Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę

margaretka3 12:09, 13 cze 2016

Konieczki napisał(a)
Gosia a chcesz sadzonki werbeny? Bo mi jeszcze kilka zostało

Asia, dzięki, mnóstwo się jej wysiało, a w sobotę znalazłam kilka, które przezimowało Będą kwitły ciut wcześniej. No chyba że masz już takie kwitnące
Zdjęcia tym razem z ziołownika, bo wreszcie zaczyna wyglądać
sylwia_slomc... 12:20, 13 cze 2016

margaretka3 napisał(a)

size=640x425]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/115/1159522/original.JPG[/img]

Gosia na pierwszym planie kwitnące co to za zioło bo też mam , obłędnie pachnie jak ruszę , a nie mam pojęcia co to?
sylwia_slomc... 12:21, 13 cze 2016

margaretka3 napisał(a)

Gosia na pierwszym planie kwitnące co to za zioło bo też mam , obłędnie pachnie jak ruszę , a nie mam pojęcia co to?
margaretka3 12:30, 13 cze 2016

Sylwuś, tymianek A jakbyś chciała zamiast grabów buka, to mogę Ci dać prawie 30 sadzonek. Rzeknij tylko słowo
margaretka3 12:45, 13 cze 2016

alinak napisał(a)

WOW musiałam to powtórzyć bo taki obrazek zasługuje.
Pokazowa.
pozdrawiam

Alinko, Twoje uznanie zobowiązuje

Jeszcze trochę, ale już zapączkowane goździki szabo, drugą zimę przetrwały. W tym roku o wiele ładniejsze niż w tamtym. Czyściec i penstemon na dorobioneej cześci bylinówki, ostrogowiec kwitnie. W sumie to on do lepnicy podobny.

Nowa część na bylinówce. Tak właśnie wyglądała trzy lata temu cała bylinówka. Cała w maleńkich sadzonkach.
Konieczki 12:52, 13 cze 2016

To ostatnie zdjęcie tchnęło nadzieję u mnie może mi też kiedyś urośnie i będzie pięknie
margaretka3 12:57, 13 cze 2016

malkul napisał(a)
Na ten czarny bez napalila sie moja znajoma i nakupowala pare krzakow. Macham gosiu serdecznie

Gosia, też do Ciebie macham

Edenkę mam wreszcie i ja W tamtym roku zakwitła jednym marnym kwiatkiem, tak marnym, że miałam poważne wątpliwości, czy to w ogóle Edenka. Mam ją na oku z mojego miejsca przy stole w salonie.

sylwia_slomc... 13:09, 13 cze 2016

margaretka3 napisał(a)
Sylwuś, tymianek A jakbyś chciała zamiast grabów buka, to mogę Ci dać prawie 30 sadzonek. Rzeknij tylko słowo

Można je pomieszać? Moje graby przez zimę nie miały liści to może by zgrało?
margaretka3 13:13, 13 cze 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Gosia ja tu wkroczę jako głos rozsądku co Ty się tych rabat czepiasz ślicznie jest i nic nie ruszaj.....poprzesadzasz, rośliny odchorują , a potem stwierdzisz , że było ładniej. Nie wątpię znając Cię, że i po zmianach będzie fajnie , ale po co poprawiać coś co zachwyca i zmian nie wymaga???

Sylwia, bardzo jestem ciekawa, co powiesz, jak już to wszystko w realu u mnie zobaczysz Bylinową poprawiłam i jest lepiej, bo w tamtym roku w czerwcu nic nie kwitło, a teraz nawet, nawet
W sobotę ogarnęłam kąt, którego do tej pory omijałam szerokim łukiem. Podpora pod winogrona na jeden sezon, bo solida konstrukcja już czeka, tylko trzeba ją przywieść. No i nie wiem, zostawić w tym miejscu winogrona, czy jesienią przenieść do części między sadem a jagodnikiem. Co myślicie?
margaretka3 13:21, 13 cze 2016

Konieczki napisał(a)
To ostatnie zdjęcie tchnęło nadzieję u mnie może mi też kiedyś urośnie i będzie pięknie

O tak, trzeba mieć nadzieję. Potem cieszysz się, że rośnie, co dzień obserwujesz pięknie rosnące roślinki. I przychodzi niedzielny poranek, kiedy chcąc zobaczyć rozwijające się różyczki, widzisz... wystające kikuty.
Te cudne, słodziutkie sarenki o niewinnych oczach beszczelnie zeżarły moją Spirit of Freedom! Pod sam dom przyszły paskudy jedne! Na otarcie łez zostawiły dwa pączki. I przepiękne dzwonki od Sylwi.