Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 22:46, 17 lip 2015

Do góry
Miskanty, jeżówki i floksy rozkręcają się więc do znudzenia będą

Dwa ogrody 00:00, 17 lip 2015

Do góry
Fotki róż poproszę
Moja pysznogłówka też jeszcze w pączkach - ciekawa jestem koloru. nie widziałam jasno różowej pysznogłówki
A moje floksy dopiero startują - u ciebie przekwitają
Dwa ogrody 23:30, 16 lip 2015

Do góry
Iwk4 ta róża to świeży zakup, przyjechały do mnie dzięki uprzejmości Gochy
Teasing Georgia, Lady off Shalot, Crown Princess Margarete, Jubilee Celebration. Podobna do Margarete rośnie u mnie od jesieni, ale nie mam pewności, że to te same. Tak że wiedza na ich temat raczej skromna. U Vivy widziałam i wąchałam Teasing Georgię, pięknie pachnie, duża poszukam fotki i wstawię, jeśli chcesz. Będą zmiany na rabacie właśnie ze względu na te róże będą na niej gwiazdami

te floksy kwitną już baardzo długo

kolejny kolor pysznogłówki, lada chwila zakwitnie moja z siewu, zastanawiam się, czy będzie biała w tle rozwary

i takie z siewu cudeńka rati............bida faktycznie, jakieś malusieńkie

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 08:12, 16 lip 2015

Do góry
Mira, u mnie jak w kalejdoskopie, na podjeździe ciągle stoją jakieś doniczki, moje, klientów, zapasowe...różne.
Aktualnie mam ostróżki lekko fioletowe z niebieską (uwaga : niebieską obwódką płatka) I lekko fioletowe i granatowe z białym oczkiem. Mam też kolorowe floksy i trochę traw. Prawie preriowa rabatka

W ogródku Iwony 07:29, 16 lip 2015

Do góry
A u mnie floksy posadzone wiosną jeszcze nie kwitną. Liliowce super u mnie tylko pospolite gatunki.
Handmade by Elka 22:51, 15 lip 2015

Do góry
A tak w ogóle czekam na hortensje, podziwiając floksy. Kilka duzych ujęć. W pustym jescze ogrodzie te wygladają lepiej
W ogródku Iwony 22:30, 15 lip 2015

Do góry
Cudne floksy i liliowce Te babcine floksy rosną u mojej pacjentki po obu stronach ścieżki. Stałam dzisiaj dobrą chwilę wchłaniając ich zapach
W ogródku Iwony 22:22, 15 lip 2015

Do góry
Iwonko, wszystkie kwiatki piekne, ale najpiękniejsze floksy, u mnie łapały nieustająco mączniaka i się z nimi rozstałam, ale jak znam życie kiedyś do mnie powrócą
W ogródku Iwony 21:58, 15 lip 2015

Do góry
Floksy - uwielbiam ich zapach, rosną na jednej rabacie z liliami, więc zapach jest podwójny

Blue Paradise

Biały -NN

Różowy - stara odmiana, z ogródka babci. Ten pachnie najmocniej.

Twister

Przyjazny ogród 21:20, 15 lip 2015

Do góry
Floksy i werbena patagońska z prosem rózgowatym o bordowo zakończonych końcówkach liści.

Werbena i miskant 'Cabaret'

Zapomniałem nazwę tej trawy, sprawdzę i wstawię.

Ogród w cieniu brzozy 11:23, 15 lip 2015

Do góry
Paniprzyrodo, blat wykonany własnoręcznie przez M., więc tylko nóżki mogą być identyczne bo kupione. Miałam kiedyś wiklinowe stołeczki ale się już rozleciały.
Pamiętam jak się pięknie floksy rozrastają ale teraz u mnie są wyjadane i z góry i z dołu, ostatnio jeden zadołowałam w donicy bo jak tu nie kupować nowych odmian?

Przemku skwar był, teraz ma być nowa fala, na szczęście popadało.
Nie mam systemu nawadniajacego, konewka albo wąż i latanie po ogródku, trawnika nie podlewam, w taką suszę wygląda nie najlepiej.
Żeniszki nie, ale taka lewkonia Lolita może Cię za rok zainteresuje?

Mirko, Sylwio oglądałam żeliwne, noga taka jest, ale szukam coś trochę prostszego, lżejszego w odbiorze.

Ewo, wiem, ja też lubię fotki i zawsze mi mało, a blog nie mój, ktoś ma chyba podobny ogród?
Ewo, Ty nie tylko marzysz ale i działasz, konsekwetnie do przodu. Czy masz różę Pirouette, jeśli nie to pomyśl o niej, zdrowa i kwitnąca.

Z drugiej strony.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 09:37, 15 lip 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Floksy pamiętaj uszczykiwać.. wtedy dłużej kwitną.. bo nie kwitną wszystkie na raz tylko są rozłożone w czasie. Zresztą jedne u mnie już przekwitają a inne dopiero w pąkach..

