Ja bym na pewno zostawiła i poczekała - będzie wiadomo jak będzie rosła i jak gałązki się ułożą. Mnie tak odbija wierzba mandzurska - zobaczę co pokaże w kolejnych latach - może się uchowa.
Pozdrawiam.
Dzisiaj byłam na lokalnym ryneczku, jestem trochę zawiedziona, myślałam,że będzie tam większy wybór bylin, a niestety w większości do wyboru były kwiaty jednoroczne. Kupiłam tylko hortensje ogrodową, kilka krzaczków pomidorów koktajlowych no i właśnie tak się zamieszalam,że chciałam kupić szałwie, a w końcu chyba wzięłam lawendę, chyba,że to szałwia? Pachnie jak lawenda
O rany, takiego cuda nie widziałam, tak samo jak ciemierniki, bujnie bardzo podziwiałam kwiecie powojników i wąchałam jasminowiec, mszyca atakuje młode pędy, im będzie starszy, tym mniej mszycy, tylko na młodych przyrostach
Ło matko, słodziaki, lepiej 2 zostaw, nie będą niszczyc tak na ogrodzie, bo zajmą się sobą, a córcie masz prześliczne, takie 2 najpiękniejsze kwiatuszki
I to jak!
Porządek na ogrodzie, wszytko bujnęło u mnie wczoraj w końcu lało po miesiącu, podlane, to i odżyje; iryski masz zaklepane, a mnie ciekawi ten róż, co wywalasz, daj fotę, może do mojej rabaty jakiejś dopasuję?
Potworek cudny i nie tylko on, moje nowe róże coś atakowało, listki się zwijały, jakieś chore, ale też zaczyna, ale gdzie do twojego, czasu mu chyba trzeba, albo będzie sobie marudnie rósł, ważne, aby żył
Czy łubin pokazał kolor, mam nadzieję że nie róż, jakby co, mam inne; no i werbeny teraz tyle wyłazi, że szok, wezmę ci
A co tam, wkleję Wam ten plan. Narysowałam go z głowy, więc nie trzyma dokładnie proporcji, nie ma też paru drzew ale tylko takich, które i tak nie grają kluczowej roli w ogólnym planie docelowego zagospodarowania. Masakra, nie, najbrzydszy plan na ogrodowisku Jak będę mieć chwilę (ostatnio u nas każde popołudnie leje i są burze) to spróbuję jakoś pomierzyć ten ogród jeszcze...