Tak Jolu mój z siewu, na własnym piersiu uhodowany a to pod wpływem April, ale nie przypuszczałam, że one takie wysokie. Teraz zaczynają nasionkować, więc będę miała swoje. Liście pięknie pachną roztarte.
Dzięki Aniu a tu niespodzianka:
To prawda Basiu, chyba porobię im jeszcze portreciki bo są tak różne
Kłaniam się nisko Muszelko
A to chyba niekoniecznie Haniu, przedostatnie zakupy, to zaledwie 4-cm jak wczesną wiosną sadzoneczki. Raczej myślę, że zależy jednak od producenta
Leć, leć Madziu, a mietłę masz?
Dana, szok, aż 100? Chociaż muszę policzyć moje w dalszym ciągu do posadzenia, nabierają mocy Policzyłam - 94, też szok
Jak przystało na pomponelkę - wypuściła jeszcze pomponik
Muszelko, o tak z rodziny zastępczej psiej, przeszła u mnie psioterapię
Alu ja jeszcze pracuję i sezonu nie zamknęłam, o ile aura pozwoli będzie kontynuacja
Jolu nawet mam 3 naparstnice, niektóre roślinki oszalały, a jak kwitnie szałwia omączona, ho, ho.
teraz wklejam różowe tulipki z mojego ogrodu wraz z nazwami dla Klaudii:
Tulip Miss Elegance, raczej niski ok 30 cm, bez wykopywania, chyba 3 rok, rozmnożyły się z 5 sztuk, są śliczne:
Tulip Light Pink, fajne, ok 40 cm:
Ciemny róż z fioletowym oczkiem, niskie typu "na skalniak" Little Beauty, max 20 cm
Tulip pełny Angelique i tu mam 2 odmiany kolorystyczne jasny róż i ciemniejszy, przepiękne, kwitną długo i wyglądają jak kwiaty piwonii, max 30 cm:
Jeszcze mam Tulip Grenland, ale zdjęcie kiepskie, też ciekawe, wysokie do 50 cm z zielonym akcentem na różu.