Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Magary Dramaty z Rabaty

Magary Dramaty z Rabaty

Magara 00:11, 13 paź 2023

Niedługo mam urodziny i postanowiłam z tej okazji zacząć kupować sobie prezenty, bo przecież mi się należą
Jakiś czas temu trafiłam w TKmaxx na fajne narzędzia ogrodowe, w dobrej cenie. Zakupiłam i postanowiłam kontynuować wędrówkę w tym kierunku.
Wiem, że nie dla każdego ogrodnika to jest ważne, ale ja lubię jak sobie spójne wizerunkowo narzędzia wiszą na wieszaczku Poprawia mi to humor
No i w ramach tej spójności i urodzin, kupiłam sobie kolejne narzędzie - wichajster do chwastów:

Oczywiście do urodzin jeszcze trochę ale natychmiast wypróbowałam i jestem zachwycona
Posiadane przeze mnie wichajstry mają "krótki" ząb. Zapewne z tej przyczyny urywałam korzenie mniszka czy innych podobnych jemu. Tu ząb jest stosunkowo długi i chyba w tym tkwi sukces złapania korzenia.
Polecam
Nie tyle markę, ale konieczność zwrócenia uwagi na długość "zęba"

Mary 07:41, 13 paź 2023

"Spójne wizerunkowo narzędzia". Ha ha.
Wszystkiego najlepszego z okazji nadchodzących urodzin.
Agatorek 07:55, 13 paź 2023

Magarku, jesteś Skorpionem? (Ja jestem ).
Życzę Ci, nie tylko z okazji nadchodzących urodzin, ale tak ogólnie, wszystkiego najlepszego
Gruszka_na_w... 13:51, 13 paź 2023

Piękny prezent. Uściski przedurodzinowe zostawiam wraz z życzeniami dobrostanu duchowego i cielesnego.
Podziwiam konsekwencję w utrzymaniu estetyki wizerunku parku narzędziowego.
Mój wichajster ma krótsze wycięcie, ale wyciąga chwasty bez urywania korzenia. Istotny jest kąt i głębokość wbicia
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
TAR 15:09, 13 paź 2023

uśmialam sie z tych spojnych wizerunkowo, kazdy ma jakies szmergielki jak widze i to fajnie, ze nie jestem w tym sama.
przedurodzinowo zycze samego najlepszego.
Joku 22:32, 13 paź 2023

Cenne uwagi o wichajstrze. Póki co nie posiadam, nie mówiąc już o spójności wizerunkowej .
Magara 23:32, 13 paź 2023

Mary - dzięki za życzenie To jeszcze prawie cztery tygodnie, ale moja ukochana Babcia mnie nauczyła, żeby nie kupować prezentów na ostatnią chwilę Fakt, nie wspominała o kupowaniu prezentów sobie, ale chyba to nie ma większego znaczenia

Aga - no jestem, taki los, trzeba się z własnym ciężkim charakterem pogodzić Życzenia przyjmuję, tych dobrych nigdy nie za dużo, nawet z takim wyprzedzeniem

Haniu - dzięki Park narzędziowy postanowiłam powiększać, spójny wizerunkowo Zakładam, że jeszcze trochę urodzin przede mną
Zauważyłam, że jak sobie kupię "coś fajnego" to bardziej tego pilnuję, zbieram pod koniec dnia, a nawet wyczyszczę A nowym wichajstrem, po raz pierwszy w życiu, mniszka wyciągnęłam z całym korzeniem

TARcia
- dzięki Szmyrgiel ogrodowy - rzecz powszechna, chociaż każdy ma na ciut innym tle

Jola-Joku - jak nie masz wichajstra to czym z chwastami walczysz??? Nie masz chwastów???
Magara 23:42, 13 paź 2023

Borowa Ciotka była dziś dla nas łaskawa

Grzybki świeże, zdrowe
Prawdziwków niewiele, może 10, głównie kozaki czerwone i te ciemno brązowe - nówki sztuki, twardziutkie, bez robali Podgrzybków nadal niewiele, ale nadzieja umiera ostatnia
Z głodu nie umrzemy
Basieksp 23:46, 13 paź 2023

A i ja życzenia przesyłam Z wyprzedzeniem, na początku pomyślałam, poczekam te cztery tygodnie, no ale prezent już jest No to jeszcze raz, wszystkiego najlepszego
Basieksp 23:49, 13 paź 2023

O jacie nic tylko do lasu trzeba gnać u nas coś w radiu wspominali o grzybach, że się pokazały trzeba sprawdzić