A z odętką tez tak można?
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 15:15, 14 lip 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Reniu, masz 2x większy ogródek niż ja. Zdecydowałam że muszę posprzątać, a roślin nie wywalam tylko przesadzę za płot Prawie jakbym wywaliła, ale jednak nie Z przodu może bardziej porządnie będzie Floksy szybko łapią mączniaka, rozłażą mi się po rabacie, schną od dołu i mają w tej chwili łyse łodygi i generalnie są za wysokie - jestem na nie. Do rozchodników nic nie mam, ale nie zachwycają - mnie Miejsce przeznaczam na rośliny które mnie zachwycają Rozchodników większość rozdałam, zostały jakieś resztki pod brzoskwinią, plus podzielona na 3 odm. Matrona - ta byłaby ładna, ale jakieś wiotkie te pędy, po deszczu pokrzywione, nie. Są ładniejsze rośliny

Co Ci się stało? Karolina ... Ty to Ty?
Taka nagła zmiana? ... no nie wierzę
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 12:18, 14 lip 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Reniu, masz 2x większy ogródek niż ja. Zdecydowałam że muszę posprzątać, a roślin nie wywalam tylko przesadzę za płot Prawie jakbym wywaliła, ale jednak nie Z przodu może bardziej porządnie będzie Floksy szybko łapią mączniaka, rozłażą mi się po rabacie, schną od dołu i mają w tej chwili łyse łodygi i generalnie są za wysokie - jestem na nie. Do rozchodników nic nie mam, ale nie zachwycają - mnie Miejsce przeznaczam na rośliny które mnie zachwycają Rozchodników większość rozdałam, zostały jakieś resztki pod brzoskwinią, plus podzielona na 3 odm. Matrona - ta byłaby ładna, ale jakieś wiotkie te pędy, po deszczu pokrzywione, nie. Są ładniejsze rośliny

Jak się chcesz pozbyć rozchodnikow to ja przyjmę z otwartymi ramionami
Potrzebuje jeszcze sporo

Budleję tez właśnie będę sadzić
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:34, 14 lip 2015

Do góry
monteverde napisał(a)
przypomina mi border music ale jeszcze nie rozwinięty to trudno powiedzieć buziolki

Aniu nie wiem, ten liliowiec miał tylko symbol i mam wrażenie, że co rok inaczej wygląda
u wszystkich kwitną floksy, a moje na patelni i takie stadium

a tu floksy od Gosi ciocibędą kwitnąć

Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:32, 14 lip 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
Dzięki, miałam plan i chciałam się upewnić czy dobrze kombinuje

Floksy pamiętaj uszczykiwać.. wtedy dłużej kwitną.. bo nie kwitną wszystkie na raz tylko są rozłożone w czasie. Zresztą jedne u mnie już przekwitają a inne dopiero w pąkach..

Chciałam zrobić nowe foto, ale deszcz mnie przegonił...

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 09:47, 14 lip 2015

Do góry
Agatek napisał(a)
Super, że spotkanie się Wam udało
a miałam jechać ech ...
fajnie bo każdego zauroczyło co innego i zdjęć masa do oglądania jest

żałuj - doznania węchowe zapamiętam na długo, wszędzie były floksy a one cuuudnie pachną

nie sfociłam uginających się stołów, przepysznych drożdżówek w rozmiarze XXL i mam niedosyt zdjęć z ogrodu

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 09:45, 14 lip 2015

Do góry
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 09:40, 14 lip 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
hehe, jak się uda, to zmienię tytuł wątku

Rośliny które zostają: (i tak strasznie ich dużo):

-umbraculifery
-hortensje
-róże
-powojniki
-ciemierniki
-hosty, rodgersje, tawułki, żurawki - na jednej rabacie częściowo cienistej wzdłuż podjazdu (zebrane z reszty ogrodu; jednolite hosty zostają tylko przy tarasie)
-bukszpany
-lawendowa obwódka
-trawy ozdobne, duża ilość rozplenicy - te które mam nadają się do podzielenia
-werbena patagońska
-klony japońskie
-ostrogowce, czosnki ozdobne, jarzmianki, niskie nowe szałwie od Finki jako dodatek do róż
-cebulowe wiosenne
-jeżówki ze znakiem zapytania

Za płot wywalam:
-budleja
-piwonie
-bodziszki
-szałwie wysokie
-orliki
-floksy
-rozchodniki
-pojedyncze egzemplarze różniaste

uff

Ja chcę kupić floksy a Ty wywalasz? ... i rozchodniki Ci się nie podobają? Nie wiem czym spowodowana ta totalna rewolucja?
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 09:09, 14 lip 2015

Do góry
hehe, jak się uda, to zmienię tytuł wątku

Rośliny które zostają: (i tak strasznie ich dużo):

-umbraculifery
-hortensje
-róże
-powojniki
-ciemierniki
-hosty, rodgersje, tawułki, żurawki - na jednej rabacie częściowo cienistej wzdłuż podjazdu (zebrane z reszty ogrodu; jednolite hosty zostają tylko przy tarasie)
-bukszpany
-lawendowa obwódka
-trawy ozdobne, duża ilość rozplenicy - te które mam nadają się do podzielenia
-werbena patagońska
-klony japońskie
-ostrogowce, czosnki ozdobne, jarzmianki, niskie nowe szałwie od Finki jako dodatek do róż
-cebulowe wiosenne
-jeżówki ze znakiem zapytania

Za płot wywalam:
-budleja
-piwonie
-bodziszki
-szałwie wysokie
-orliki
-floksy
-rozchodniki
-pojedyncze egzemplarze różniaste

uff
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies