Słońce nie jest dobre dla rh. I te wysokie temperatury. Rok temu maj był gorący, to tylko dwa tygodnie rh cieszyły oczy.
A teraz mam na raty.
Justynko, dokładnie takie zestawienie sobie posadziłam wiosną, ale różyczki jeszcze nie kwitną. Wszystko - to świeżynki. Nowiutka rabatka:
szałwia, herbaciane róże, kocimiętka, bukszpany z przodu i trawka Melica Cilata:
Jak na moje oko to nie jest Baron.
Baron nie jest aż tak napakowany i białe obrzeża ma od razu,kiedy tylko lekko rozchyli płatki.
Odnośnie Red Leonarda- mój pąk jest taki sam,sadziłam,że kolejny rok z kolei. to ptaki wydziobały czubek
Wspaniała ta kostrzewa niebieska,czy nigdy nie dopuszczasz do kwitnienia?
Tak sobie pomyślalam ze zajrze do Ciebie i tu prosze sie załapalam na sesje ) Piekne kwiatki! naparstnice bardzo trujace trzeba uwazać.Widze ze zalatany troszke jestes, pozdrawiam serdecznie Przemuś )
Tutaj mi zeszło bardzo długo . Cała rabata jest szeroka 2 m i długa z 30 m. Rośnie tam rząd trzcinnika KF a jak się rozrośnie podzielę i będzie trzy rzędy. Wyłożyłam całość kartonami tekturowymi i na to zrębki. Nie wyrównane bo trochę jest ich tam za dużo i nadmiar przeniosę na inne rabaty.
W przechowalniku nadal dużo roślin czeka jak przyjdą upały mus będzie poczekać do jesieni z przesadzaniem . Do zdjęcia nadają sie tylko rozchodniki i liriope bo reszta rośnie w chwastach i tworzy totalne buszowisko.
Gracki mnie nie zawodzą. Mają już 4-5 lat :
Wisienkowa dostała żwirek i carexy ładnie tam rosną. Buksy jeszcze miniaturowe ale czekam cierpliwie na te kostki
No właśnie, coś takiego wyłazi mi z ziemi co roku tuż przy korzeniu mojego winobluszczu trójklapowego. Ponoć te trójklapowe są szczepione na podkładkach czegoś innego. To może to to "coś inne" odbija. Też bym chciała wiedzieć co to jest.