Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

blyxa 22:04, 08 cze 2016

Iwk4 napisał(a)

Ależ sielskie to zdjęcie Takie nastrojowe... Coś w sobie ma

Pooglądałam zdjęcia - jak zawsze z ogromną przyjemnością
Iwk4 22:10, 08 cze 2016

eee_taam napisał(a)
ten Rh to ci się trafił model szkoda ze tak późno bo słońce go załatwi szybko.

a Iwonko ty masz zestaw pomarańczowe róże+granatowa szałwia?

Słońce nie jest dobre dla rh. I te wysokie temperatury. Rok temu maj był gorący, to tylko dwa tygodnie rh cieszyły oczy.
A teraz mam na raty.

Justynko, dokładnie takie zestawienie sobie posadziłam wiosną, ale różyczki jeszcze nie kwitną. Wszystko - to świeżynki. Nowiutka rabatka:

szałwia, herbaciane róże, kocimiętka, bukszpany z przodu i trawka Melica Cilata:

Iwk4 22:11, 08 cze 2016

Efffa napisał(a)

Uwielbiam Twój optymizm

Czasami miewam doła. Jak wszyscy
Iwk4 22:46, 08 cze 2016

Dziś wiało, ale mnie do ogrodu ciągnęło. I tak wypieliłam kilka zakątków.
Jak tak nosem dziś przy ziemi byłam, zobaczyłam, ze kiełkuje jeden z umarłych ML. Choć jeden z sześciu ożył. Jedno źdźbło zobaczyłąm. Ale zawsze coś

I wykopałam dziś tulipany, bo lawenda zaczyna kwitnąć, a zasłaniały ją uschłe badylki.

Tylko sadziłam Quin of Night z białymi tulipanami i teraz cebul nie odróżnię
Kupiłam papierowe torebki. Będą się wietrzyć w tych torebkach na belce w drewutni. Fajna tam pólka jest na cebulki
Efffa 23:00, 08 cze 2016

ja też jak tak nosem dzis byłam przy ziemi ,i zauważyłam, ze kiełkuje jeden z umarłych graccilimusów, ale pomyslałm , ze to niemożliwe, że pewnie to chwast, na szczęście nie wyrwałam , więc może faktycznie ten graccilimus mój ożył
Iwk4 23:04, 08 cze 2016

Jak byłam u Ewy bacowej w ogrodzie, to wszystkie trawki Ewa zostawiła. Nie wykopywała. Co chwilę jakiś się budzi. Zatem warto poczekać...
Tylko tak się zastanawiam, ze może to tylko część trawy żyje. No, ale wiosną można oddzielić to, co nie żyje...
MirellaB 23:18, 08 cze 2016

Iwonka ja już wymieniłam te co nie dawały oznak życia i te co miały po jednym źdźble.
Zastanawiam się nad tym co napisałaś. Mam rozplenicę, która z połowy wypuszcza, a z drugiej połowy nie. Nic nie robiłam, zostawiłam taką, a Ty piszesz żeby oddzielić tą martwą stronę?
Sebek 23:21, 08 cze 2016

Że też mieszkasz tak daleko...

Iwk4 23:26, 08 cze 2016

MirellaB napisał(a)
Iwonka ja już wymieniłam te co nie dawały oznak życia i te co miały po jednym źdźble.
Zastanawiam się nad tym co napisałaś. Mam rozplenicę, która z połowy wypuszcza, a z drugiej połowy nie. Nic nie robiłam, zostawiłam taką, a Ty piszesz żeby oddzielić tą martwą stronę?

Mirelko, tera nie oddzielaj. Ale tak sobie myślę, że jak się okaże w końcu, ze tylko połowa trawy żyje, to głupio to będzie wyglądać. Ja się nie znam, tak myślę. Może ktoś doświadczony napisze, co robi w takim przypadku?
Tylko jak trawy się dzieli wiosną, po tym jak ruszą z wegetacją, to na drugi rok można by martwą część oddzielić. Chyba, że się namyśli i odbije w całości. Tak też się zdarza, że potrzebują sporo czasu.
Iwk4 23:28, 08 cze 2016

Sebek napisał(a)
Że też mieszkasz tak daleko...

Sebek - odległość jest względna
Zawsze było tak, że ja do Gdańska do mojej siostry miałam bliżej, niż ona do mnie
Jej zawsze było za daleko