Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Mała Eleczka 15:02, 11 sie 2016

Do góry
Ale pieknie. ... stipa boska
macham
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 11:59, 11 sie 2016

Do góry
Zielona napisał(a)
UFF... Siaku - cofnęłam się wczoraj baaaaardzo daleko... I wiesz... proste linie są fajniejsze... A zawartość Twoich mnie zachwyca. Bosko, Kasia! I ta stipa!
PS Drugi strzępek tez jakoś sobie radzi? Jestem przekonana, że wtedy wiatr je sponiewierał...

Dzięki MArta Miło mi że się podoba StipaTak, Mam swój łan

Strzepki ten co prawie padł wygląda teraz ładniej niż ten co był ok bo jest pełne nowych soczystych zielonych lisków
tak to był wiatr. goracy i silny i długotwały i uppał...wysuszyło go wtedy na wiór..
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:27, 11 sie 2016

Do góry
UFF... Siaku - cofnęłam się wczoraj baaaaardzo daleko... I wiesz... proste linie są fajniejsze... A zawartość Twoich mnie zachwyca. Bosko, Kasia! I ta stipa!
PS Drugi strzępek tez jakoś sobie radzi? Jestem przekonana, że wtedy wiatr je sponiewierał...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:58, 11 sie 2016

Do góry
Reniu u mnie w tym roku też stipa beznadziejne, nawet jeszcze nie kwitnie, a w zeszłym roku tak zachwycała. Nie wiem od czego to zależy bo posadziłem w tym samym miejscu.
Ogród - moje czwarte dziecko 09:57, 11 sie 2016

Do góry
a może taki układ

chciałabym wprowadzić kamyczki, bo na rabacie z lawendą też będą, chciałabym by te kamyczki szły wzdłuż wejścia, bo słabo nam rośnie tam trawa, jest lekki spadek i wiecznie się wypłukuje - potem zrobię zdjęcie frontu w całości

Martini ja tez myślę o tych begoniach czy podołam obrywać suche kwiatki, ale efekt wow murowany, więc chyba się skuszę, teraz każdy przechodzi i podziwa rabatę wzdłuż podjazdu - zwłaszcza gdy stipa ruszyła i wywaliła swoje pióropusze
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:57, 10 sie 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Ja z innej beczki bo się u Justynki dziwiłaś że stipa taka wysoka może być Jest bardzo wiele odmian na rynku i nie wszystkie są do siebie podobne U nas na forum najpopularniejsza to oczywiście Pony Tails i traktuje się ją jak jednoroczną Ja w tym roku zakupiłem stipę tirsa Longifolia zbliżoną wizualnie do Pony Tails ale w pełni zimującą w naszym klimacie bo naturalnie występuje na Ukrainie Jest jej jeden mankament Tak marnie u mnie rośnie że obawiam się że nic z niej nie będzie Coś jej nie służy tylko zastanawiam się co ? bo nie ma żadnych praktycznie wymagań glebowych I bądź tu mądry

No właśnie Przemek u mnie stipa ta zwykła Pony Tails też kiepsko rośnie i niby nie jest wymagająca a nie mogę sobie z nią poradzić ... miscanty dają radę, carexy również w tym evergold a nawet AM, nawet rozplenica kupiona maciupka pod koniec maja zaczyna kwitnąć a stipa, która tak bardzo mi się podoba nie rośnieJeśli chodzi o wysokość to jednak twierdzi się,że Pony tails o tyle jest lepsza od tych wyższych, że nie pokłada się tak bardzo ...

PS Jak odkryjesz co Twojej stipie nie służy to daj znać
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 21:47, 10 sie 2016

Do góry
Stipa na wietrze - uwielbiam ten widok
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:50, 10 sie 2016

Do góry
Marzenko dziękuję

Iwonko powiem Ci, że chyba mam ostanio ogrodu po wyżej dziurek w nosie, jakoś tak chyba za dużo tego, a brak pełnej swobody w działaniu mnie denerwuje, ale z tym tematem dam sobie już spokój.

Na bylinowej króluję teraz róż w różnych odcieniach, róże strajkują, stipa marna, hortensje nie chcą kwitnąć, traw nie ma, a te co są wybitnie kiepskie, pysznogłówki w tym roku okropne, ale ogólnie nie ma źle... jeszcze grzyb na buksach się panoszy

Gosiu jakoś trzeba, ale ciężko i chyba będziesz wiedzieć w czym tkwi problem, ale mniejsza już z tym
Od nowa ... na przekór wszystkim 11:23, 10 sie 2016

Do góry
Matka napisał(a)
Co tam u Żabci?przyszłam i już wiem

Stipa już kwitnie?

