Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

kasja83 21:29, 14 sie 2016

MirellaB napisał(a)
Miłej niedzieli

No bukiecik piękny, pewnie wszystko zerwane u siebie
jolanka 22:08, 14 sie 2016

Mirelko, piekne skladasz życzenia niedzielne Bukiet robi wrażenie
MirellaB 07:20, 15 sie 2016

gobasia napisał(a)
pooglądałam ,powzdychałam....no cóż pięknie jest

Dziękuję. Uwielbiam wcześnie rano wyjść do mojego ogrodu, gapić się na rabaty, siedzieć na tarasie i podziwiać rośliny.
Wieczory przy cykaniu świerszczy też są fajne
MirellaB 07:29, 15 sie 2016

olga80 napisał(a)
Mirellka Anabell fajnie się dzieli ja z jednej w zeszłym roku zrobiłam 4 sadzonki w tym roku może nie są wielkie krzaki ale nabierają masy i ciągle puszczają nowe pędy. Jak najbardziej na igiełkowej dałabym anabell. Ja do przedogródka zamówiłam strong 2 sztuki i mają przelewać się przez obwódkę bukszpanową.

Terenia pewnie bym i ja rozmnożyła tylko gdzie to sadzić?

Na igiełkowej mam posadzone dwie Annabell zwykłe te z Castoramy i pięknie rosną. Obcięłam je, żeby się dobrze zakorzeniły i puszczają pędy.
Pamiętasz moje marne po posadzeniu Annabell Strong? Też je obcięłam i super rosną, nawet kwitną. Mogłam je jeszcze wcześniej ściąć, zaraz po posadzeniu, bo tak mi radzili w szkółkach.

Ach Strong Annabell w obwódce bukszpanowe pięknie będą się prezentowały. Madżenka tak ma i bajkowo to wygląda.
Znasz wątek Joli "Ogród wśród pól i wiatrów"? Zajrzyj, wstawiła Jola fotki. Też ma mega hortki i bukszpany.

U mnie w przedogródku w towarzystwie rozplenic Z wiadomych względów obwódki bukszpanowej mieć nie mogę.
olga80 07:49, 15 sie 2016

Mirellka ja jeszcze mam pole do popisu oj mam w pierwszej części ogrodu została mi rabata jeszcze jedna do zrobienie ( wzdłuż szmaragdów za kamieniem) myślę,że dopiero w przyszłym roku wiosna ją skonstruuję teraz ją przekopałam nawiozłam obornika i ziemi niech się wszystko przerobi.
Anabellki lubią cięcie i widać na zdrowie im to wychodzi będziesz miała przedogródek z efektem woow
Muszę zajrzeć do Joli,ale to dopiero jutro dziś jeszcze jesteśmy nad morzem w drodze powrotnej chcemy wjechać do ogrodów Hortulus i już się bardzo cieszę
MirellaB 07:52, 15 sie 2016

Kacha123 napisał(a)
Ale ślicznie u Ciebie. I jaka imponująca kolekcja jeżówek Ci się już zebrała.
Moje róże trochę zaniedbane przez urlop, ale mam nadzieję, że się zbiorą.

Kasiu kolekcję jeżówek mam, taki jeżówkowy misz - masz. Nie mogłam się zdecydować, więc kupiłam wszystkie, które mi się podobały Ciekawe jak to będzie wyglądało w przyszłym roku.

MirellaB 07:56, 15 sie 2016

_Martini_ napisał(a)
Cześć, przychodzę od siebie do Ciebie
O raju!! Oglądam zdjęcia i coraz większe oczy robię. Cudnie masz. Tyle kwiecia pięknego. Mialam tyle pytań i już połowę zapomniałam

Przy różowej hortensji padlam na kolana. I wreszcie widzę jeżowki w kamyczku (myślałam tak zrobić u siebie).

No i nie mów, że przez to zdjęcie zaproszę rozchodniki do swojego ogrodu. Do tej pory w ogóle nie rozumialam zachwytu nad nimi, ale te ujęcia makro są boskie.

Witaj na moim wątku
Jeżówki w kamyczki spokojnie dadzą radę. U mnie tylko jedno rabata nie ma kamyczka.

Różowe hortensje ogrodowe w tym roku są najbardziej marne jak tylko pamiętam. Wiosenne przymrozki niestety je podniszczyły

Rozchodniki warto mieć. Tyle odmian, tyle kolorów, piękne są
MirellaB 08:04, 15 sie 2016

zbigniew_gazda napisał(a)
Też pooglądałem roślinki. No cudnie masz Mirello. Ogród nabiera masy. Też nie jestem zadowolony z Moich "bobo". Na 8 krzewów - zakwitł 1 (słownie jeden). Gdzieś wyczytałem ze adaptacja po szklarniowym pędzeniu trochę potrwa - oby.

Zbyszku z tymi pędzonymi roślinami to tak bywa, potrzebują czasu.
Moje Strong Annabell też były pędzone, ale teraz widzę, że już dobrze rosną. Obcięcie ich dużo dało

MirellaB 08:08, 15 sie 2016

kasja83 napisał(a)
I tak jeszcze jak studiuję fotki-to nie wiem czy nie zostawiłam sobie za mało miejsca przy rozplenicach na szambowej.

Rozplenice fajnie wyglądają jak mają dużo miejsca i prezentują się w pełnej okazałości. U mnie zdecydowanie za miłe odległości
MirellaB 08:11, 15 sie 2016

anabuko1 napisał(a)
Kurcze już rozchodniki w pakach??
Swoim się nie przyjrzałam .
Oj, jak one kwitna, to juz jesień jakby pukała

Ania u innych widziałam już kwitnące
Jesień zbliża się dużymi krokami. Mi to nie przeszkadza, lubię jesień