalnia bylinowo-różana 09:24, 14 sie 2016

Do góry
Ktore róze i dlaczego wywalisz? Ciekawa jestem doswiadczeń
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:22, 14 sie 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
u mnie też wycinanki w planie ....ale nie wiem czy tak prosto pójdzie mi wycinanie kancików.

podkaszarką? chyba musisz instruktarz zrobić bo moja podkaszarka jet jakaś inna coś mi zie wydaje ze się nie nadaje

Justynko podkaszarka musi mieć przekręcaną osłonę co umożliwia ciecie w pionie. Tez tego nie wiedziałam dopóki Noemi nie zdradziła mi tajemnicy. W godzinę M zużył 4 żyłki i zrobił kanciki bo żyłka sie bardzo rwie na kostce granitowej. Mysle ze kilka rund z powtórka i nabierze wprawy

Jutro zrobie fotorelacje i wkleję w watku
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:16, 14 sie 2016

Do góry
blyxa napisał(a)
Nadrobiłam zdjęcia. Trawki w donicach mnie urzekły. Bardzo samolubnie się ucieszyłam, że nie tylko ja mam problem z trawnikiem. Ale tak poważnie to współczuję i roboty i frustracji.
Co do cięcia to też mam zaległości a pewnie do roboty jakaś 1/4 tego co u Ciebie. Więc podziwiam, ze ogarniasz I podziwiam, zę robisz kanciki przy kostce. Ja bojkotuje

Stresu z powodu trawnika nie mam najwyzej kupie z roliki na ten kawałek i będę miała wzorcowy trawniczek. W tym miejscu miało byc wyżwirowane miejsce na pergolę, tez nad tym myślę..
Kanciki nawet przy kostce trzeba robic, bo trawa strasznie przerasta i włazi na rabaty
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 09:13, 14 sie 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Marzenia ja namiar na to cudo do kantów poproszeni.choć jak kiedyś usluszal że niebdosz że krawężniki chce to jeszcze kanty przy nichbwycinac...? ale kiedyś będę się już mysle w ogrodzie nudzic to co tam.powycinam sobie

Asia to najzwyklejsza podkaszarka żyłkowa tylko z osłona obrotowa, ktora umożliwia ciecie w pionie. W Catsroramie mozesz taka kupić juz od 98 zł. My kupiliśmy MAC i M miał wczoraj świetna zabawę. Do tej pory tez zawsze uważał, źe to głupota, bo noż ro kancików na obrzeżach sie nie sprawdza, nozyce uszkodziliśmy... A wczoraj stwierdził o widac wreszcie obrzeża

Na dodatek chwasty za płotem tez zostały uśmiercone
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies