Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » NewLife w ogrodzie

NewLife w ogrodzie

BasiaLT 11:31, 08 cze 2016

Rabata ma iść mniej więcej tak:

To zdjęcie chyba najlepiej oddaje pogląd na planowaną rabatę i uważam że bardzo dobrze ją zaczęłaś.
anbu 12:00, 08 cze 2016

Podobają mi się cyce wiejskiej baby Fajnie wyjdzie Powolutku dasz radę, ja kibicuję
Tylko nie zajedź się przy tym trawniku, bo zaczynam mieć stresa o Ciebie :/ ze zdrowiem nie ma żartów :/
BasiaLT 12:05, 08 cze 2016

anbu napisał(a)
Podobają mi się cyce wiejskiej baby Fajnie wyjdzie Powolutku dasz radę, ja kibicuję
Tylko nie zajedź się przy tym trawniku, bo zaczynam mieć stresa o Ciebie :/ ze zdrowiem nie ma żartów :/

No własnie... A właściwie po co ty ciągle równasz ten trawnik? przecież on jest już prosty i gładki jak lądowisko dla helikopterów.
Efffa 20:57, 08 cze 2016

Kolejny piękny ogród powstaje.Zaznaczam
Edit: co sie pnie na płocie?
Flower1 22:06, 08 cze 2016

BasiaLT napisał(a)

To zdjęcie chyba najlepiej oddaje pogląd na planowaną rabatę i uważam że bardzo dobrze ją zaczęłaś.

ooo no niezła ta rabata..lubie fale )
Rumianka 22:30, 08 cze 2016

To początek rabaty, a już mi się podobie...
mirkaka 14:11, 10 cze 2016

LyraBea napisał(a)
Rheingoldy posadzone:

Ilość miejsca od tyłu na drzewa:

Widok z góry z posadzonymi Rheingoldami

Po lewej naszkicowałaś, a po prawej jak?
I co chcesz na tych rabatach sadzić?
Zana 15:55, 10 cze 2016

Beatka napiszę krótko: super! Widać już dobry początek
Margo 20:47, 10 cze 2016

Beata, padało dziś u Ciebie ?
Z mojej perspektywy wyglądało, że kilka razy miałaś darmowe podlewanie. U mnie raz spadły 3 krople na krzyż
LyraBea 10:07, 11 cze 2016

Margo napisał(a)
Beata, padało dziś u Ciebie ?
Z mojej perspektywy wyglądało, że kilka razy miałaś darmowe podlewanie. U mnie raz spadły 3 krople na krzyż
Nie. Pokropiło zaledwie, nawet kurzu nie obmyło. Myślałam, że poszło do Ciebie, bo tam chmury czarne widziałam. Nad Rumią ponoć nieźle dał deszcze czadu.
Zana napisał(a)
Beatka napiszę krótko: super! Widać już dobry początek
Od czegoś trzeba zacząć. Powinno być ok a potem będę dalej "rzeźbić" w trawniku, tylko żeby on już był....
mirkaka napisał(a)

Po lewej naszkicowałaś, a po prawej jak?
I co chcesz na tych rabatach sadzić?
Po prawej też będzie oble i falisto aż do warzywnika, który zajmuje całą prawą czesć działki. Część warzywnika od tej, na której przygotowuję teren pod trawnik chcę oddzielić żywopłotem. Fajnie byłoby z żywopłotem z grabu czy cisa, ale nie ma szans. Chodzi mi więc po głowie pęcherznica, której mam sporo porozsadzanej w przetrwalnikach, która szybko rośnie i fajnie daje sie formować.
Na rabatach dużo hortensji, część z drzewami, jak wspominałam, gdzieś może zacznę wplatać róże... To się rodzi z dnia na dzień. Ale hortensje, będą królować. Rabaty będą się materializować w miarę upływu czasu...A do tego czasu pewnie większość wyłożę gazetami i zacznę zasypywać skoszoną trawą
Rumianka napisał(a)
To początek rabaty, a już mi się podobie...
A co tu jest do podobania Podziel się swoją wyobraźnią
Efffa napisał(a)
Kolejny piękny ogród powstaje.Zaznaczam
Edit: co sie pnie na płocie?
Dzień dobry Ewelinko. Widziałam Cię już na innych wątkach. Miło mi gościć Cię u siebie. Zanim u mnie zacznie być pięknie, to minął długie lata i nie wiem czy doczekasz, za to teraz może być ciekawie zważywszy na moje cyrkowe akrobacje, jakie zdarza mi się wyczyniać przy próbie ogarnięcia terenu
To na płocie to winobluszcz sąsiada, który ma tak wąziutki wjazd, że tylko na taką ścianę zieleni mógł sobie pozwolić. Nie może doczekać się, aż moje tuje urosną, bo chce ten winobluszcz usunąć ze względu na to, że mu "siada" przez niego siatka ogrodzeniowa. A szkoda, bo jesienią cudnie wygląda taki wybarwiony na ognistą czerwień...
BasiaLT napisał(a)

Dziękuję. Póki co też mi się takie rozwiązanie podoba, ale póki narysowane nogą na piasku to tak jakby patykiem na wodzie pisane i wszystko jeszcze może się zdarzyć
Dominika11 napisał(a)
dobra dobra doczytałam, że będziesz formować
Mam nadzieję, że z formowaniem ich w kulki nie będzie problemu, bo kupiłam na głupiego, oczami, nie doczytując jak się je pielęgnuje.