Dziękuję. Uwielbiam wcześnie rano wyjść do mojego ogrodu, gapić się na rabaty, siedzieć na tarasie i podziwiać rośliny.
Wieczory przy cykaniu świerszczy też są fajne
Terenia pewnie bym i ja rozmnożyła tylko gdzie to sadzić?
Na igiełkowej mam posadzone dwie Annabell zwykłe te z Castoramy i pięknie rosną. Obcięłam je, żeby się dobrze zakorzeniły i puszczają pędy.
Pamiętasz moje marne po posadzeniu Annabell Strong? Też je obcięłam i super rosną, nawet kwitną. Mogłam je jeszcze wcześniej ściąć, zaraz po posadzeniu, bo tak mi radzili w szkółkach.
Ach Strong Annabell w obwódce bukszpanowe pięknie będą się prezentowały. Madżenka tak ma i bajkowo to wygląda.
Znasz wątek Joli "Ogród wśród pól i wiatrów"? Zajrzyj, wstawiła Jola fotki. Też ma mega hortki i bukszpany.
U mnie w przedogródku w towarzystwie rozplenic Z wiadomych względów obwódki bukszpanowej mieć nie mogę.
Mirellka ja jeszcze mam pole do popisu oj mam w pierwszej części ogrodu została mi rabata jeszcze jedna do zrobienie ( wzdłuż szmaragdów za kamieniem) myślę,że dopiero w przyszłym roku wiosna ją skonstruuję teraz ją przekopałam nawiozłam obornika i ziemi niech się wszystko przerobi.
Anabellki lubią cięcie i widać na zdrowie im to wychodzi będziesz miała przedogródek z efektem woow
Muszę zajrzeć do Joli,ale to dopiero jutro dziś jeszcze jesteśmy nad morzem w drodze powrotnej chcemy wjechać do ogrodów Hortulus i już się bardzo cieszę
Kasiu kolekcję jeżówek mam, taki jeżówkowy misz - masz. Nie mogłam się zdecydować, więc kupiłam wszystkie, które mi się podobały Ciekawe jak to będzie wyglądało w przyszłym roku.
Zbyszku z tymi pędzonymi roślinami to tak bywa, potrzebują czasu.
Moje Strong Annabell też były pędzone, ale teraz widzę, że już dobrze rosną. Obcięcie ich dużo dało