Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród i co dalej

Ogród i co dalej

Monka 13:24, 15 sie 2016

anna_t napisał(a)
rewelacja Monika naprawdę
chyba najlepszy kontrast zrobi morning light a pod niwakiem dywan z kostrzewy, ale będzie czaaaad!

Myślę, że to fajny pomysł , ale ML można jeszcze sadzić czy już nie ? , bo Toszka coś pisała, że chyba do końca sierpnia ? i pytanie czy przeżyją zimę ?
Monka 13:31, 15 sie 2016

A może zamiast ML rubrum fireworks ? jako kontrast dla zieleni czy za duży ? bo tak ostatnio nosi mnie na czerwony za dużo u mnie tej zieleni chyba
Toszka 13:41, 15 sie 2016

ostatni dzwonek na sadzenie traw. Pytanie tylko czy ML nie będzie za wysoki.
Równie dobrze pod Niwaki możesz dać lawendę, szałwię niską, kompaktową + np. seslerię jesienną, w to stipa (na wiosnę posadzona). Musisz tylko pamiętać aby tak sadzić byś miała dojście na wypadek cięcia (czyli gdzie miała stopy postawić)
Jenak jak dla mnie bez sensu jest aranżować fragment tylko pod niwaki. Tam trzeba pomyśleć kompleksowo o rabacie, tak by w całości była spójna.
Toszka 13:42, 15 sie 2016

Monka napisał(a)
A może zamiast ML rubrum fireworks ? jako kontrast dla zieleni czy za duży ? bo tak ostatnio nosi mnie na czerwony za dużo u mnie tej zieleni chyba

rubrum nie zimuje. To lepiej języki Red Barona.
Monka 19:58, 15 sie 2016

Toszka napisał(a)
ostatni dzwonek na sadzenie traw. Pytanie tylko czy ML nie będzie za wysoki.
Równie dobrze pod Niwaki możesz dać lawendę, szałwię niską, kompaktową + np. seslerię jesienną, w to stipa (na wiosnę posadzona). Musisz tylko pamiętać aby tak sadzić byś miała dojście na wypadek cięcia (czyli gdzie miała stopy postawić)
Jenak jak dla mnie bez sensu jest aranżować fragment tylko pod niwaki. Tam trzeba pomyśleć kompleksowo o rabacie, tak by w całości była spójna.

Wiem ,że nie mogę aranżować jednej rabaty na tym ciągu gdzie są jeszcze choiny srebrne chcę właśnie dać lawendę za nią czerwony berbeys , nie wiem jaką odmianę zależy mi aby szybko rosła , więc pod niwaka może lawenda , ale dochodzi jeszcze kształt rabat , chyba jednak muszę wstawić zdjęcia poglądowe i projekt wstępny
Monka 20:00, 15 sie 2016

Toszka napisał(a)

rubrum nie zimuje. To lepiej języki Red Barona.

Toszko . ale red baron chyba pod niwaka ? bo mi chodzi o efekt jakby te zielone kule pływały w trawach
bozga 22:48, 15 sie 2016

Przycięty bardzo fajnie,koniecznie musisz złamać czymś tą zieleń ( żółtym albo czerwonym )Chyba , że nie lubisz koloru w ogrodzie- to srebro lub biały.
Gardener27 20:49, 16 sie 2016

Niwak wyszedł świetny, gdy się te chmurki na końcach zagęszczą to będzie lepszy efekt
Ja chyba bym się wstrzymał z sadzeniem na tej rabacie czegokolwiek przed zrobieniem dokładnego planu Co ma tam być i w jakim kierunku ma to iść ?
anna_t 20:53, 16 sie 2016

Przemek ma rację, plan szykuj leniu !
AnnaCh 20:53, 16 sie 2016

Monika, gratuluję odwagi w cięciu
Super wyszło.