Dziś odchwaściłam kolejny kawałek ziemi pod truskawki, to co leży to gryka i siano ze ściółkowania truskawek. Według wyliczeń wychodzą mi 2 rabaty. Jutro posieję gorczycę, a za 3 tygodnie mam nadzieję wsadzić truskawki. Chyba, że posadzenie truskawek między poplon nie zaszkodzi. Co sądzicie?
Madzia teraz bałagan się panoszy, bo przy tym upale to wieczorami wychodzę tylko, żeby popodlewać to co muszę, a tak bym chciała ponadganiać a tak to nici z robotą. Najpierw 2 tygodnie deszczu i zimna, teraz zaś upały - kicha jak nic...
Wiesz, że zawsze zapraszam
Dzien dobry,
prosze o pomoc z diagnoza co moze dolegac klonowi.
Przyjechal w doniczce, wygladal jakby byl poparzony wiec zasadzilem go ale od tego czasu (jakis miesiac) idzie to w zlym kierunku. Podsylam pogladowe zdjecia.
Obawiam sie, ze to moze byc werticilioza. Czy jest dla niego jeszcze jakis ratunek?
Trojzęby. Bardzo go lubie. Choc czubki mu przemarzaja. Drugi ma 30 cm i posadzony w lesie przy ogrodzeniu z sasiadka. Chce sie od niej oslonic i tam sadze drzewa. A ziemia jest tam najlepsza w calym ogrodzie.
To może cisy pod grabami? Faktycznie laurowisnie pod grabami byłyby za wysokie. Myślałam raczej o laurowisniach zamiast grabow, ale jeśli to mają być graby jaknu Justyny to będzie super. Myślałam, że chcesz zywoplot z grabow zrobić.