Nie wiem jaka duża ta konstrukcja czeka i jak zamierzasz prowadzić tą winorośl, nisko czy wysoko.....ja bym zrobiła w formie trejaż nad tym paskiem trawnika miedzy rabatami jako takie przejście , ale nie wiem ile cienia wtedy da, która to strona jest i jak słońce operuje w dzień. Byłoby przejście z ogrodu do ogrodu
A trafiły Ci się te z podwójnym kielichem Masz tylko ten kolor czy jeszcze inne bo u mnie jeszcze białe i pudrowy róż, to w razie czego nasiona będą
A u Ciebie sarny , a u mnie się okazało , że pąk na róży co ciekawa byłam co za ona to nie gradem ubity tylko gąsienica wpierniczała od środka i już po pąku
Nad ścieżkami między rabatami będą róże pnące, część jest już posadzonych na rabatach przy ścieżkach. Słońca jest dużo wszędzie
Konstrukcja nie wiem, jak duża, jak ją tato przywiezie, będę wiedzieć
Od soboty też mam Edenkę prawdziwną ta, co miałam, okazała się być czymś innym, do zidentyfikowania jeszcze.
W ogóle pięknie u Ciebie
Lepnica za mną chodzi od dawna, a teraz jeszcze bardziej będzie, i ostrogowiec i czyściec. A nie widziałam w moich bliższych szkółkach, mus podjechać do dalszej.
U mnie jest grabowo- bukowy
fragment mieszany, z samego lewego brzegu zdjęcia listek grabu, obok buk
fragment, gdzie więcej jest grabów
Buk ma listki porównywalnej wielkości, ale bez tych wyraźnych gęstych unerwień. W masie oba gatunki się zlewają i nie widać różnic gatunkowych.
Lubię sposób Twojego myślenia o ogrodzie
Winogronami przesłoniłabym nieciekawy widok (co tam jest za płotem?) albo wykorzystałabym jako cieniującą zasłonę jakiegoś kącika wypoczynkowego.
U mnie w szkółkach też takich nie ma, o dziwo, czyśćca wiele osób chce kupić i ma z tym problem. Jeszcze się nie zorientowali, że i na czyśćca moda wróciła