Limka mniam...mniam...

ale jakie Ty bonsai-czy topiar masz?no nosama ciachasz?

stipa kiwtnie, jedna sztuka reszta jakieś małe a wszystkie prawie na jednej rabacie rosną

no mam jakiegoś bonsajo-topiara własnoręcznie cięty z brzydkiego jałowca
Co z tym ogródeczkiem począć 09:39, 10 sie 2016

Do góry
za bukszpanem fajna byłaby stipa i kwiatki (sezozowo przetacznik, jażówka, wiosną narcyze)
pewnie namieszałam, więc całuję i pozdr.i lecę a ty myśl kobieto
Czasem słońce czasem deszcz 08:46, 10 sie 2016

Do góry

sianowata stipa
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 00:50, 10 sie 2016

Do góry
Ja z innej beczki bo się u Justynki dziwiłaś że stipa taka wysoka może być Jest bardzo wiele odmian na rynku i nie wszystkie są do siebie podobne U nas na forum najpopularniejsza to oczywiście Pony Tails i traktuje się ją jak jednoroczną Ja w tym roku zakupiłem stipę tirsa Longifolia zbliżoną wizualnie do Pony Tails ale w pełni zimującą w naszym klimacie bo naturalnie występuje na Ukrainie Jest jej jeden mankament Tak marnie u mnie rośnie że obawiam się że nic z niej nie będzie Coś jej nie służy tylko zastanawiam się co ? bo nie ma żadnych praktycznie wymagań glebowych I bądź tu mądry
Od nowa ... na przekór wszystkim 22:54, 09 sie 2016

Do góry
Co tam u Żabci?przyszłam i już wiem

Stipa już kwitnie?

Limka mniam...mniam...

ale jakie Ty bonsai-czy topiar masz?no nosama ciachasz?
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 22:47, 09 sie 2016

Do góry

Stipa w pół sucha, Hortki już się przebarwiają na różowo, a Lime Light w tym roku przez wiosenną suszę jest niższa niż poprzednio:

W Kruklandii 22:32, 09 sie 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

jak stipa może mieć metr?!!!

Nooo... bo ona jest większa od Pony Tails
W Kruklandii 22:29, 09 sie 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)

U mnie w donicy już ma ponad 1 m Czekam na kwiaty

jak stipa może mieć metr?!!!
W Kruklandii 21:28, 09 sie 2016

Do góry
babka napisał(a)
No i przegapiłam Twoje pierwsze arcydzieło nasz Van Goghu Ten grugi wcale nie wydaje mi się mroczny, raczej energetyczny, taki Twój Lampami mnie zabiłaś, zdolna dziłcha jesteś.

Po ogrodzie obchód zrobiłam i powtórzę za wszystkimi, że masz bogato i cudnie. Zwłaszcza brzozowa !!!!!!!!!!!!
I widzę, że rozchodniki u Ciebie też jeszcze nie kwitną a już się bałam, że tylko u mnie tak się ociągają. Za to stipę widzę kwitnącą masz ! ale to chyba nie ta odemnie co ? ta skubana cały czas ma leżące czupryny, za carex the beatles robi

Olu to jeden i ten sam obraz
Drugiego jeszcze się nie dorobiłam. Czekam na wenę. I czas...bo ostatnio planów duuuuużo, a czasu na wykonanie jakoś mało.

Rozchodniki jeszcze daaaaleko w tyle. U mnie dopiero rozplenice Hameln kotkują....a bezodmianowe nawet nie zaczęły.
NIby zimno i czuć jesień, ale rośliny jeszcze się trzymają.

Ta kwitnąca stipa to mi się wysiała z wielkiej stipy dostanej od AgieM
Twoja tak jak piszesz....rozłożysta i bez kwiatów jeszcze.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:04, 09 sie 2016

Do góry
Edytko aleś mi pomaśliła Staram się jak umiem, czasami udaje się coś ładnego zrobić ale tylko czasami Dziękuję

Johanka
, szalenie mi miło że trafiłaś do mnie zwłaszcza, że przybyłas z takimi komplementami Zaglądaj często

Mateuszu, tak właśnie myślałam o czymś poduchowym typu macierzanka, żagwin, rojnik ale jakoś tak bez przekonania ale teraz czytam, że Kasia podsunęła myśl by stipą podsadzić i to chyba strzał w dziesiątkę. Za rok będzie tam poletko jukowo stipowe . Dzięki Siaka :*
Rabatka z rozchodnikami i jeżówkami musi się wzbogacić o brązowe trawki zamiast leżącej stipy no i kilka roślin muszę stamtąd wykopać bo trochę taki bajzlownik tam straszy.

Funkia czy widać rumieniec, którym się zalałam ? Mów do mnie jeszcze
Dziękuję Ci bardzo za tak miły komentarz. Chętnie wpadłambym z rewizytą do Twojego ogródu, dlaczego nie masz jeszcze wątku ? Utwórz go koniecznie Buźka :*

Iwka, taka listewkowa pergola będzie po samą górę zasłaniała blachę nad donicą a druga będzie wisiała na ścianie za stołem. Tam będzie się pięła druga Giardina Zdaje się, że Ty taki ekran miałaś robić. Robi się ??

Juzia, stipa i juki ... nie wpadłąbym na to. Co ja bym bez was zrobiła dziewczyny i chłopaki ?
aaaa... popatrz na to. Może być? przesadziłam ?

Co z tym ogródeczkiem począć 12:23, 09 sie 2016

Do góry
Bukietowe u Ciebie wymiatają i te na tle cegły jak i na kopciuszkowej
Nie wiem gdzie te zmiany mają być bo czytam już trzeci raz Wasze posty i nie mogę załapać Wybacz tylko facetem jestem
Stipa Pony Tails w cieniu daje radę ale się mocno pokłada i nie wygląda to dobrze
Co z tym ogródeczkiem począć 12:12, 09 sie 2016

Do góry
Mirelko u ciebie też śliczne hortki

Juziek mało słońca to raz, a po drugie tam jest przeciąg, wyłoży się stipa na rozchodniki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies