Pustynniki przeurocze. ..i ostrózki ..i wszystko..piękne!
Alinko, kiedy sadziłaś pustynniki, bo u mnie te co sadziłam jesienią, teraz kwitną (chociaż co najmniej dwa mi zniknęły), natomiast posadziłam też wiosną (kupione na Gardenii) i te nie kwitną ?
Czy Twoje doświadczenie z pustynnikami jest jesienne czy wiosenne ?
pozdrawiam
Pustynniki przeurocze. ..i ostrózki ..i wszystko..piękne!
Alinko, kiedy sadziłaś pustynniki, bo u mnie te co sadziłam jesienią, teraz kwitną (chociaż co najmniej dwa mi zniknęły), natomiast posadziłam też wiosną (kupione na Gardenii) i te nie kwitną ?
Czy Twoje doświadczenie z pustynnikami jest jesienne czy wiosenne ?
pozdrawiam
Tą ostróżkę na pierwszym planie to masz wypasioną jak nie wiem co! Lubię je, mam ich troszkę, żeby jeszcze te wielkie bez podpór chciały stać...marzenie
Chciałam Ci powiedzieć, że Twoja powojnikowa mikstura działa!!! Od dwóch lat nie mam uwiądu na wczesnych
Alinko, Ty podobno masz sposób na padające powojniki Nie mogę znaleźć receptury i sposobu przyrządzania
mam nadmanganian potasu w proszku - torebeczka 5g. W jakim stężeniu podać powojnikowi? np. na konewkę 5 l. Coś jeszcze się dodaje?
Z góry pięknie dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Ania moje są bylinowe, ale są tez dwuletnie i te zanikają. musisz jednak wiedzieć że świetnie się wysiewają.pozbieraj nasionka i wysiej jesienią na rabatę albo w lutym jak Nasza Renia z Ogrodu buszującego w kukurydzy. Moje mają już trzy lata i co roku bujniejsze .
Bożenka w czerwcu to jest na czym oko zwiesić na rabatkach .
Tyle cudaczności że hej.
Alicjo pustynniki mają już ok 4 lat ,mnożą się ładnie aczkolwiek bardzo powoli.
Te już były dzielone . W sprzedaży są karpy w bardzo różnej jakości. musisz sprawdzić ,czy karpa jest mięsista, czy wysuszona. Jeśli tak to szkoda zawracać sobie głowę .musi wyglądać jak gumowy pająk z grubymi mackami na ok 0,5 cm grubości.
w sklepach często te w woreczkach są zasuszone na amen i szkoda na takie kasy.
termin sadzenia najlepszy w sierpniu ,wrześniu. musisz jednak rozłożyć pająka korzeni w takiej postaci jak go masz na ręce.nie podwijaj korzeni .
Wykop szerokie kółko i ładnie rozłóż korzeń swobodnie właśnie jak pająka.
Kasiu mój nieoceniony kuzyn zrobił mi super podpory do tych ostróżek , i wyższe i niższe. U mnie w tym roku powojniki te najlepsze zostały w cieniu. zbudowałam altanę i teraz mają cień. Jednak dają radę . Kwitnienie Kakio było super a Pillu już startuje i na drugą stronę się obrócił , sąsiady go oglądają
Ale cudna kompozycja
Alinko, Ty podobno masz sposób na padające powojniki Nie mogę znaleźć receptury i sposobu przyrządzania
mam nadmanganian potasu w proszku - torebeczka 5g. W jakim stężeniu podać powojnikowi? np. na konewkę 5 l. Coś jeszcze się dodaje?
Z góry pięknie dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Ja używam tabletek . 8 tabletek na 8 l wody i pałka czosnku do tego rozgnieść.
Dwa lata ma budleja skrętolistna i szokuje mnie wzrostem ,co będzie za 5 lat .
Jasia Poziomka ma cudnej urody i wielkiego rozmiaru ,czyżby moja też taka miała urosnąć?
Natomiast piwonie skromnie się zbierają do kwitnienia .choć nie wszystkie